|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Residence Giriş
Residence olarak planlanan 4 bloktan oluşan konutların bina girişlerine ait bir çalışma.
Max, Vray rc3, Fatoş cs2 Tasarım, çizim ve render toplam 2 gün süren bir çalışma.
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ellerinize sağlık Thelion. Güzel çalışma.
Ancak dikkatimi çeken bir kaç hususu belirtmek isterim. İlk rendır için; Banko havada mı kalmış, yoksa alt baza metal mi? Metal ise şayet, ayna gibi parlamış. Metal değilse nasıl bir çözüm ürettiniz? Anlaşılır görülmüyor. İkinci rendır için; Oturma elemanının arkasındaki perde mi? Fazla rahatsız göründü gözüme. Oraya oturan biri yanlışlıkla arkasına yaslandığında başına düşecek gibi göründü de ![]() Onun dışında diğer rendırlarından daha az özenilmiş bir çalışma gibi. Ama kısa süre için güzel. Ellerinize sağlık. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Bankonun arkasında duran bayanın da ayakları görünmüyor ! Acaba havada mı kalmış ? Bankonun altında kenarlardan içerde duran sağlam, yere ankrajlı bir konstrüksiyon var ve bu baza kısmıda zemindeki granit ile kaplı. Bankonun altında da gizlenmiş bir aydınlatma var. Zaten banko boşlukta gibi dursun istediğim için bunları yaptım. Sanırım olmuş. ![]() Evet haklısınız oturma bölümü arkasında ip perde var. Kafanıza düşeceğini zannetmiyorum. Ama yaslanan kişi aynı zamanda sırtını kaşımak için düşey salınım yapmazsa mesele yoktur bence. Teşekkür ederim. Sevgili Also
Yılmaz DOĞAN www.q-zens.com En son THELION tarafından düzenlendi : 22-02-2008 18:44. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
|
Bazı isimler çalışma gönderince dur bakalım şimdi ne harikalar çıkartmış diye merakla açıyorum sayfayı ve Thelion onlardan birisi
güzel çalışma tebrikler.Şunları sormak istiyorum ; - ilk ve son görüntülerde görünen, banko arkasındaki kapı genel tasarım konsepti ile tam uyuşmuyor bence, düz bir panel kapı daha göze dokunmaz olamaz mıydı? - aynı kapı yanında yere kadar inen ahşap sınırlayıcı eleman ve aynı şekilde üçüncü görüntüde ki panoların üzerinden gelip yere dokunan ahşap elemanın yere basışı bitmemişlik etkisi vermiyor mu? Alttan da dönerek devam etse daha mı güzel olurdu aceba ? - duvardaki apliklerin yansımalarını döşemede görebiliyoruz ama tavandaki spotları göremiyoruz, görütünün açısından mı kaynaklanıyor? tekrar tebrikler, başarılar. ![]()
|
|
|
#5 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
![]() Kapı konusunda kesinlikle haklısınız. Bölünmüş bir eleman olarak kapı orda hem bir süreksizlik hem de gereksiz bir asimetri yaratıyor. Sonradan farkettim ama süre problemi ve üşengeçlik ile düzeltmedim. Yere kadar inen ahşap elemanlar banko tarafında ilk resimde aslında süpürgelik ile birleşerek devam ediyor. Yani süpürgelikte ahşap. Oturma bölümünde granit gibi görünen süpürgelik te yanlış map uygulaması oda ahşap süpürgelik olacaktı. Hat kopmadan devam edecekti aslında. Sanırım çok paralel şeyler düşünüyoruz. Tavan spotlarının gözükmemesi bakış açısından Dikkat ederseniz kadrajlarda duvar dibine yakın spotlarla beraber duvar tavan birleşim çizgiside gözükmüyor. Gözünüzden de birşey kaçmamış. Tekrardan teşekkür ederim Sevgili Mrt.
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
çalışmalarınızı zevkle takip ediyorum..tebrik etmek haddim değil ama ancak teşekkür edebilirim...paylaşmaktan hiç bir zaman imtina etmediğiniz için...kolaylıklar...
|
|
|
|
#7 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Teşekkür ederim. Lütfen, had meselesi ile ilgisi yok böyle bir durumun. Paylaşmak ile ilgili problem yaşayan bir çok kişi tanıyorum etrafımda. Paylaşmaktan korkmak aslında tükenmekten korkmaktır. Yeni şeyler üretememekten korkmaktır birazda. Çalışmamı birisi çalıp kullanacaksa alsın kullansın. Böyle biri zaten yenilgiyi ve alçalmayı kabul etmiş demektir. Benden çalarak senden çalarak parazit gibi beslenecekse ve bunu sindiriyor ise varsın yapsın. Bu bir kişilik problemidir. Bu konu üzerine çok yazılabilir ama konu dışı olur. Belki yeni bir başlık altında tartışılabilir.
|
|
|
|
#8 |
|
Yönetici
|
Elinize sağlık süper bir çalışma. Fakat özellikle ilk karede gözüme çarpan bir nokta oldu; banko üzerinde duran lambanın ışığı tavana biraz güçlü vuruyor sanki?
Bizi kaliteye alıştırdınız. İşiniz zor. Kolay gelsin.
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
Merhaba THELION ,
Artık ben sizi tebrik etmekten yoruldum Böyle beğenilesi işler çıkarmanız ve bunları bizlerle paylaşmanız, yazılan her yoruma cevap verişiniz hoş bir davranış kanaatimce...Bunun dışında söylemek istediğimse sanırım kahve tonlarını kullanmadan edemiyorsunuz Dikkatimi çekti. Umarım maksadını aşan bir anlam çıkarmazsınız.Tekrar tebrikler ...
|
|
|
#10 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Teşekkür ederim. Haklısınız birinci resimde tavanı yakmış kavurmuşum. Şimdi siz söyleyince benimde gözüme battı. Bu çalışmada çok hata çıktı. ![]()
|
|
|
|
#11 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Sizde beni utandırmaktan yorulmadınız. Bütün güzel eleştiri ve dilekleriniz için tekrardan yürek dolusu teşekkür ederim.Kahve tonlarını seviyorum. Ahşabın en güzel halini bu tonlar ile aldığına inanıyorum. Biraz da bu yüzden kullanmadan edemiyorum sanırım kahve tonlarını. Öyle maksadını aşacak bir anlam çıkarılacak bir yazı yok kaldı ki burada insan kişilerin yazdıklarını takip ettikçe onları gıyabında tanıyor. Bu yüzden kimin neyi ne amaçla yazabileceğini az çok tahmin edebiliyorum. Asıl ben teşekkür ederim. Sizin de ellerinize sağlık. Bu çalışmada çok hata çıktı üzgünüm. Bahanesi yok bence hatanın.
|
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
|
Hocam yine döktürmüşsünüz..her zamanki gibi jan janlı, caf caflı, ışıl ışıl, pırıl pırıl
...Nacizane bir kaç görüşümü belirtmek istiyorum. 1-İlk görsel ve takip eden görsellerde tavandaki çıtalar havalandırma içinmi kullanıldı? Eğer havalandırma için kullanıldı ise ahşabın çalışması nasıl engellenecek? 2-İlk görseldeki bankonun üzerindeki yatakodası abajuru yerine başka bir aydınlatmamı olmalıydı acaba veya gereklimidir oraya bir aydınlatma? 3-Lambri dışındaki duvar kaplamaları travertenmidir? 4-Kaplama oyunu (suyuna-sokrasına) biras ortamı karıştırmamış mı? ![]() Yorumlarımı yanlış anlamamanızı umut ederim. Elinize sağlık..
|
|
|
#13 |
|
Arkitera Üyesi
|
Öncelikle tebrikler ,ancak tasarım olarak tam bir kaos ortamı var.Bana residence girişinden çok eglence ortamı gibi bir mekanı anımsatıyor.Malzeme olarak daha fazla çeşit kullanılabilirmi diye kendime sordum fakat sanmıyorum.Render olarak değineceğim şey ise ışıkların projeksiyon etkisi göstermeleri ve aşırı ışık patlamaları.Aşırı ışık patlamarının etkisiyle tam bir kaos oluşmuş ortamda..Saygılar.
|
|
|
|
|
|
#14 | |||||
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Teşekkür ederim. Gelelim cevaplara ; Tavandaki çıtalar görsel. Havalandırma veya menfez gizleme gibi bir amaçları yok. Alıntı:
![]() Alıntı:
Kısaca anlatmaka gerekirse kalıp yardımı ile mineral kum ve polyester döküm yapılıp kalıp alındıktan sonra kumlama işlemi ile yüzeyin pürüzlü hale getirilmesi ve kullanılan elek değerli mineralin yüzeyden algılanması. İlginç bir görüntü ortaya çıkmasının yanında istediğimiz boyda ve sabitlediğimiz bir en değerinde döküm yapabileceğiz. Birde iki boy malzeme arasında geçme bir sistem uygulayabileceğiz. Alıntı:
Alıntı:
Sizde bir emek vermişsiniz. Çok teşekkür ederim.
|
|
|
|
#15 |
|
Yönetici
|
Oldum olası çalışmalarınızı beğeniyorum. Sürekli koruduğunuz bir çizginiz var tebrikler.
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|