|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Kimlik değiştiren mekanlar.
Çalışma;
tasarım çizim rendır toplamda 9 saatte bitti. Çizim yaptığım makine dizüstü 1.73 centrino mobile 1 gb ram 256 gforce ekren kartı. Rendır aldığım makine 8 çekirdek 3 GHz, 8 gb ram, 512MB Quadro Fx ekran kartı , 10 kare 1200*900 rendır 50 dakika sürdü. Mekanda kırmızı kapitone koltuğun arkasındaki pelesenk bölümün kapakları açıldığında straz taşlarla yapılmış bir Fenerbahçe köşesi çıkıyor. Kırmızı kapitone koltuğun oturduğunuzda sağ tarafında bulunan, Lake 3 sürgü kapı kumanda ile açılarak arkasından gizlenmiş bar bölümü çıkıyor. İp perdeler kumanda ile toplanarak yeşil dik çizgili duvara tavandan projeksiyon perdesi açılıyor. Ve birde kırmızı kapitone koltuğun karşısında bulunan pelesenk uzun ünitenin içinden yine kumanda ile yukarı doğru plazma tv ve ses sisteminin bulunduğu alan yükseliyor. Ve tabi aydınlatmada alternatifli aydınlatma seçeneklerini de unutmadım. Mekanın kimliği ve kişiliği amaca ve kişiye göre birkaç saniyede bir iki kumanda tuşu marifeti ile etkileyici şekilde değişiyor.
Yılmaz DOĞAN www.q-zens.com En son THELION tarafından düzenlendi : 11-04-2008 12:51. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
2.bölüm
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sevgili THELION ,
Çizginizi her çalışmanızda belli ediyor olmanız çok önemli. Daha önce başka çalışmanızda belirttiğim gibi bu çalışmanın size ait olduğunu benim gibi burayı takip edenlerde hemen anlar. Tebrikler. Çalışmanızı oluşturduğunuz fikirleriniz gerçek anlamda güzel fikirler. Mekanın zamanla istekler doğrultusunda kimlik değiştirmesi hoş bir fikir. Ancak keşke şu kırmızı ve tonlarını bu çalışmanızda kullanmasaydınız. Yani özellikle belirttiğiniz Fenerbahçe köşesinin çıkacağı mekanda kırmızı tonlarını kullanmış olmanız biraz rahatsız edici Yani Fenerbahçe'li yada Galatasaray'lı olduğumu düşünmeyin, ben bir Beşiktaş'lıyım Kırmızı koltuğu, pufları ve tabloyu ilk mekandaki renklerle ele almış olsaydınız kanımca çok daha güzel bir düzenleme olurdu. Böyle bir düzenlemeyi görmek isterdim açıkcası ![]() Neyse tekrardan tebrik ediyor, kolaylıklar diliyorum. ![]() Ek yorum: Kırmızı tabloya baktığımda geriliyorum, engel olamıyorum kendime ![]() Dipnot olarak, İsminizi yazdığınız yazı fontunu beğenmediğimi samimiyetinize inanarak söylemek istiyorum. ![]()
Sen seni üzme ! En son etic tarafından düzenlendi : 11-04-2008 14:57. Nedeni: Ek yorum ... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Merhaba sevgili THELION;
Sanırım söylenebilecekleri forum okurları adına etic dile getirmiş. Daha önceki işlerin gibi, bu sefer de görsellik anlamında çok başarılı işler gönderdiklerin. Sevgili etic'in kırmızı konusundaki hassasiyetine katılıyorum, bu kadar yoğun kullanılması bana da rahatsız edici geldi. Kapitone koltuğu kullanırken estetik ve anlam olarak bir farklılaşma çabasında olduğunu gözlemleyebiliyoruz, lakin daha modern çizgilere sahip, mekanın genel havasına uygun ama yine diğer oturma birimlerinden farklı bir koltuk düşünülebilirdi belki. Bir de özellikle 1. ve 7. görselde lambaderler tavanda fazla parlamış. Sonuç olarak her zamanki THELION kalitesinde görseller. Emeğine sağlık. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bu çalışmayı sadece görsel olarak yorumlamak sanırım yanlış olacaktır. Zaten görselliğin daha ziyade bir araç olduğunu düşünmekteyim. Sonuçta ortada tasarım yoksa, proje yoksa görsel mükemmel olsa ne olur. Ama bu projede her ikisi de mevcut olarak gözükmektedir. 9 saatlik bir performans için çok başarılı olduğunu söylemek isterim. Tecrübenin bu noktasında sanırım işler bu şekilde tamamlanıyor. Eleştirilerim sadece beğeni doğrultusunda olacaktır. Kendimi ve sizi tekrar eden kelimeler bu yüzden kullanmıyacağım:-)... Hani pc firmaları yeni çıkan donanım için fiyat&performans ölçümü yaparlar, sn.thelion için zaman&tasarım performansı için yüksek bir not vermek gerekir. Başarılar. Başarılar. Başarılar...
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
Tavana yansıyan ışıklar haricinde çok güzel çalışmalar .Takip ediyorum sizi THELION başarılı görselleriniz devam etmekte. İyi çalışmalar.
|
|
|
#7 |
|
Yönetici
|
Çok güzel sevgili Thelion, süper
![]()
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
Thelion klasiği (: ...
Hocam yine çok estetik bir çalışma ve çok başarılı bir render. Tebrikler.. Ancak tasarım+render+çizim= 9 saat ...fiili olarak geçen zamandan mı bahsediyorsunuz yoksa arada çay molaları da dahil 9 saat mi? Bana göre bir rekor diyebilirim.Ben içinden bar çıkan bölümü ve Fenerbahçe köşesini çok merak ettim doğrusu. Renderlar devam ediyorsa görmeyi çok isterdim ![]() Birazda eserin hikayesini anlatabilirseniz çok sevinirim, kullanılan malzemeler nelerdir? Örneğin 2. resimdeki parlak siyah duvar kaplaması ve arasından yatayına uzanan (led mi?) ışılar nelerdir? çok merak ettim doğrusu. Yine aynı şekilde girintili çıkıntılı ahşap lambirinin cumbalarından fırlayan ışık hüzmeleri? Çok mu şey istedim acaba ..Bir de bu mekan bana bir villanın bodrum katı gibi hissettirdi doğrumu acaba? Render konusunda ise 2 renderdaki hoparlörün (kolon) kaplaması unutulmuş galiba, başka da bir şey diyemeyeceğim. Harika olmuş harika.
|
|
|
#9 |
|
Yönetici
|
İlk önce elinize sağlık, her görsellemenizde yüksek bir gerçekleme kalitesi yakalıyorsunuz. O kadar ki, mesajlarda da belirtildiği üzere artık sizin imzanız gibi oldu bu kalite! Yalnız...
Bize genellikle aydınlık seviyeleri yüksek mekanlar göstermenize rağmen hâlâ apliklerden yansıyan ışıklarınız projektör gibi aşağıya ve yukarıya keskin gölgeler atıyor. Lambanızın şekilleri de diğer görsellerinizle hemen hemen aynı... Bunları da artık görsellemeler içindeki imzanız olarak kabul edebiliriz sanırım. Görsellerin altına attığınız isim soyisim imzanıza gelince, neden Türkçe karakter kullanmadığınızı merak ettim. Baskı alırken font uyumsuzluğu gibi bir sorununuz yoktur herhalde? Konu başlığınız oldukça iddialı, kimlik değiştirebilen bir mekan. Keşke sunduğunuz sayıca çok görselin arasında mekanın farklı kimliklerini de gösteren örneklere de yer verebilseydiniz: daha fanatik, daha eğlenceli, daha gösterişli, daha farklı ışıklı hallerini vs... Başarınızın devam dileklerimle...
|
|
|
#10 |
|
Yönetici
|
Elinize sağlık sevgili Thelion, herşey çok güzel. Ben sadece cam yüzeylere gözümü pek alıştıramadım, tek diyeceğim o dur.
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Teşekkür ederim. Ben Futbolla hiç ilgilenmem, Fenerbahçe köşesinden etkiyle kırmızıyı nasıl algılarsın diye sorarsan, ben milli takımının kırmızısı olarak düşünürüm. Bir Fenerbahçelinin kırmızıya Galatasarayın kırmızısı olarak bakması da rekabetten dolayı algıda seçicilik derim. ![]() Kırmızının yoğun olduğuna katılmıyorum. Belki bu baskınlık fikrinde tablonun etkisi vardır ![]() Bir Beşiktaşlı olarakta bar bölümün sürgü kapıları bu fikirle sana hitap ediyor sanırım sevgili etic ![]() Yazı karakteri konusunda kesinlikle haklısın başta da belirttiğim gibi 9 saatlik bir çalışma süresi içerinde biten ve yetişmesi gereken bu çalışmada, hazırladığım çerçeveler ve ismimin yazdığı yazılar Fatoş da Action olarak daha önceden kaydettiğim bir uygulamadır. F12 atadığım kısayola basıyorum ve bütün resimler 5 saniyede border ve textlerine kavuşuyor. Dönüp doğru düzgün bakmadım bile aldığım gibi flash diske atıp çıktım Tabiki buraya gönderdiğim çalışmada mazeret olmamalı bu durum Bütün iyi niyetli eleştirilerin için teşekkür ederim.
|
|
|
|
#12 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Teşekkür ederim. Kırmızı konusundaki düşüncemi belirttim. Kapitone koltuk konusundaki farklılaşmanın anlaşılması projenin çıkış noktasında önemliydi zaten. Tabi söylediğiniz gibi bu farklılaşma genel duruma uyar biçimde aynı çizgilerle farklı ifade de edilebilirdi. Ama bazen bütün bu modern ve küt nesnelerin arasında tek başına klasik bir unsuru çıplak ortaya bırakıvermek hoşuma gidiyor. Kaçamak gizli bir iş yapmak gibi .
|
|
|
|
#13 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
|
|
|