|
|
#1 |
|
Yönetici
|
mental ray: Cephe Etüdü 1
Merhaba,
"Cephe Etüdü 1" çalışmamızı tamamladık. Yapılan çalışma tasarım açısından bir ön etüt niteliğinde idi. Mimari görselleştirme açısından görüş ve eleştirilerinize sunuyorum. Saygılarımla. Tasarım: Mimar Modelleme: Mimar, AutoCAD 2009 (Bazı Yerel Modeller Internet'ten Edinilmiştir) Görselleştirme Motoru: mental ray (3ds Max 2009 Design) Malzemeler: Arch & Design, ProMaterials Gece Aydınlatma: mr Raytype Switcher + "Photometric" Işıklarla Final Gather Gündüz Aydınlatma: mr Sun + mr Sky ile Final Gather Sampling: 1/16 Mitchell Tone Mapping: mr Photographic Exposure, Photomatix Pro Postproduction: Photoshop CS3 Extended Süre: Modelleme, Revizyonlar ve Rendering dahil 5 gün ve gece Çıktı Boyutu: Yaklaşık 3500x2500 Piksel Donanım detaylarını isteyenlere göndereceğim. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
Dr. Jekyll ve Bay Hyde
Gecenin morumsu ışığına bayıldım. Gündüzün malzemeye karakterini (geri) veren ışığına da...
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Kaldırımdan fışkıran ağaçlar olmasa herşey cok daha güzel olacakmış.Bukadar emek harcamışken ağaçların diplerine de biraz emek harcasanız daha hoş bir etki olacağı kanısındayım.
Tebrikler.İyi çalışmalar.
|
|
|
#5 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
Zaman kısıtlamasından dolayı maalesef bu gibi küçük ama önemli detaylar yapılamadı. Sizin fikrinizden yola çıkarak en yakın boş zamanımızda kent mobilyaları ve benzeri detaylar üretip gelecek projelerimiz için arşivleyeceğiz. Teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
Kesinlikle bir önceki çalışmanıza göre çok fazla yol gitmiş renderlar. Ellerinize sağlık ışıklar etkiler herşey gayet güzel görünüyor. Tebrikler.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yönetici
|
Kamera açısı bir şeyleri ters mi gösteriyor?
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sanırım öyle ... Yani normalde bina yukarı doğru çıktıkça daralıyormuş gibi görülür perspektiften dolayı ama burada genişliyormuş gibi görünüyor.
Değil mi?
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sanırım geniş açı bir lens kullanılıp, sonra da camera correction modifier'ı verilmiş.
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ellerine sağlık tonlamaya bayıldım .
Affınıza sığınarak görüntü üzerine işaretleme yaptım. Perspektifte kamera açısı ip gibi duruyor. Düşeyler tamamen paralel, ama garip bir şekilde göz aldanması var sevgili etic'in dediği gibi yukarı doğru genişleme var gibi görünüyor. Tebrikler çok güzel bir çalışma.
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
Yılmaz Bey,
Beni inandırdınız. Hakikaten sadece bir göz aldanması gibi duruyor.Teşekkürler.
|
|
|
#12 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
Mecburen geniş açı lens ile "camera correction modifier" uygulandı. Kent mobilyalarını düzelterek ve biraz daha detay ekleyerek son bir kez daha (kendimiz için) üretmeyi düşünüyoruz. Kamera açısını da yeniden ele alacağız. Acaba başka neler yapalım? |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Yönetici
|
Camera correction sonrası onun verdği değeri aynen kullanamayınız.
Ben onun verdiği değeri kabul etmek yerine çok az daha düzeltmeyi kısıyorum. O zaman bu yanılsama ortadan kalkıyor.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
İlginç bir fikir, hiç aklıma gelmemişti. Teşekkür ederim, mutlaka deneyeceğim. |
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|