|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Klas-ik
Kadıköyde yapılacak olan bir apartman. 3ds max 8 ve Vray kullanıldı. İyi seyirler.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
Sevgli Parathoner,
Bu bina yapılmasa daha iyi olur kanısındayım. Rendıra diyecek sözüm yok. Sadece etraftaki yalancı yeşil dışında. BUna yıllık Kadıköy'lüyüm Özgürlük Parkı'nda bile böyle yeşil doku yok. Ya da direkt Özgürlük parkı içine yapılacak.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Çizim ve render başarılı olmuş ancak bina için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Sizin tasarımınız mı?
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
|
Parathoner bu kadar kötü şey tasarlamaz. Belli ki dışarıya yaptığı bir iştir. Bu yorumlarımızdan sonra kaldırmak isterse şaşırmam. (Fikrimi dikte eder gibi beyan ediyorum ama Galeri mensubudur da kendisi)
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
Çevre düzenlemesiyle 1 gün uğraştım. Malzemelerin aranması ve uygulanmasıyla uğraşmak ise 1 haftayı geçti. Herkese yorumları için teşekkürler.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
Rendırlarda yalancı yeşille yanlış yönlendirme yapılıyor. Bunu bilir bunu söylerim...Bir de, yapının çok narin bir görüntüsü var, kırılacakmış gibi...
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
merhaba kerem...-orman içinde- görünüsü yerine binanın gercek yerinin fotograflarına montaj çalışsan daha etkili olur bence..ya da fotograf çekmeye müsait değilse arazi..hiç fotograf kullanmadan beyaz fon üzerine çalışmak gerek..bu şekilde etrafdaki yapay orman etkiyi çok zayıflatıyor ve binayı kaybediyor...bu arada seninle ilgisi yok ama tasarım çok kötü,renk seçimleri çok kötü..hele son 3 kattaki türk evi cumbasına diyecek birşey bulamıyorum...8!
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
bir ara beyaz zemin üzerinde yapmayı denedim fakat çok boş diyenler oldu, yanlarına yine 3 boyutlu binalar koydum bu sefer hangi binayı vurguluyorsun burada, hiç birşey anlamazlar diyenler oldu, resim üzerine oturtma yaptım dar sokaklardan dolayı binanın diğer binalar arasında kaybolması sonucu sunum beğenilmedi, ne yapmalıyım?
Çalışırken en zevk aldığım yapılar tamamıyle ekranı dolduran yapılar oluyor. bu tarz yapıları çalışmak dediğiniz sebeplerden dolayı bana zor geliyor. Ama yapacak bir şey yok. Birde mimariyi beğenenler de var, beğenmeyenlerde. Salıcakla kalın. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
Durumunuza diyeceğim birşey yok ama bence bir yapı projesinin bir aşaması da o yapının çevresiyle olan ilişkisini görmektir. Ben bu binayı görünce İstanbul'un dışında ormanlar içinde bir yer zannettim. Etrafında başka binalar varsa, bu bir 3D çalışmasından öteye gitmiyor. Bize gerçek proje ile ilgili bir fikir vermiyor. İlişkiyi kuramıyoruz.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
...
sevgili Parathoner ,
öncelikle render kalitesine diyecek bir sözüm yok. bana göre bu anlamda başarılı bir çalışma. tebrikler. ancak bende diğer arkadaşlar gibi yapının mimarisi hakkında güzel şeyler düşünemiyorum. yani yapınız 3-4 katlı olsa etkisi inanın çok daha iyi olacaktı. bence buradaki dezavantajınız, yapının yüksek olması yanında plan düzleminde ince uzun bir dikdörtgen formunda olması ve bununla birlikte gelen oransal problemler. yani bana yüksek yapılarda kareye yakın formlar daha güzel bir etki bırakır gibi geliyor ki genelde de zaten kule etkisi veren yapılar beğenilir. gerçi yapının sizin tasarımınız olup olmadığını bilmiyorum ama yinede naçizane fikirlerimi beyan etmek istedim. ![]() sağlıcakla kalınız ...
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
gayet güzel bir sunum ve emeğin resmin her karesinde hissediliyor bazı sahnelerde oturtma yapmak gerçekten anlam ifade etmiyor ben bu şekilde sunumların hayranıyım
![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Forum Üyesi
|
Bu binanın ne binası olduğunu bilmiyorum. Ancak bu tür gerçek dışı çevreler içinde gösterilen yapıların bu tür resimlerini görerek satın alacak insanlar için ne düşünüyorsunuz?
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Forum Üyesi
|
Alıntı:
Siz sadece resmini gördüğünüz bir eşyaya 300.000 YTL yatırır mısınız? ![]() |
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
ben kendimden örnek vereyim tıpkı senin istediğin gibi bir çalışma yapmıştım bir müteahite birebir oturma ama 3d çok zengin dururken binanın bitmiş halini görünce şok oldum her taraftan kısılmış fazla masraf oluyor diye işin özeti ben gidip görmeden araştırmadan birşey satın almam alacak olanada Türkiyede Allah yardım etsin ederim. |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Forum Üyesi
|
Verdiğiniz cevaplar yaptığınız çalışmanın mimarlık formasyonuna uygun olmaması için yeterli nedenler değil. Kimse görmeden almaz belki, ancak alanlar da olabilir.
Mesele görmeden alacak olanları eleştirmek değil, insanları doğru yönlendirmektir. Nasıl bir doktorun bize doğru bilgi vermesini istiyorsak, bizlerde o resme bakacak müşteriye doğru bilgi vermek zorundayız. Yaptığınız çalışmalar gerçekleşecek çalışmalar. Hayal dünyasında kalan çalışmalar değil. Galeri'de bulunan bazı çalışmalar gibi sadece sanat için ya da zevk için yapılmış çalışmalar olsa amenna...Okuldan mezun olurken bir yemin ediyoruz. Muhattap aldığımız kişiler sadece müteahhit değil. Onlara bıraksanız çok farklı bir yapının görselleştirmesini yapmanızı da isteyebilirler. Yeterki satılsın. Açıkçası bu tür bir düşünceyi savunmanızı hafsam almıyor. Bir de...Ben size siz diyorum, siz de bana öyle hitap ederseniz sevinirim. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|