|
|
#16 | |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
Alıntı:
evet ahşap gibi görünen bir detay var ama aslında alucobond levha üzeri transfer boya yapılmış bir tavan düzenlemesi Ahşapla uğraşmaya gerek kalmadan daha rahat bir çözüm bence. Ahşaptan da yapılmaz mı yapılır elbette. Ama Mdf üzerine değil emprenye sunta etrafı 2 cm masif ve üzeri kaplama üzeri 4 kat polyester dolgu vs. ama uğraşmaya değmez Klozetin arkasındaki boyalı cam üzeri kumlama desen fon aslında çok uğraştırıcı bir uygulama. Sebebi ise ; klozet montaj vidaları ,klozet gideri ve gömme rezervuar kapağı bunları CNC ile açılması lazım ama merkezler yerinde tutmayabilir. Bu da kalıplı iş ve ciddi kontrol demek ama bence zahmetine değer en çok o fonu sevmiştim ben.
|
|
|
|
#17 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
Sevgili Gurgur çok teşekkür ederim.
|
|
|
#18 | |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
Alıntı:
Malzeme bilmediğiniz bir malzeme değil cilalı sıradan ahşap malzeme bir farklılık yok. Sadece çift cam arası microjauzi kullanılmış gerketiğinde banyoyu odaya görsel olarak katan bir seperasyon sadece. Yerden yukarıda bırakıldığı içinde ıslak mekanla teması en aza indirgenmiştir. Bitmiş uygulama örneğini de resimlerde görebilirsiniz.
|
|
|
|
#19 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
Gelelim yatak örtüsünün hikayesine ;
Müşterim yatak örtüsü ve perdeleri geçen yıl yaptırdığı için kullanılmasını istiyordu. Perde ve yatak örtüsünü resimledim. Resim üzerinden devam eden deseni ayıklayıp Arka plan resmi olarak Autocade aktardıktan sonra deseni spline ile çizdim ( genelde bu tarz desenleri corel veya freehand kullanarak çiziyorlar ama ben şimdiye kadar bütün ihtiyaçlarımı autocad ile çözdüm) gerekli tekrar kadar kopyadıktan sonra ; DWG dosyasını kalem kalınlığını ayarlayarak PDF dosyası olarak print edip, Photoshopa aktardım. Ve fon resimlerini bir turuncu ve birde beyaz olarak oluşturdum. Vray de 2 adet material oluşturdum ; 1. mat turuncu fonlu resmi duffuse kanalına atadıktan sonra reflection kanalına fallof atayıp bump kanalına verevli işlemeli bir bump atadım 2. mat beyaz fonlu resmi diffuse ve bump kanalına atadım. Bu 2 Materyali BLEND materyali ile beyaz desenli bitmapi alfa olarak kullanarak tamamladım.
Yılmaz DOĞAN www.q-zens.com En son THELION tarafından düzenlendi : 02-01-2008 16:10 Nedeni: cümle düşüklüğü |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
odadan resimler
|
|
|
#21 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
;)
Öncelikle merhaba..
Foruma girer girmez böyle güzel bir banyoyla karşılaşmak beni çok mutlu etti. En çok da klozetin arkasındaki uygulamayı sevdim. Kabinin şeffaflığı da ayrı bir güzellik. Ellerinize sağlık. Çok güzel olmuş.
|
|
|
#22 | |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
Alıntı:
Teşekkür ederim .
|
|
|
|
#23 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
Sevgili Thelion açıklamaların için teşekkürler. Duşta alucobond çözümü bencede yerinde tespit çünkü ahşaba her konuda güvenirim (yangın, mukavemet, detay çözümleri, kolay işlenebilirlik vb...) ancak nem konusunda ahşaba çok önyargılı yaklaşıyorum. Yatak ötüsü texture yapımına saygı duydum çünkü çoğumuzun tercih edeceği gibi fotoğrafını çekip kullanabilirdin renderlarında ki sen böyle yapmamışsın.. Odanın bitmiş görsellerini sabırsızlıkla bekliyorum..
Sevgilerimle..
|
|
|
#24 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
cok guzel olmus.
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
Alıntı:
![]() Sayın Giraffe ; Teşekkür ederim. Ustalardan beğeni almak daha mutlu edici
|
|
|
|
#26 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
Ellerinize sağlık Yılmaz Bey.
Duşakabinin içindeki raflar bir tek rahatsız eden beni(Tabi bir de rendır yazıp king suit yazmanız ) Onun dışında çok beğendim![]() Tebrik ederim. |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
Alıntı:
![]() ![]() Teşekkür ederim. Sevgili Also Rendır yazmam konusunda yanılmışsınız (dikkatli araştırmadan yazmayınız lütfen ) . Bakınız Renderın türkçesi adlı tartışma ; "render"ın Türkçesi King suit yazısında yanlış olan nedir ? Öğreneyim de bir daha yapmayayım.
|
|
|
|
#28 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
Son eklenen fotoğraflar odanın bitmiş hali ise bence renderlar daha iyiydi. Sadece onlara bakma kbüyük bir keyif veriyordu. Sizin çalışmaların reel güzelliğin önüne geçmiş o kadar hoş ki üretildiği veya uygulandığı zaman ustalarımızın ve imalatçılarımızın bu güzelliğe yaklaşması bile çok zor olmuş. Zaten yaklaşamamışlar sadece rendera bakıp tüm otel odadını benzetmeye çalışmışlar. Oysaki bazı arkadaşlarımız(buna bende dahilim) reeli olanı renderda yorumlayıp benzetmeye çalışırız. Sizse kendi yolunuzu çizip çok güzel bir proje ortaya çıkarmışsınız ellerinizi yüreğinize sağlık. İşini foruma koyduktan sonra atıl durumda bırakmamanız ne nezaketen herkese ayrı yarı cevap vermenizde işinize bir o kadar saygı duyduğunuzu gösteriyor. Başarılar diliyeceğim. Ama bunu söylerken başarının ta kendisi olduğunuzuda belirtmek isterim. Son olarak bende sizin projenizle hemen hemen aynı zamanlarda biten bi butik otel odası tasarımım vardı. Foruma ekleyip eklememe konusunda kararsız kalmıştım. Sizin buti kotel ile alakalı başlığınız görünce işte girip bakayı mduruma göre bende eklerim diye düşünmüştüm. Ama konuyu açtıktan ve projeyi inceledikten sonra inanılmaz dedim. Benim projemle kıyaslanamaz ölçüde güzeldi. Tabi bu nedenlede eklemekten vazgeçtim. Oh be! rahatladım:-)
|
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
Alıntı:
Oh be ! rahatladım ile çok güldürdünüz beni. Bütün güzel sözleriniz ve iyi dilekleriniz için teşekkür ediyorum. Son eklenen resimler odanın yapılmış değil şu anki mevcut durumudur. Sanırım bir yanlış anlaşılma olmuş. Mevcut durum resimlerini eklemekteki amacım yatak örtüsü ve perdenin tekrar kullanılmasıyla alakalı, mapini nasıl yaptığımı anlatmak içindi. Lütfen sizin projenizi de görmek isteriz. Sizin de yüreğinize sağlık.
|
|
|
|
#30 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Thelion, rendırlar, ulaşmayı hayal bile edemeyeceğim güzellikte...Tebrikler...Kızmazsanız eğer: Şu isminizdeki fontu da değiştirseniz...Ne bileyim bence büyük ve dar harflerle yazılmış bir ariel bile daha uygun olabilir...
Örtü desenlerini oluşturuşunuza ise hayran kaldım . Mimarlığı böyle güzel yapmanız beni kıskandırıyor . Sevgiler... |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|