|
|
#16 |
|
Yönetici
|
Elinize sağlık gerçekten de çok güzel bir çalışma, Ahmet hocam örnek vermiş ama cartoon tarzının genel karakteridir eğme bükme işleri.
Benin kişisel yorumum; bence çok fazla ağaç gölgesi düşüyor çalışmaya, yani güzellik katmak isterken az ayarı kaçmış gibi. Bulutlar çok keskin ve aradaki cüsselli ağaç az göze batıyor renk doyumu olarak. Son olarak diyeceğim çatıların ışığı. Specualar değerleri ile oynamak lazım. En son ayasofya tarafından düzenlendi : 15-05-2008 10:13. |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Çok sağ olun Serkan hocam,Ağacın göze battığını daha önce de söyleyen bir kaç kişi olmuştu ama benim niyeyse hoşuma gitti hep Diğer yorumlarınız için ayrıca teşekkür ederim,faydalı oldular.Bir de şöyle bir şeyler yaptım,AA problemleri var hala tellerde.modelden kaynaklanıyor galiba.
|
|
|
|
#18 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
Gelecek vadeden bir çalışma yapmışsınız. Sizi tebrik ederim. Benim önerim, sahnedeki bazı yüzeylerin (nispeten) yansıtıcı malzeme ile kaplı olmasıdır. Bunun size en büyük faydası, kameranızın arkasında bulunan ve görülemeyen çevre hakkında izleyiciye bir fikir vermesi ve derinlik/gerçeklik hissini arttırmasıdır. Önde yer alan cisimler ile arkada yer alan cisimler arasındaki derinlik farkı hissi üzerinde de çalışılabilir. Arka yer alan cisimler daha 2 boyutlu gibi bir izlenim bırakıyor. Sanırım 3 boyutlu modeller değiller. İyi çalışmalar dilerim. |
|
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Teşekkür ederim yorumlarınız ve tavsiyeleriniz için.Çok geç cevap verebildiğim için de özür dilerim.Sahnede ki tüm nesneler 3 boyutludur(kuş hariç) Bu da karlı hali için,büyük ve son düzenlediğim şeklidir.
|
|
|
|
#20 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
Geliştirdiğiniz bu atmosferi doğrusal geometriye sahip yapıların bulunduğu bir sahneye uygularsanız daha da başarılı bir sonuç ortaya çıkacağını düşünüyorum. Etrafta devamlı gördüğümüz steril ve sıkıcı dış mekan mimari görselleştirmelerinden birisini siz ele alarak bu nitelikte yaparsanız ortaya çıkan çalışmanızı, bir yağlı boya resim gibi, bir ticari yerde sergilenmek üzere satabilirsiniz. Size kanımca son yılların en başarılı isimlerinden Martek Denko'nun bir çalışmasını örnek olarak sunuyorum. Kendisi mesleğe nispeten yeni başlamış olmasına rağmen on yıllardır çalışan bir uzmanın işleri niteliğinde çalışmalar üretmektedir. Link: http://marekdenko.net/3dgallery/041_001.jpg Saygılarımla. En son ex Cathedra tarafından düzenlendi : 31-05-2008 08:45. Nedeni: yazım hatası |
|
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Merhabalar,teşekkür ederim öncelikle fikirlerinizi paylaştığınız için.Doğrusal geometriye sahip bir şeyler yapmayı hiç düşünmedim bu çalışma için.Zaten asıl amacım o eğip,bükmeler,doğrusal olmayan geometrilerdi.Çizgi film tarzında,tadında bir şeyler yapmaya çalışmıştım,gerçekçi olması gibi bir çabam olmadı hiç.Ticari bir amacım da yok,sadece hoşuma gidecek bir çalışma yapmaktı. Marek Denko'yu ilk işlerinden bu yana bilirim ve takip ederim,son yılların en başarılı isimlerinden biri olduğu konusunda hemfikiriz.Yalnız tarz olarak bambaşka bir yerde. Saygılar.
|
|
|
|
#22 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sizlerin vesilesi ile tekrar düzenlediğim bu çalışma 3dtotal'in galerisine kabul edildi.Yorum yapan,fikrini belirten herkese tekrar teşekkür ederim
![]()
|
|
|
#23 |
|
Arkitera Üyesi
|
3d total'e girebilecek bir çalışma zaten,astray.Tekrar ellerine sağlık.Bu kaliteyi farklı çalışmalarada yansıtarak bizlerle paylaşabilirmisin?Başarılar
|
|
|
#24 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
Hakettiği yeri almış. Son halini rica etsek.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bu yetenek karşısında ne söylesem hafif kalacak sanırım, en iyisi ben susma hakkımı kullanayım
Ayrıca 3dtotal'ın galerisine girmiş olmasından dolayı da tebrik ederim.... |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Arkitera Üyesi
|
Çok teşekkür ederim architect9 ve mimss.
Ayasofya hocam çok sağ olun,son hali dediğim zaten buraya yoladıklarımdı.İlk gönderdiğim büyük, bol gölgeli,güneşli hali ile en son yolladığım karlı halini birleştirip yollamıştım 3dtotal'e,karlı olanı kesip koymuşlar siteye,biraz bozulmadım desem yalan olur ![]()
|
|
|
#27 |
|
Arkitera Üyesi
|
3dtotal'deki link şu herhalde:3DTotal Gallery
Tebrik ederim. Atmosfer etkilerini çok başarılı veriyorsun. Bence hepsi galerilik çalışma. Niçin güneşli olanı koymamışlar anlamsız. Burada sketch up ile modellediğini yazmışsın. Orada max yazıyor?
|
|
|
#28 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
![]() Evet ben de fark ettim şimdi siz söyleyince,büyük bir kısmını SketcUp ile modelemiştim en son Max içinde düzenledğim için gece vakti ''süper'' ingilizcemle öyle bir saçma çümle kurmuşum.Kimi yerde Max kimi yerde SketchUp diyorum ben de anlamadım niye böyle yapıyorum ![]()
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|