![]() |
|
|||||||
| Çevre Küresel ısınma, susuzluk bütün gündemimizi işgal ediyor, yaşanan teknolojik gelişmelere paralel çevre sorunları azalmıyor, artıyor!.. |
|
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 | |
|
Arkitera Üyesi
Meslek: Mimar
Blog Mesajları: 4
|
Küresel Isınma - Dubai
Alıntı:
![]() Kaynak1 Kaynak2 Adaların görünümü şimdilerde şöyleymiş;
En son ninlil tarafından düzenlendi : 20-10-2008 23:05 Nedeni: etiket |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
Meslek: Öğrenci
|
Bana kalırsa Dubai 14 sene içerisinde çehresini öyle çok değiştirdi ki. Ve bu değişime (teknoloji olarak) öyle üst bir noktadan başladı ki şu an geldiği bu durum ne oldum delisi olmakla ilgili.Burada gökdelenler (çünkü artık konsept göğü delmek) prestij için, para harcamaki,farklı olmak için yapılıyor.
-Neredeyse- hiç bir mimari kaygı yok. Su üstünde yapılan bu adacıklar da bu farklılığın ve hırsın göğü delmeden ortaya konduğu bir çalışma. Eğer öyle olmasaydı burada tasarlanan ve "herkese kendi sahili" adı altında pazarlanan bu adacıklarda oluşturulan yaşam kurgusu ve konut tipleri yanlış ya da eksik olmazdı. Sosyo-kültürel yaşam düşünülürdü. Oluşturulan yeni projeler için iddialı pazarlama sloganları, Dubai'nin tarihine dair herşeyi unutturup yeniden yazılan ve akılda kalınmasını istedikleri tarih, kentin ikonları... Herşey ama herşey bunu destekler nitelikte... Dubai arapların kendilerini ve imkanlarını farkettikten sonra ticaretle başlayan gelişimin görkemli bir sunumu. Yani burada baz alınan şey herşeyden önemli. Ben bu Dubai konusunda çok dertliyim vesselam. Ekolojik katliama ve yanlışlığa gelemedim bile
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bu arada not düşmeyi unutmuşum ilk imaj 1991, ikincisi ise 2005 'de çekilmiş.
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
Sektör: Mimarlık Ofisi
|
Dubaideki sunni ada kentlerinin kokuşma yapıp rezalet yerlere dönüştüğünü söyledi oradaki bir arkadaşım. Ne kadar doğru bilmiyorum , ama yüzyılın en görgüsüz yapılaşması bunlar sanırım.
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
![]() Yapay adaların oluşturulması sonucunda, güzelim mercanlar, deniz canlıları yok olduğundan, yapaylık kokuyordur... Tonlarca kum tüm doğal yaşamı yok etmiş çünkü. Denizin tabanı çamurla kaplanmış! Fotoğraf |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
Sektör: Eğitim Kurumu
|
Doğa bize kızmış köşede bir yerde pusuya yatmış bekliyor. Bir gün öyle bir kükreyecek ki o zaman bu kudretini ve egosu gökdelenleri aşan şehirler ne altında kalacak açıkçası merak ediyorum. Dubai gibi katledilen bir sürü güney Asya ülkecikleri adalar var onlarda pek farklı değil. Bir gün ... O gün geldiğinde konuşacak ne gökdelen ne de kent kalacak. Sadece can havliyle kaçmak ve yaptığımız kötülükle yüzleşmek kalıcak. Allah bu hırsı insanların burnuna öyle bir sokacak ki. O burun artık koku alamayacak. Ama iş işten geçicek .Yazık olacak!!!
|
|
|
#7 | |
|
Arkitera Üyesi
|
mina_lavin, Doğa; bizim, insan aklının yarattığı kavramlarla da davranmaz, anladığımız manada kızmaz bana göre. Kendine özgü kuralları vardır ve o kurallara uyulmaz ise, kendi kurallarını zorla kabul ettirir
![]() Eğer; Bu yapay adalar deniz seviyesinin yükselmesi sonucunda yok olacaklarsa bu sadece insanların yanlış kararlarının sonucu olur! Doğa kurallarını hesaplayıp, doğayı da hesaba katarak, yapılar, adalar yaparsak, teknik bilgilerimizi insanların yararına kullanmış oluruz. Diye düşünüyorum. Alıntı:
|
|
|
|
|
|
| Etiketler |
| küresel ısınma |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|