|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ankara İncekte konut Mutfağı
merhaba arkadaşlar
Ankara incek'de mobilya dekorunu yapmakta olduğum müstakil bir yapının üst kat mutfağıdır. Çok aman aman bir mutfak değil. Eleştirilerinizi bekliyorum.(fırın camını gördüm )![]()
<html/> En son cihan tarafından düzenlendi : 01-05-2007 11:22. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bence çizim yaparken en büyük hataya chamferbox kullanırken smooth seçeneğini açık bırakmak sebep oluyor. Bu yüzden ışık ve sahne ayarı ne olursa olsun yüzey bombeli gibi duruyor. Sanırım kapakları chamferbox kullanarak yaptığın ve smooth seçeneğini aktif bıraktığın için özellikle alt dolap kapaklarında belirgin bir hata var. Bulaşık makinasının kontrol panosu bölümü de siyah kalmış tıpkı fırında olduğu gibi. Tavanda ki dalgaları ve tezgah arasındaki malzemeyi çözemedim.
Gelelim işin uygulama tarafına ; Kapak bölümlemeleri alt dolaplar da problemli olmuş. Yıkama ve pişirme alanları birbirine karışacak derece de yakın olmuş. Ankastre ocağın hemen yanında üst dolap ünitesinde açık raflı bardaklık ünitesi kullanılmış. Yemek buharı çıkışı , davlumbaz ne kadar iyi çalışsa da oraya konulan bardak veya başka bir nesneyi çok kirletiyor ( kullanan için başa çıkılması zor bir durum ). Bulaşık makinesinin de lavaboya uzak kalması kullanım zorluğu demektir.Taçlarda kullanılacak çok miktarda ( 10 adet )spot zamanla taç yüzeyin de kararmaya sebep olacak ve sık sık patlayan çin malı transformatör ve ampüller de cabası . Projeyi sıkılıp yarım bırakmışsın gibi. Oysa render ayarları ve ışık gayet güzel eksikler tamalanırsa sahne güzel hale gelebilir. Eline sağlık |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Evye ve ocak yakınlığına belkide "mevcut tesisatlara uyma zorunluluğu vardır" diye düşünerek bir yorum yapmıyorum.Böyle şeyler başa geliyor çünkü.Ancak kapak boyutlarında problem olduğunu bende düşünüyorum.Mesela evye altındaki küçük kapakla kör köşe tarafını kullanmak biraz zor olsa gerek.Belkide çift taraflı menteşe kullanılarak yapılmış bir L kapaktır.Eğer öyleyse olabilir.Onun dışında tezgah lanimat ve tezgah arasıda laminat pano düşünmüşsünüz.Bence renklerde biraz daha oynayabilirsiniz.Küçük bir mutfak olduğu için bence açık renkleri tercih etmek mekanı daha geniş ve ferah gösterebilir.
Render ve modelleme konusunda ben bu kadar iyi olmadığım için bir yorum yapmam pek doğru olmaz diye düşünüyorum.Ellerinize sağlık,devamını bekleriz ![]()
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
Merhabalar öncelikle..Birkaç değişiklik için önerim var.
**Evyenin yeri yanlış bence,sol tezgeha,bulaşık makinesinin yerine alırsanız ve bulaşık makinesineside evyenin yerine alırsanız çok daha kullanışlı olur.Biz bayanlar bulaşıkları lavobada duruladıktan sonra en rahat şekilde sağ yönden makineye dizmeyi tercih ederiz **Setüstü ocağı ve davlumbazı bulaşık makinesinin üzerine alırsanız eğer ocağın sağında oluşacak tezgah boşluğu çok büyük rahatlık oluşturur bence,çünkü mikradalgadan çıkan bir tepsi vb şeyi hemen yakında bir yere bırakma iht,yacı doğacak.. Kolay gelsin |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Değerli eleştirileriniz için teşekkürler..Öncelikle şunu belirtmeliyimki (önceden belirtmediğim için hata bende) kullanım üçgeni (fırın evye ve b.makinası) tesisat yerleri bu şekilde olduğu için malesef çok fazla değişiklik yapamıyorum. Aslında hiç yapamıyorum. Proje çizim aşamasındayken değerli mimar arkadaşlarımız bu gibi durumları düşünmediği için uygulamada hep böyle sıkıntılar çıkyıor. Hİiç olmadı kırıp yeniden tesisat döşemeye kadar gidiyor çoğu durumda. Aslında evyeyi kısa "L" kenara almayı düşündüm fakat fikrim olumlu karşılanmadı yeniden iş çıkmasını istemediler. Ve boy dolabınıda o köşeden başka bir tarafa alamadım.Aslında böyle dar alanlarda boy dolabının kullanılması benimde hoşuma gitmiyor. Tezgah 25-30 mm mdf üzeri 8 mm temperli suyeşili kumlu cam cumbalar alüminyum profil geçmeli olarak uygulaması yapılcak. Çok şık duruyor tavsiye ederim.Dolaplar arası al. fırça desenli laminat kaplamalı md kullanılacak.Ama uygulaması biraz zahmetli. Kapakların bombeli durması benide çok rahatsız etti. Modelleme autocad'de oldu ancak max'de neden bombeli duruyor anlamadım.
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|