|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ofis Çalışması ...
Merhabalar,
Şu an çalışmakta olduğum ofisi işten arda kalan boş zamanlarımda modellemeye çalıştım. Toplamda 2 saatimi almış olabilir. Aydınlatma elemanları ve bürosit koltuklar ile kitaplar ve bilgisayarlar hazır SketchUp modelleridir. Bu çalışmayı yapmakta ki amacım " Vray for SketchUp " ile aydınlatma ve malzeme ayarında gerçek görüntüye yakın görünüm elde edip edemeyeceğimi sınamak idi ... Genel modellemeyi Autocad'te yaptıktan sonra modeli SketchUp'a import edip, renderı " Vray for SketchUp " ile aldım. Render işlemi yaklaşık 30 dakika sürdü ve çerçeve eklemek dışında hiçbir photoshop işlemi yoktur. Bu arada çerçeveyi yöneticimiz Sayın Cihan Bey'in fotoğraflarına koymuş olduğu çerçevelerden esinlenerek oluşturdum. Umarım izinsiz kullanım gibi algılanmaz. Yorum ve eleştirileriniz için şimdiden herkese teşekkürler.
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
Derli toplu bir ofis.
Yerdeki parke şeritlerinin duvarlara nazaran çok koyu ve çok ince şeritli olması dışında problem yok. Tebrikler.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sayın ayasofya ,
Zemin konusunda biraz farklılık yaptım şu anki durumundan. Varolan durumu açık kahverenkli parkedir. Bu halini daha çok yakıştırdığım için böyle kalmasını istedim. Yorum için teşekkürler ...
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Yer döşemesi bana da koyu geldi..Bir de sahnenin sağ tarafında matlık hissi verirken,sol tarafında kapının önündeki kısmı parlamış.. Bir de karşıda duvara monte dolaplar iki boyutluluk hissi uyandırdı bende,bakış açısından ve ışıktan kaynaklanıyor sanırım,az gölgesi düşmüş. yan,alt veya üst yüzeyinden birisi daha gözükse üç boyutluluğu ortaya çıkar gibi.
kolay gelsin ![]()
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sevgili KelebeKırmızı ,
Aslında karşıdaki dolaplar 30cm. derinliği olan dolaplar ama his konusunda haklısın. Tamamıyle bakış açımdan kaynaklı olduğunu zaten sende dile getirmişsin. Bu açıyı seçmemde ki sebep mekanı daha iyi algılatabilmek. Daha bir aşağıdan baktığım zaman tavanı fazla sokuyordum sahneye ve ben bunu istemedim. Onun yerine zemini daha fazla görmek tercihim oldu. Işık ve malzeme konusunda daha çok yol katetmem gerekiyor, farkındayım. Ama bu yönde öneri ve eleştirileri olan arkadaşlardan da yorumlar bekliyorum. Değerli yorumun için teşekkürler, KelebeKırmızı'cığım ![]()
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
Merhaba.
Sandalyede oturan bir kişinin , yanındaki dolabı nasıl açacağını düşünmeliyiz belkide.
|
|
|
#7 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Varolan bir mekanı modellemeye aktardığım ve açıkcası ilk mesajımda belirtmiş olduğum amacım doğrultusunda hareket ettiğim için problemleri görmezden geldim. Dolaptan kastınız çekmeceler ise evet bir problem var, yalnız duvara asılı olan dolapları kastediyorsanız onları zaten otururken açmak gibi bir sorunumuz olmadı, olacağını da sanmıyorum. Ama yineliyorum. Bir mekan tasarlarken sizin belirttiğiniz gibi problemleri elbette düşünmeli bir mimar veya içmimar. Aksi takdirde rahatsız edici ve işlevi tam olarak karşılayamayan mekanlarla karşılaşırız ki bu bizlerin istemeyeceği bir şeydir. Teşekkürler yorumunuz için.
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
Tekrar merhaba.
Dolaptan kastım çekmecelerdir. Ancak diğer arkadaşlar kullandığınız teknik hakkında eleştiriler yaptığı için ben tekrar aynı kelimeleri kullanmak istemedim. Bu yüzden işlevine bakmıştım. Çalışmanıza ilk baktığımdaki izlenimim parkelerdeki renk seçiminizin çok göz aldığıdır. Onun dışında sadece tebrik edebilirim. ![]()
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|