![]() |
|
|||||||
| Bilişim Bilişim konusundaki sorunlarınız, sorularınız... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Sketchup ile cep bilgisayarı tasarımı ''organic''
Merhaba arkadaşlar. Sketchup programı ile bir cep bilgisayarı tasarımı denemesi yaptım. Ürünün tasarımındaki ana unsurlar, fonksiyonel açıdan sade, kullanımı kolay bir tuş takımı ve yapısı itibariyle informal hatlara sahip olması. Bu sayede daha doğal bir görünüm sağlanması amaçlandı. Daha usb, kulaklık girişi vs. bağlantı yerlerini yapmadım bunu belirtmek isterim. Söylemek istediği sözü olan herkesin tavsiyesi ve fikirlerini almak isterim fakat en çok da ''endüstri ürünleri tasarımı'' kökenli arkadaşların yorumlarını bekliyorum. Hepinize şimdiden çok teşekkür ederim.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Sanırım pek hoşunuza gitmedi
en azından eleştirel yaklaşın. Beğenmediyseniz bile nedenleriyle belirtin. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
Pekiyi
Düğmeler (kontrol fonkisyonlaro) bir elle tutulup diğer elle basılacak şekilde değil de aleti tutan elin parmaklarının da kullanılacağı şekilde olmalı bence. Bir de söz konusu aletin markası ismi "organic"in yazısı ve fontu da daha düzgün olmaı. Şimdi baan sadece uzakdoğulu üreticilerin kullandığı fontlardan birini hatırlattı.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
Sayın ayasofya dediğiniz gibi yazı konusunda alternatif düşünülebilir. Düğmelerin konumu ile ilgili olarak, aleti tutan elin baş parmağı sağdaki düğmelere ( üstteki düğmeyi mouse görevinde, alttakini ise zoom in ve zoom out görevinde düşündüm) rahatlıkla ulaşarak işlem yapabilir gibi zannediyorum. Ayrıca siz düğmeleri ne kadar aleti tutan elin parmaklarına göre ayarlarsanız ayarlayın insanlar çoğu elektronik ürünlerin kullanımında olduğu gibi 2. eli kullanma ihtiyacı da hisseder diye düşünüyorum. Fikirlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yönetici
|
Peki bu düğmelerin üzerinde, yanında herhangi bir işaretleme olmayacak mı? (Kullanma kılavuzunda, örneğin, bu düğmelerden herhangi biri nasıl tarif edilecek?) Belki renk kullanımını da biraz düşünmeli. (Cep telefonlarının yeşil ve kırmızı tuşları ve bunların temel olarak ne işe yaradığı artık evrensel olarak kabul gördü ve yerleşti sanırım)
Makinenin genel büyüklüğünün ekranına oranı, bu sektördeki genel gidişattan biraz uzak düşmüş gibi görünüyor. Bir de (xp yerine) windows mobile'dan bir ekran görüntüsü verirseniz daha gerçekçi ve daha doğru oranlarda bir görüntü olacaktır diye düşünüyorum.
|
|
|
#6 |
|
Yönetici
|
Zoom için döner top olması çok mantıklı değil, iki yönlü döner disk yeterli olacaktır. Diğer yönlere hareket etmesinin mantığı nedir?
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
Sayın MrT buna dikkat etmenize sevindim. Alttaki düğme dediğiniz gibi 2 taraflı hareket etmeli. Ama bu formda da bu fonksiyon yapılabilir sanırım. sadece öne ve arkaya hareket. Yani çok çeşitli düğmeler olsun istemedim. Yorumunuz için teşekkür ederim.
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Forum Üyesi
|
Alıntı:
Tavsiyelerinizle bazı eksikleri görmek daha kolay olabiliyor. Tekrar teşekkürler ve saygılar. |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
Ürünün son hali
Tavsiyeleriniz doğrultusunda yaptığım değişikliklerle ürünün son hali ekteki gibidir. Değerli yorumlarınızı bekliyorum.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
Selam dostum.
Her resimde biraz daha güzelleşerek bitirdin, eline sağlık. Bir de kenarlarını nasıl trimledin acaba o programda? Bir de siyah ve kırmızı renkleri düşün istersen? Özellikle komple geçtiğin çizgiyi kırmızı olarak, harika olur. Tabi kii siyah üzerine, düğmeleri de tek renk yapsan. Yoksa harika olmuş diyecek birşey yok.. En son architurk tarafından düzenlendi : 15-07-2008 01:16. Nedeni: "slm", "bi" gibi kullanımlar, büyük harf kullanılmaması ve noktalamalarda özensizlik! |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Forum Üyesi
|
Yorumun için teşekkür ederim mimar-sinan. Follow me komutuyla informal hatları çizmek mümkün olabiliyor. Dediğiniz gibi farklı renklerde denemeler yapmak iyi olur sanırım.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Forum Üyesi
|
sağ ele göre yapılmış bir tasarım gibi.solak vatandaşlar ne yapacaklar!Ama yinede kutalmak isterim sizi sketchup la bunu becerdiğiniz için.Ergonomik prblem dışında güzel!!!!!!!!!
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Forum Üyesi
|
Alıntı:
Çok önemli bir konuya daha vurgu yapmak gerekirse, mimari ve diğer alanlarda yapılan planlama ve tasarımların ''engelli'' vatandaşlarımızı artık daha fazla düşünerek yapılması gerektiğini belirtmek isterim. Yorumunuz için tekrar teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Forum Üyesi
|
endüstrüyel ürün tasarımında çok dikkat edilmesi gerken bir konu bu.Kullanıma özel ürünler olabilir ama geniş bir kitleye hitap edecekse iki ele kulannımına uygun olması daha doğru olur sanırım.Bu işlerle biraz uğraşmış biri olarak böyle düşünüyorum.
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Forum Üyesi
|
Güzel bir çalışma olmuş eline sağlık
|