Arkitera Forum  
Geri Git   Arkitera Forum > Mimarlık ve Bilişim > Mimari Görselleştirme > Bitmiş İşler

Yanıt

Konu Araçları Modları Görüntüle
Eski 06-04-2007, 20:42   #1
Yönetici

shadow'in Avatar'ı

Tasarımdan uygulamaya bir stand : " İnce Kırmızı Hat "

Merhaba ,

Öncelikle biraz sonra bahsini edeceğim konu hakkında; bunu nereye post edeyim diye biraz düşündüm, ama konu içerisinde mimari görselleştirme temelli bir çalışma olması ile uygun yerin burası olduğunu düşündüm, ama kabul etmek gerekirse çok detaylı bir rendır hadisesi değil, baştan söylemesi.Sadece amacına hizmet etti, ve uygulama sırasında çalışan ekibin işi hızlı bir süreçte gerçekleştirmesinde (anlamasında ) çok etkili oldu.

Konu; Bir giyim mağazası içerisinde, formuyla dikkat çekici bir ürün teşhir standı (aksesuar-çanta, ayakkabı- teşhiri için) ve yine aynı dili konuşacak bir tezgahtar bankosu tasarımı..Tasarımı talep eden kişi benim çok yakın meslektaşım bir arkadaş, mağazayı açan da kendisi.Şehir dışı işlerinin yoğunluğu nedeniyle bir o yana bir bu yana koşturuyor.Benden böyle bir işi talep etti ve bir an önce uygulamamı istedi, hatta tasarımları bile görmeden, ben sana güveniyorum deyiverip yine yollara düştü.Tasarım + uygulama için yaklaşık 10 gün gibi bir süremiz vardı. Zamanı iyi kullanıp işi tamamladık.Uygulama sırasında geri dönüşler yaşamadık, tasarım günahıyla sevabıyla ne ise , uygulaması da o oldu, değiş(-tiril)meden.Gerçi uygulama sonrasında bir takım detaylarda , yeniden yapacak olsam kesinlikle şöyle yapardım dediğim bir kaç şey oldu.Ama uygulamadan oldukça memnunum diyebilirim.

Uzun bir süredir çalışma göndermediğimi farkettim, bir nebze telafisi olsun

herkese kolay gelsin.

(Not: Genelde tasarımlarımın adlarını 7. sanat sinemadan seçerim,nazarımda mimarlığın yanında ağırlığı fazladır sinemanın...Terrence Malick'i saygıyla anıyoruz..)
Eklenmiş İmajlar
tasarimdan-uygulamaya-bir-stand-ince-kirmizi-hat-trl-jpg  tasarimdan-uygulamaya-bir-stand-ince-kirmizi-hat-trl2-jpg  

En son shadow tarafından düzenlendi : 01-05-2007 12:20.
shadow offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 06-04-2007, 20:45   #2
Yönetici

shadow'in Avatar'ı

Uygulama sonrası olay mahalinden
Eklenmiş İmajlar
tasarimdan-uygulamaya-bir-stand-ince-kirmizi-hat-2-jpg  tasarimdan-uygulamaya-bir-stand-ince-kirmizi-hat-3-jpg  tasarimdan-uygulamaya-bir-stand-ince-kirmizi-hat-4-jpg  tasarimdan-uygulamaya-bir-stand-ince-kirmizi-hat-1-jpg  

tasarimdan-uygulamaya-bir-stand-ince-kirmizi-hat-5-jpg  
Eski 06-04-2007, 20:47   #3
Yönetici

shadow'in Avatar'ı

Farklı açılardan fotoğraflar..
Eklenmiş İmajlar
tasarimdan-uygulamaya-bir-stand-ince-kirmizi-hat-6-jpg  tasarimdan-uygulamaya-bir-stand-ince-kirmizi-hat-7-jpg  tasarimdan-uygulamaya-bir-stand-ince-kirmizi-hat-8-jpg  tasarimdan-uygulamaya-bir-stand-ince-kirmizi-hat-9-jpg  

tasarimdan-uygulamaya-bir-stand-ince-kirmizi-hat-10-jpg  
Eski 06-04-2007, 22:36   #4
Forum Üyesi

Merhaba shadow,

Güzel bir tasarım; hem kullanıma imkan veren dinamik formlarıyla hem de iki tasarım ögesi arasında boşluk ve dolulukların zıtlığının bulunmasıyla...

Kullanılan malzemeleden bahseder misiniz biraz ve parçaların tamamının nasıl nakledildiğinden ?

Teşekkürler

asteria offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 07-04-2007, 10:49   #5
Arkitera Üyesi

etic'in Avatar'ı

...

sevgili shadow ,

gerçekten hoş bir tasarım olmuş ve arkadaşınızın istediği etkiyide çok güzel oluşturmuşsunuz.

detay konusunda siz yine kendinizi şanslı hissetmelisiniz diye düşünüyorum. çünkü gördüğüm kadarıyla tasarımınızın uygulanmış hali çokta farklı görünmüyor. malum bu günümüz şartları düşünüldüğünde basit gibi görünse de çalıştığınız kişiler bunun altından kalkamayabiliyor. uygulamada elbette detay değişiklikleri olabilir ama bunun sizin kontrolünüz altında olması önemli olan tabi

emeğinize sağlık. kolay gelsin...
Eski 07-04-2007, 12:08   #6
Forum Üyesi

magenta'in Avatar'ı

Ellerine sağlık gayet güzel bir tasarım ve uygulama olmuş. Arkadaşının beğeneceğine eminim. Paslanmaz ayaklar biraz daha narin olabilseler kanımca daha iyi olabilirdi.
magenta offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 07-04-2007, 14:48   #7
Yönetici

shadow'in Avatar'ı

Alıntı:
Orijinal metin asteria tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
Merhaba shadow,

Güzel bir tasarım; hem kullanıma imkan veren dinamik formlarıyla hem de iki tasarım ögesi arasında boşluk ve dolulukların zıtlığının bulunmasıyla...

Kullanılan malzemeleden bahseder misiniz biraz ve parçaların tamamının nasıl nakledildiğinden ?

Teşekkürler

Merhaba asteria ,

Tasarımı beğendiğinize sevindim .Öncelikle geciken cevap için kusura bakmayın, şimdi uygulamanın detayları hakkında biraz bilgi vereceğim.Kullanılan malzeme 8 mm Mdf üzeri kırmızı renk lake boya.Kırmızı hattın kesit ölçüsü 60 cm x 10 cm,dönen köşe parçaları için 1/1 ölçek plotter çıktısı alındı,şablon olarak kullanıldı.Parçaların mütevazi boyutlarda ve ağırlıkta oluşu,taşınma ve montaj sorunlarını azalttı.Uygulama sırasında genel olarak eskiz yaptım ve konuya eklemiş olduğum 3d rendırlardan faydalandım.Eskizler atölyede ustamda kaldığı için sizin için açıklayıcı basit birkaç sunum yaptım SketchUp' ta.

yorum için teşekkür ederim

Alıntı:
Orijinal metin etic tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
sevgili shadow ,

gerçekten hoş bir tasarım olmuş ve arkadaşınızın istediği etkiyide çok güzel oluşturmuşsunuz.

detay konusunda siz yine kendinizi şanslı hissetmelisiniz diye düşünüyorum. çünkü gördüğüm kadarıyla tasarımınızın uygulanmış hali çokta farklı görünmüyor. malum bu günümüz şartları düşünüldüğünde basit gibi görünse de çalıştığınız kişiler bunun altından kalkamayabiliyor. uygulamada elbette detay değişiklikleri olabilir ama bunun sizin kontrolünüz altında olması önemli olan tabi

emeğinize sağlık. kolay gelsin...
merhaba etic ,

Güzel temennilerin için teşekkürler.Bahsini geçtiğiniz konu hakkında söyleyeceklerim; son zamanlarda çalıştığım işveren ve ekipler arası diyaloglarda, yaptırım ve ikna gücümün daha bir oturması, yaptığım işe inancımı güçlendiriyor, bunu itiraf etmeliyim.Ama hepsi zamanla ve tecrübeyle oluşuyor bunu eklemek gerekiyor.Bir de çok sabırlı olmayı gerektiyor..

tekrar teşekkür ederim .

Alıntı:
Orijinal metin magenta tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
Ellerine sağlık gayet güzel bir tasarım ve uygulama olmuş. Arkadaşının beğeneceğine eminim. Paslanmaz ayaklar biraz daha narin olabilseler kanımca daha iyi olabilirdi.
Teşekkür ederim magenta, paslanmaz ayakların üstlendiği işlev (taşıyıcı rolü) ve üzerinde uygulandığı detay (camlar için yarık) itibariyle o kalınlıkta olmasına karar kıldık.Mümkün olduğunca detayları minumuma indirme isteğimden dolayı biraz da.Borular üzerinde camların geçirilip takılı kalması için yarıklar yaptık, camlar direkt geçip oturuyor o yarıklara, ayrıca bir aparat, ara eleman ve cam tutacı düşünmedim.Yeterli yarık için boru kalınlığı bu boruları uygun gördük.

kolay gelsin..
Eklenmiş İmajlar
tasarimdan-uygulamaya-bir-stand-ince-kirmizi-hat-1-jpg  
Eski 07-04-2007, 15:30   #8
Forum Üyesi

Çok teşekkür ederim sevgili shadow,

Mimarca ve profesyonelce bir yanıt hazırlamışsınız...

Çizimler gayet net açıklıyor herşeyi.

Başarılar diliyorum herşeyin devamında...

Not: Ancak bir not düşmek istedim; bu tasarım her ne kadar mağazanın uzunluğu ve derinliği boyunca kullanılsın diye hazırlanmışsa da ve aslında çok kullanışlıysa da, aslında tüm tasarımı kavramak için biraz uzaklaşarak izlemek gerekiyor. Burada bunu sağlayacak yan boşluklar olmadığı için tamamını bir defada aynı karede yandan izlemek mümkün olmuyor sanırım ve bu da tasarımın estetik gücünü ancak köşelere diyagonal olarak gidersek izleyeceğiz anlamına geliyor.. Yani aslında bu tasarım daha geniş bir mekanı hak ediyor demek istiyorum ve size "daha büyük hacimler içinde tasarımlar hazırlamak kısmet olsun" diliyorum. Ki tasarımlarınız da bir sergi parçası olarak değerlenebilsin...

asteria offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 07-04-2007, 17:31   #9
Yönetici

shadow'in Avatar'ı

Rica ederim ,

Söylediklerinize aynen katılıyorum, hatta bugün mağazayı düzenliyorlardı ziyaret ettim, aynı düşüncelere ben de ulaştım, içimden "Allah' tan perspektifte algısı güzel" bile dedim .Ama insan sınırlı vakitte gerçekleştirilmesi gereken tasarım ve uygulamalarda, belki de ilginç noktalara ulaşmanın heyecanıyla bazı ayrıntıları atlayabiliyor ve sonuç +,- olarak deneyim hanesine işleniyor.

Güzel dileklerinize bi mukabil diyerek keyifli bir haftasonu diliyorum
Eski 08-04-2007, 15:42   #10
Üye

Merhaba sevgili shadow
Öncelikle ellerinize sağlık.Çalışmanızı görür görmez bilgisayarıma shadow klasörü altında ekledim. Farklı ve güzel bir tasarım olmuş.Hatta öyle farklı ve dikkat çekiciki bana göre teşhir edilecek olan malzemelerden bile daha ilgi çekecek gibi geliyor.Kolay gelsin.
Armağan Sarpkaya offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 08-04-2007, 23:07   #11
Yönetici

shadow'in Avatar'ı

Merhaba Armağan Sarpkaya ,

Çalışmamı, bilgisayarınıza bir arşiv olarak kayda değer görüp almanız bana gurur verdi açıkçası Güzel ve ince düşünceleriniz için ayrıca teşekkür ederim.Tasarımımın mı yoksa sergilenecek ürünün mü daha ilgi çekeceğine yönelik düşüncem ise; Bu durum satılmak üzere sergilenecek ürünlerin; tasarım kalite ve standartlarına göre göreceli ve değişken olabilir...
Eski 09-04-2007, 01:30   #12
Yönetici

gurgur'in Avatar'ı

Elinize sağlık, çalışmalarımı film isimlerinden esinlenirim diyince benimde aklıma bu çalışma hayata geçtiği için, düz mantık olarak Futureworld geldi. Richard T. Heffron' in yönettiği, Yul Brynner ' in katil robotu oynadığı film Tekrar elinize sağlık bir anda daldan dala atladm kusura bakmayın, aklıma geldi diye yazayım dedim.
Eski 09-04-2007, 12:52   #13
Arkitera Üyesi

THELION'in Avatar'ı

Ellerinize ve emeğinize sağlık. Çok zevkli ve estetik bir çalışma olmuş. Hatlardaki kopmaz bütünlük algıda kişinin dikkatinin yoğunlaşmasına ve daha dikkatli incelemesine sebep oluyor.

Bu bir avantaj daha akılda kalıcı ve etkiyeyici bir ürün oluyor. Bu bir dezavantaj uygulamanın bir o kardar temiz olması demek ve standın biraz ürünün önüne geçmesi demek ( kırmızının da katkısı var bunda ).

Sanırım üzerinde en fazla düşündüğünüz yerlerden biri konsol çalışan uzun boru aparatı ile tavana bağladığınız kuyruk kısmı. Bence bitişi konsol çalıştırabilirdiniz, ama bu da kesitlerin değişikliğine ve maliyetlerin çok sıçramasına sebep olacaktı kısıtlı zamanıda göz önüne alırsak sıkıntı yaratacaktı. Ya da aklıma gelen kafa kısmındaki gibi eğrisel ve diyagonal bir düşey bitiş elemanı olabilirdi. Affınıza sığınarak özür diliyorum naçizane fikrim.

Sanırım eğrisel kafa parçalarının düz parçalara birleştiği yerlerde ( resimden anladığım ) fugalar açılmış ve o parçaların ek yerlerinde problem var gibi görünüyor.

Ben çok beğendim tekrardan ellerinize sağlık.
THELION offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 09-04-2007, 23:40   #14
Yönetici

ayasofya'in Avatar'ı

Blog Mesajları: 16
Tasarım güzel de asıl bunu aynen (geri adım atmadan) aynen üretebilmeniz takdire şayandır.

Genelinde yapılan tasarımların üretimleri düşünülmez. Ama bu hem tasarım yönü hem de üretim yönüyle düşünülmüş.

Tebrikler tebrikler ve tebriklerrrrr.

Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler?

Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler

TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ
ayasofya offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 11-04-2007, 01:30   #15
Yönetici

shadow'in Avatar'ı

Alıntı:
Orijinal metin gurgur tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
Elinize sağlık, çalışmalarımı film isimlerinden esinlenirim diyince benimde aklıma bu çalışma hayata geçtiği için, düz mantık olarak Futureworld geldi. Richard T. Heffron' in yönettiği, Yul Brynner ' in katil robotu oynadığı film Tekrar elinize sağlık bir anda daldan dala atladm kusura bakmayın, aklıma geldi diye yazayım dedim.
Merhaba gurgur ,

Futureworld' ü hayal meyal hatırlıyorum artık, bayağı oldu izleyeli ama Westworld' ü ona göre daha iyi hatırlıyorum, belki daha fazla izleyişimden olsa gerek.Ama film ile olan bağlantıyı tasarımı futuristik buluşunuzdan mı kaynaklandı (isime gönderme) yoksa filmde benzer bir tasarım mı vardı anlayamadım.Ama yazdığınız mesaj bende farklı bir düşünceye yol açtı ve tasarımımı acaba hangi filmin hangi karesinde görsem büyük keyif alırdım (ya da yakıştırırdım) diye sorunca ilk aklıma 2001 A Space Odyssey ve filmdeki Space Station Five' ın iç mekanı geldi.Sekanstan kareleri ekleyebilirsem buraya sizde hak vereceksiniz sanırım ..

Alıntı:
Orijinal metin THELION tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
Ellerinize ve emeğinize sağlık. Çok zevkli ve estetik bir çalışma olmuş. Hatlardaki kopmaz bütünlük algıda kişinin dikkatinin yoğunlaşmasına ve daha dikkatli incelemesine sebep oluyor.

Bu bir avantaj daha akılda kalıcı ve etkiyeyici bir ürün oluyor. Bu bir dezavantaj uygulamanın bir o kardar temiz olması demek ve standın biraz ürünün önüne geçmesi demek ( kırmızının da katkısı var bunda ).

Sanırım üzerinde en fazla düşündüğünüz yerlerden biri konsol çalışan uzun boru aparatı ile tavana bağladığınız kuyruk kısmı. Bence bitişi konsol çalıştırabilirdiniz, ama bu da kesitlerin değişikliğine ve maliyetlerin çok sıçramasına sebep olacaktı kısıtlı zamanıda göz önüne alırsak sıkıntı yaratacaktı. Ya da aklıma gelen kafa kısmındaki gibi eğrisel ve diyagonal bir düşey bitiş elemanı olabilirdi. Affınıza sığınarak özür diliyorum naçizane fikrim.

Sanırım eğrisel kafa parçalarının düz parçalara birleştiği yerlerde ( resimden anladığım ) fugalar açılmış ve o parçaların ek yerlerinde problem var gibi görünüyor.

Ben çok beğendim tekrardan ellerinize sağlık..
Merhaba THELION,

Güzel eleştirileriniz ve tespitleriniz için teşekkür ederim .Tasarımın kuyruk kısmı hakkında haklısınız , asmadan çözmenin bir yolu bulunabilirdi.Hatta bir çözüm de bulmuştum ama yine de mağaza içerisinde gezinen bir müşterinin yada bekleyen bir müşterinin dalgınlıkla konsola yaslanıp yada dayanıp ekstra yük getirebilme olasılılığını düşününce cesaret edemedim ya da risk alamadım dersem daha doğru olur fugalar hususunda haklısınız bilinçli açıldı ama ek yerlerinden bir tek bir yerde (sanırım sizin de fotoğrafların birinde fark etmiş olduğunuz) küçük bir açılma yaşandı.O da risk aldığım (orada da askı kullanmayalım çok fazla yük binmez dediğim ama yanıldığım) için olmuştur.

Alıntı:
Orijinal metin ayasofya tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
Tasarım güzel de asıl bunu aynen (geri adım atmadan) aynen üretebilmeniz takdire şayandır.

Genelinde yapılan tasarımların üretimleri düşünülmez. Ama bu hem tasarım yönü hem de üretim yönüyle düşünülmüş.

Tebrikler tebrikler ve tebriklerrrrr.
Hocam birşey söyleyeceğim umarım arkadaşlar yanlış anlamazlar .Herkesin değerli yorumları için müteşekkirim, çok mutlu oldum ama sizden böyle güzel tebrik dolu bir mesaj aldığım zaman inanın okul yıllarımda yüksek bir notla mükafatlandırılmış gibi hissediyorum, bunu dile getirmeden geçemedim ..

herkese kolay gelsin..
Eklenmiş İmajlar
tasarimdan-uygulamaya-bir-stand-ince-kirmizi-hat-space_odyssey-jpg  
Yanıt

Yerimi olarak kaydedin

Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları
Modları Görüntüle

Mesaj Yazma Hakları