|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Gün batımında
3ds max + vray + photoshop + corel paint shop pro
Toplam süre 2 gündür. Sevgilerimle. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Öncelikle ellerine sağlık, yansımaları çok abartmışsın bence. herşey birbirine girmeye başlamış, ayrıca DOF efektide bana fazla geldi.
Tüm çekmeceler tek kapak raylı sistem mi? Kulplar hoşuma gitti ancak çekmece sistemini anlamadım. Kolay gelsin.
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
DOF garip geldi bana, derinliğe göre değil de ekranın sağındaki bütün nesnelere uygulanmış. Neden ki?
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Teşekkür ederim ben de öncelikle. Yansımalar kapağın özelliği (Akrilik kapak). Çekmeceler de aynen dediğiniz gibi, tek kapak ve raylı sistem. Kulpları ben de çok beğeniyorum ![]() DOF efekti de hoşuma gittiği için uyguladım. Derinlik katması için uygulamadım Yan dolapların ve masanın diğer taraftan daha geri planda kalması içindi. Kısaca, aslen sunum ve zevk ile ilgili sadece ![]() Yorumunuz için Çetin Tüker size de teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yönetici
|
Zemin kaplaması modülleri çok büyük değil mi?
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
Form, fonksiyon , biçim üzerine konuşmayacağım. Render kalitesi ve ışık çok hoşuma gitti. DOF efekti blur olmak yerine mesafe uygunluğu ile olsa daha güzel olacak. Kapaklar denildiği gibi çok parlak. Zemin kaplaması oran olarak çok büyük.
Dayanamadım bulaşık makinesinin olmamasına ve kocaman çekmecelere Affedin ![]() . Elinize sağlık render ve ışık çok güzel. Sevgili İlkay hanım.
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
Teşekkür ederim MrT ve Sevgili Yılmaz Bey yorumlarınız içn.
İlerde değerlendirmeye alacağımdan emin olabilirsiniz ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
Kulpları bende çok beğendim.Ancak anlamadığım bir şey var.Üst asma dolaplarda tek kulpla kullanım için kapak boyutları biraz büyük değil mi?Ya da kullanımı ben yanlış hayal ettim sanırım.Aydınlatırsanız sevinirim.
Ellerinize sağlık...
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
Öncelikle sağol zehra yorumun için. Kulp kullanımını nasıl hayal ettin bilemiyorum tabi ama, üst kapakların kullanımı en azından benim için zor değil.
Sürekli aynı cümleleri sarfediyorum ama tekrar dile getireyim; tasarım elbetteki eleştirilebilir, fikirler söylenebilir ancak tasarım hayalleri gerçekleştirmek adına ortaya çıkarılıyorsa şayet, ki öyle, hayaller kısıtlanamaz. Hayal sadece sonsuzla sınırlıdır ve sonsuza kadarki insanoğlunun da sürekli değişim gösterdiğini göz önüne aldığımda, hayal eşittir insan, yani bireydir ki, bu da sonsuz fikir, sonsuz düşünceye varır.... diye uzar gider ![]() Umuyorum demek istediğimi anlatabildim ve sen de soruna cevap bulabildin. Antiparantez tüm soru soranlar ve eleştirenler için genel bir açıklamadır. Tekrar teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
Hayal olmazsa zaten bu işler ortaya çıkmazdı
![]() Bende teşekkür ederim açıklama için aLso.. İyi çalışmalar... ![]()
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sağolasın
![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
|
Merhaba Also...
Render açısından çok fazla yorum yapamam bunun nedenide zaten bu düzeyde render alamamış olmamdır. Zaten çetin tuker ve thelion bu konuda gerekli yorumları yapmıştır. Ben biraz fonksiyonellik ve detay kısımlarıyla alakalı fikirlerimi paylaşmak istiyorum. Dof efekt kısmı ciddi açıdan iyi olmuş nedenide arkada eyr alan orta kısmında fırın olan dolap kısmını bu şekilde anlayamıyoruz. Zaten anlayamamız daha iyi olmuş o kısım daha net olsaydı orta kısmı fırın olan ve etrafında birbirinin aynısı kopya olan dolapları görmüş olurduk yani bu hali bundan dolayı daha uygun olmuş:-)... Tasarım ufkunuza karışmak istemem. Ama şu bi gerçekki tasarım havuzunda ya da hayal dünyasında yüzerek çok mantıklı tasarımlar yapılamayabilir. Tasarımın en önemli amaclarından biri zaten üretilebilirlik olmalıdır. Bu mümkün değilse yaptığınız tasarım sadece hayalde kalacaktır. Ürün detayına inmeden bu fikrimi açıklamak istedim. Herkes zemine uygun olmamış desede geçen çalışmanızda olduğu gibi yine çok hoşuma gitti:-)Saygılarımla başarılar dilerim.
|
|
|
#13 |
|
Arkitera Üyesi
|
Teşekkür ederim yahyatu yorumun ve düşüncelerini paylaştığın için.
Üretilebilirlik olması elbetteki önemli. Sürekli savunduğum da "Hayallarimizin gerçekleştirilebileceği teknolojilere sahibiz ve kalıplardan kurtulup yeniliklere merhaba demenin zamanı" temasının altlığı ile ortaya çıkan bir tez. ![]() İyi çalışmalar. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Arkitera Üyesi
|
Fikrine kesinlikle katılıyorum. Birbirini tekrar eden ürünler yapmak yerine kalıpları kırmak bencede daha uygun oluyor. Bunu yaparken nelere dikkat edilmesi gerektiğini zaten az çok biliyoruz. Başarılarının devamını dilerim..
|
|
|
#15 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ben de öyle
![]() |
|
|
|