![]() |
|
|||||||
| Çevre Küresel ısınma, susuzluk bütün gündemimizi işgal ediyor, yaşanan teknolojik gelişmelere paralel çevre sorunları azalmıyor, artıyor!.. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Yönetici
|
17 Haziran 2001 Pazar
Dünya Gazetesi son dakika haberleri: 14:13 Ümraniye'de orman yangını çıktı İSTANBUL- Ümraniye'de orman yangını çıktı. Elmalı bendinin üst tarafındaki Çavuşbaşı mevkiinde, saat 13.10 sıralarında, 2 ayrı noktada yangın başladı. 13:41 Finike'de orman yangını çıktı FİNİKE - Antalya'nın Finike İlçesi'nde çıkan orman yangınında, 2 hektar bozuk maki alanı yandı. Finike Orman İşletmesinin Gülmez serisinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Bir helikopter ve dört arazözle sürdürülen çalışma sonucu yangın kontrol altına alındı. Yangından yaklaşık 2 hektar bozuk maki alanı zarar gördü. 13:00 Bodrum Gölköy'de orman yangını çıktı BODRUM - Bodrum'a bağlı Gölköy Beldesi'nde bu sabah yol kenarından başlayan koru ormanı yangınında yaklaşık 7 hektarlık alan tahrip oldu. Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen ve kısa sürede kontrol altına alınan koru ormanı yangınında soğutma çalışmaları sürdürülüyor. 11:40 Çamlıyayla'da orman yangını çıktı ÇAMLIYAYLA - İçel'in Çamlıyayla İlçesi'ndeçıkan yangında, 115 dekarlık orman alanı yandı; yangına müdahale eden itfaiye erlerinden biri de uçuruma yuvarlanarak öldü. Aralarda bir kaç başka haber vardı... ne yazmalı buna bilemedim
Foruma gönderdiğiniz mesajları daha iyi formatlamak ister misiniz? Tıklayın... Üyelik ile ilgili sorunlarınız için lütfen Güncelleme ve Duyurular başlığına bakınız. Bu konudaki özel mesajlara cevap yetiştirmem mümkün olamıyor. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Yönetici
|
Orman Yangınları ve AKP'nin Yasa Değişikliği Önerisi
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
bircok mesaja cevap yazamiyorum, çünkü birşey yapmadan sadece şikayet etmek, ya da eleştirmekten sıkıldım. ama gün geçmiyor ki yeni bir felaket gerçekleşmesin.
insanlar nasıl orman yakabilir ? bunların olmasına kim izin veriyor? ve biz ne yapabiliriz? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
Orman Yanginlarindan Sonra
Bodrum'da yaşıyorum; her ağaçlık bölgenin yanmasından 3 ay sonra dizi dizi temeller atılmış oluyor, insanın aklına iğrenç senaryolar geliyor. Kendine saygısı olsa insanımızın ne güzel ve yaşanası bir ülkede yaşıyor olurduk..
sevgiler dilekez |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
orman yangınları
orman yangınlarından sonra yanmış alanların yapılaştığı konusunda halk yanlış bir kanıya sahip. Böyle bişeyin olması imkansız kanunla sabitlenmiştir. kanun şöyle der yanan orman alanında engeç bir yıl içerisinde ağaçlandırma çalışmalarına başlan malıdır...önemli bir sorun var ülekmizde hangi kanunlar yeterince uygalınıyo... fakat yananalanların ağaçlandırılması ile ilgili kanuna isitsnasız uyuluyor... saygılarımla
Erdoğan ZENGİN orman mühendisi |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Forum Üyesi
|
Alıntı:
Betül Caglin |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yönetici
|
Yaz aylarının gelmesiyle orman yangınları yine başladı. Birgün gazetesinde Betül Kansu'nun yazısı da yangınlarla ilgili bir başka gerçeği göz önüne almayı gerektiriyor. Haberin devamına buradan ulaşabilirsiniz.
Haftalık mizah dergisi Penguen'de yer alan karikatür de olayı daha iyi özetliyor. En son Gökçe Aras tarafından düzenlendi : 16-07-2007 13:59. |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Yönetici
|
Prof.Dr. İbrahim Ortaş'ın Birgün gazetesinde yer alan yangın ve arsa rantını konu alan yazısına buradan ulaşabilirsiniz.
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
2B kanununu çıkarıp zenginlere ormanları satıcaklar..nasıl bu kadar hırsız olabilirler oksijenimizi bile çalıyorlar...
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
Yangın haberlerini görünce içim cız ediyor. Kendilerine rant sağlamak amacıyla vicdanı olmayan bu heryerde ki insanlara DUR demek için yinede birşey yapılamıyor.Şikayetten ibaret kalsın istemiyorum ama yönetim sistemi böyle devem ederken dur demekte çok zor olsa gerek.Yasaklar ve kanunlardan bahsediyoruz.Kanunlar bile bu ranttı destekler şekilde;
'ANKARA - Hükümet, 2-B olarak adlandırılan orman vasfını kaybetmiş Hazine arazilerinin satışı için yeniden harekete geçiyor. Daha önce Anayasa değişikliği ile gerçekleştirilmeye çalışılan, ancak Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in veto etmesi nedeniyle gündemden düşen 2-B’lerin,bu defa kanun değişikliği ile satılması planlanıyor. Çevre ve Orman Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı bürokratlarının bir süredir devam eden çalışmaları sonucunda, 2-B’lerin satışına dönük bir kanun taslağı hazırlandı. İşler bu şekilde olunca biz ne yapabiliriz?
|
|
|
#11 |
|
Forum Üyesi
|
Orman yanginlari
Sizinle bir yagli boya calismasini paylasmak istedim.
"Ormanlarin cigligi" Yil 1984. Francoise Diaara Mali. kim duyacak bu cigligi ? |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
|
|