![]() |
|
|||||||
| Anket Sonuçlarını Görüntüle: buradan tasarım'ı puanlayabilirsiniz | |||
| kötü |
|
4 | 9,52% |
| idare eder |
|
12 | 28,57% |
| iyi sayılır |
|
12 | 28,57% |
| güzel |
|
10 | 23,81% |
| etkilendim |
|
4 | 9,52% |
| Oy verenler: 42. Bu ankette oy kullanamazsınız | |||
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Kayseri Batı İlçe Terminali
Şuanda inşaat aşamasında olan yapı kısa bir süre sonra bitecektir.
3d max 9 + vray + photoshop cs3 tasarım Mimar Alper Aksoy ve Bahadır Kul'a ait olup render lar bana aittir. modelleme süresi 1 haftaya yakın sürmüş ve herbir render'ın rötuş dahil son hale gelme süresi yaklaşık 1 saattir. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Tasarım çok hareketliymiş. Etkilendim. Keşke tasarım adına daha çok bilgi alabilseydik. Sarı çubukların özelliğini , mekanlar arası kurgunun nasıl olduğunu , terminalin nasıl çalıştığını...
Renderlar tasarımın hakkını vermiş. Ama keşke bir de vaziyet planına yakın bir açı olsaydı.
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
sadece dış mekan modellemesi yapıldı. iç mekanlar cad çizimleri olarak var. planlar yani. onları da arkivde bulabilirsiniz. daha fazla detay isterseniz ki sanmıyorum, pek imkanlı değil.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Evet arkivde çizimlere ulaşılabiliyor. Teşekkür ederim sayın "mute"
Kayseri şehir terminalini yapan grup ilçe terminalini de yapmış gibi. Bu arada renderlarında sarı olan çubuklar uygulamada diğerleriyle aynı renkte yapılmış ![]()
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
biz sarı olsun dedik sonra aynı olsun falan dediler uzatmak istemedik . sonuçta diğerleriyle aynı oldu. belki ilerde boyarlar. ne olacağı belli olmaz kesin çizgiler olmadığı için.
![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yönetici
|
2 numaralı görsel favorimdir!
Sadece sarı çubukların biraz daha baskın olmasını isterdim. Sarı olmaları farklılık adına yetmemiş sanırım. Ya da hiç olmayabilirlermiş.
|
|
|
#8 |
|
Yönetici
|
Tasarımda Revit mi kullanılmış acaba? (Siz 3D Max'i herhalde render için kullandınız, onu yazmışsınız)
Arkiv'de proje "Otogarlar" değil de "Diğer ulaştırma yapıları" altında listelenmiş. Uyarmak lazım, bulması biraz zor oldu.
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
tüm modelleme ve render işleri 3d max le yapıldı. sadece photoshop la rutuş işleri yapıldı. revit hiç kullanmadım. kullanmayıda bilmiyorum acıkcası.
arkivdeki yerine gelince , büyük ihtimalle ilçe terminali olduğu için konulmuştur oraya. ama siz yöneticisiniz gerekli uyarı yapılacaksa daha etkili olacağınız kanısındayım saygılar. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
ilçe terminali benim favori projelerimden birisidir.
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
bu projeyle ödül almayı bile planlıyoruz diyebilirim. arkivde inceleme imkanınız olduysa detaylı olarak, daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
Mesajlarınızı neden bir defada göndermeyerek ardı ardına üç mesaj gönderdiğinizi anlamakta zorlanıyorum. |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Arkitera Üyesi
|
düzeltiyorum hedefliyoruz.
ikinci sorunuzun cevabı ise , her mesaj arasında yaklaşık 4 - 5 gün var. düzelt yazısını göremediğim için olsa gerek ardı ardına gonderdim. umarım yeterlidir.? edebi yarumlar ve düzeltmelerden çok mimari yorum ve eleştirilerinizi beklemekte de haklıyız umarım. bize bu konularda da ışık tutarsanız çok iyi olacak. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Yönetici
|
Hedeflemek ve planlamak arasındaki farkı göstermenin "edebi" olmadığını da hatırlatmalıyım size. Bir mantık sorunu.
Ben sizlerin bu çalışmalarını gerçekten merak ve heyecanla izliyorum. Yorum yapabilmek için uygulanmış örneklerin ortaya çıkmasını bekliyorum. Umarım bu beklentimin bir sakıncası yoktur. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Arkitera Üyesi
|
o zaman sizlere şantiye fotoğrafları göndereyim. umarım yararlı olur. ayrıca edebi'likten kastım üzerine düşülecek asıl konunun cümle yapısı veya kelime seçiminden daha çok mimari ve görsel olması gerekliliğiydi.
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|