|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
İstanbul Kemerburgazdaki konut mutfağı
Herkese merhabalar.
İstanbul Göktürk Beldesi/Kemerburgaz'daki yapımı devam eden konutların numune dairesi için uygulaması yapılacak olan 2 alternatifli mutfak. Modelleme: 3dsmax Render:vray Render Süresi:2,5 saat Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim. İyi seyirler.
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Eline sağlık çok güzel olmuş.İkinci ve dördüncü resimdeki fırının camına yansıyan görünümler biraz uyumsuz olmuş sanırım.Emeğine sağlık.
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
![]() uyumsuz olmuş derken anlayamadım..yansıma fazlamı olmuş yoksa...?
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Merhaba 3.boyut ,
Öncelikle tebrikler. Sonrasında diyeceğimse kapıdan içeriye giren ışığın yerdeki yansıma renginin mavimsi olması bence bu görsellerin gerçekliğini bir nebze almış gibi. Işık sarı tonlarında olsa ve ışığın düştüğü zemin malzemesinin o bölgede farklılaşmış gibi görünmemesi daha etkileyici olabilirdi. Kolay gelsin.
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Merhabalar
Bence içeri giren mavi ışık güzel olmuş.Zaten dış mekan benim algıladığım kadarıyla gündüz değil zaten.Hani böyle kararmak üzere olan bir hava gibi...Yani kısacası ben sevdim ![]() Sadece bir şey sormak isterim 3.boyut..Sanırım son resimde hemen kapı yanındaki kapak koyu renk kalmış değil mi?Gerçi bazen farklı renklerde kapaklar mutfaklarda kullanılmakta ama sadece sormak istedim. Ellerinize sağlık,başarılar dilerim..
|
|
|
#6 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Dışarda Target direct var 30-35 derecelik bir açıyla içeri süzülüyor rengi mavi yere çarpan mavi ton ondan olsa gerek. ![]()
|
|
|
|
#7 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Kapının yanında duran kapak aslında açık renk olacaktı..Malesef render bittikten sonra gördüm , bir daha render almak istemedim.![]()
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
Hocam renderlar gerçekten çok güzel olmuş elelrinize sağlık böyle şeyler yapmak bize de nasip olur umarım.Yalnız ikinci fotoğrafta mutfak kapısı malzemedenmidir nedir bir garip durmuş son fotoğrafta düzeltmişsiniz sanırım.Birde tezgahın üst kısmında seramik tarzı bir malzeme mi kullandınız acaba?Eğer öyleyse dokusu ve birleşimleri pek hissedilmemiş.Ayrıca dışarının görünümü gerçeklik hissini uzaklaştırmış biraz daha güzel şeyler yapabilirsiniz bence bu kadar başarılı bir renderdan sonra sizden devamını bekliyorum.
Söylemeden geçemeyeceğim masanın üstünde ki kırmızı tabaklar ayrı bir etki katmış gerçekten tebrikler. |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
..Tezgah akrilik malzemeden olacak. Akrilik malzemenin en büyük özelliklerinden birisi birleşim yerlerinin eklerinin görünmemesi ve yumuşak olarak dönülebilmesi. Üzerinde çok hafif noktasal dokular vardı kullandığım akrilikte.Dış manzara aslında benide biraz rahatsız etti. Tabak konusuna gelince sahnelerimde bir nesnenin tüm ilgiyi herhangi bir şekilde üstüne çekmesi hoşuma gidiyor. Tabakları o yüzden kan kırmızısı yaptım..Farkeden siz oldunuz .
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
Toplu bir iş için yapılacak olan bu iş render aşamasında bence daha güzel duracaktır diye düşünüyorum. Bu tür renderlardan sonra üretilen bu mutfaklar genelde renderdaki bu güzelliği yansıtmıyor. Renderı yorumlamak gerekirse vray render motorunu kullanan arkadaşalrın yorumları önemli olacaktır. 2. renderda yer alan kapıda doku sıkıntısı var 4. renderda aynı açıda bu sıkıntı yer almamaktadır. 4. renderda ise diğer tasarımdanmı kaldı bilmiyorum ama bulaşık makinesinin yanındaki kapak 1.alternatiftenmi kaldı acaba yoksa her 2 alternatiftede aynı renktemi yapılacak. Yansıma konusunda diğer arkadaşlara katılıyorum. Kapaklarda lake boya, parlak laminat veya parlak membran malzeme kullanımadığı suretçe böyle bir yansıma oluşmuyor. Tabi bilgim dışımda olan bir malzeme vara bu konuda yorum yapamıyacağım. Bu arada akrilik alt tezgahla üst dolap arasındaki bölümü kapsadığı için konut projelerinde genelde maliyetinden dolayı tercih edilmeyen bir malzeme oluyor. Dediğin güzel bir seyir oldu. Sanırım projeyi okuyanda aynı fikirdedir. Başarılarının devamını dilerim...
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
Tasarıma ve kullandığın malzemelere diyecek sözüm yok. Senin ya da işverenin fikridir. Saygıyla.
Tek değinebileceğim husus naçizane, zemin, arka tezgah ve duvar rengin. Kapak rengiyle tezat bir uyum yakalayabileceğin bir renk seçseydin (herbirinde), mutfağın her bir modülüyle daha gösterişli ve ön planda olacaktı. Güzel bir çalışma ve render. Ellerine sağlık. İyi çalışmalar. |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
...Yerine koyduğumuz zaman da bu kadar güzel duracaktır. Fotoğraflarını eklerim ..Kapağın neden o renkte kaldığını açılamıştım. Kapaklar İtalyadan özel olarak getirttiğimiz membran kapaktır. Hatta yansıması az bile olmuş renderda ...Tezgah konusunu gelince maliyeti göze almış karşı taraf dolap arasıda tezgah malzemeden yani akrilik malzemeden dönülecektir. Yorumların için teşekkür ederim
|
|
|
|
#13 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
|
|
|
|
#14 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sevgili 3. boyut ;
Ellerine sağlık. Ben biçim ve form üzerine bir eleştiri yapmayacağım ( her ne kadar kendimi sıksam da ). Sonra takıntılı diye başım belaya giriyor .Yanılmıyorsam Rendır da light cache kullandın sanırım. Değer yüksek olduğu için ışıkta çok sarılaşmaya sebep olmuş beni rahatsız etti biraz ama bu Fatoş ile düzeltilebilir. Mekan düzenlemesine gelince mutfağın tasarımından şıp diye anlaşılan ilk şey maliyet maliyet maliyet .... Bu sebeple maliyetin tasarıma, malzemeye bu kadar ket vurduğu bir işte kullandığın masa ve sandalyenin de aynı tarzı sürdürebilecek özde olması gerekir. Çünkü sınıfsal nesne ayrımı ilgiyi ve görüntüyü dağıtıyor. Yansımalarda bir problem var. Satina cam için kullandığın map güzel ama fog color biraz fazla yeşil. Ellerine sağlık. Gelişme devam ediyor. Çok güzel bir çalışma.
|
|
|
#15 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
...Biçim ve form üzerine konuşmayım demişsiniz..Konuşun konuşun lütfen ,ben eleştirilere her zaman sonuna kadar açığım. Sonuçta ortaya çıkan ürünün gelişmesinde sizin gibi üstatlarımın eleştirileri direk etkili oluyor.. Sevgilerimle
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|