|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Birkaç mimari çalışmam
max vray ve photosop kullanarak yaptığım bazı mimari modellemeler...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
hayır kullanmadım, bitkilerin tümünü photosopta yerleştiriyorum..başka türlü bitkiler gerçekci olmuyor...
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Elinize sağlık.
Çizimlere bakar bakmaz beni çok rahatsız eden bir durum var haddim olmayarak karışmadan duramadım. Düşey süreksizlikler. Taş kaplama kalın bir kolon onu üzerinde kesiti azalan prekast bir kolon onun üzerinde kesiti daha da küçülmüş ahşap bir kolon. Çalışmaların çoğunda bu süreksizlik egemen durumda. Özel bir sebebi var mı merak ettim ?
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bende acaba balkon korkulukları da ahşap olamaz mıydı? diye düşünüyorum kendimce .Bir de bu tarz evlerde ahşabın en koyu tonu çok daha şık duruyor hem görsellerde hem de uygulamada.Otelin ikinci katındaki kaplama ne acaba taş mı?Ellerinize sağlık...
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
Şezlongların altındaki malzemeyi de çok merak ettim umarım ahşap değildir.Çok kaygan görünüyor.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
düşey süreksizliği kasıtlı olarka yapıyorum, aksi halde katlar hep birbirinin tekrarı oluyor ve buda çok hoş olmayan bi tekdüzelik getiriyor, ayrıca bunlar bodrumda yapılan evler buraının tarzı birazda böyle, büyük şehirlerdeki katları tekrar eden apartmanlar gibi yapılar tercih edilmiyor..
ahşap korkluluk yaprığımda oluyor, tamamen tercih meselesi otelin kaplaması evet taş, ören taşı...ayağınızı kaldırın tam üstüne bastınız şezlong altındaki malzeme ahşap kaplama ama özel olarak cilalanıp su geçirmeyecek hale getirliyor, buralarda sıkça kullanılır bu ahşap güneşlenme terası...teşekkürler.... |
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
Eğer taş kaplamaysa güzel görünmüyor farklı bir taş material ekleyebilrsiniz görselinize bence. Şezlongların altındaki ahşaplar ne kadar cilalansa da o kadar reflection özelliği olacağını sanmıyorum.Bence rengi de daha iyi olabilirdi.
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
teşekkürler yorumlarınıziçin, sonraki projelerimde dikkate alıcam...
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
çalışma genelinde biraz contrast eksikliği var ps de bunu giderebilirsiniz..
|
|
#11 |
|
Yönetici
|
Cümle başları büyük harfle başlar, Türkçe karşılığı olan kelimelerin ingilizcelerini kullanmayalım. Kelime aralarında boşluk vardır. Alıcam değil alacağım...
Ve diğer türkçe kusurları. Lütfen dikkat ediniz. |
|
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sayın arkadaşım,
Türk Dil Kurumunun tüm kurallarını dikkate alarak diyorum ki ; Senin yapmış olduğun çalışmalar gerçekten güzel. Kullandığın renk tonlamasını da mimarların çoğu çok beğeniyor. Her ne kadar fotogerçekçi olmasa da bu renk yelpazesini tutanlar çok var. Hafif pastel gibi bir hava var sanki. Bence bu şekilde bir tarz geliştir ve sürekli aynı teknikle render (bitmap dönüşüm) yap. Eminim tarzından sürekli hoşnut kalan mimarlar olacaktır. Tebrik ediyorum. -------------------------------------------- Niyetim üzüm yemek ki, bağcıdan bana ne. |
|
|
|
|
#13 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ben de TDK Başkanımızı üzecek hatalar yapmamak için uzatmıyorum, önerin ve yorumun için çok teşekkürlerimi sunarken, önerini dikkate alacağımı ifade etmek istiyorum... Saygılar...
|
|
|
|
|
#14 |
|
Yönetici
|
Foruma üye olurken kuralları okumuyor musunuz da şimdi TDK ironisi üzerinden sataşma alanı açmaya çalışıyorsunuz?
|
|
|
|
|
#15 |
|
Arkitera Üyesi
|
Siz mimarmısınız, yoksa renderci mı ?
İkisi de olmamış. |
|