|
|
#1 |
|
Ziyaretçi
|
Merhaba Arkadaşlar....Autocad 2007'de olan bir özellik bir komutu seçtiğinde ve o komutla işlem yaptığında başka komutlarla işlem yapıp yapmıyacağını gösteren pencere çıkıyordu fakat ben yanlışlıkla iptal etmişim...araştırdım fakat bulamadım bana yardımcı olursanız sevinirim.. Saygılarımla,, AYLA BALCI |
|
|
|
#2 |
|
Ziyaretçi
|
Demek istediginiz pek anlamadim ancak sag tus yapıldıgında cıkan pencereyimi kasdediyorsunuz.?
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
genelde bu tür değişikliklerin tamamı options dan yapılır
sarkan menülerden / tools / options / user preferences/ windows standart behavior / shurtcut menus in drawing area / right-click customization böyle olması lazım tabi bahsettiğin bu ise
|
|
|
#4 |
|
Ziyaretçi
|
Bende tam bilmediğim için size anlatamıyorum fakat mouse birlikte çalışan pencere 2007 enter yapıldığında siz sağ tuşa basmadan pencere ekrana geliyordu....
inşallah anlata bilmişimdir... Saygılarımla |
|
|
|
#5 |
|
Ziyaretçi
|
size Kaba bir Yöntem gostereyim ilk ayarlara dönün.
C:\Documents and Settings\******sizin kullanici adiniz*****\Application Data\autodesk C:\Documents and Settings\******sizin kullanici adiniz*****\Local Settings\Application Data\autodesk autodesk klasorlerini silin autocad acın. ozman 0 lanır autocad. tabii bu yontem biraz kaba bi yontem ama iyi olur ![]() autocad ilk haline döner + ayarlariniz varsa sonradan yaptıgınız hepsi kaybolur. |
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
ilk ayarlara geri dönmek için
fabrika ayarları (mouse birlikte çalışan pencere 2007 enter yapıldığında siz sağ tuşa basmadan pencere ekrana geliyordu....) demişsiniz +++++ çok özür dileyerek soruyorum kurmak istediğiniz cümle bu mu? ben pek bir şey anlaymadım. mouse (ile) birlikte çalışan pencere. 2007('de) enter yapıldığı(n/m)da siz sağ tuşa basmadan (bir) pencere ekrana geliyordu.... tüm AutoCAD versiyonlarında "enter" ve "space bar" tuşlarının anlamı "repeat last komut" dur (son komutu tekrarla) yada "grips" diye bir durum var ki , komut girmeden yapılan bir işlemdir. komuta girmeden obje seçip enter yapıyorsun. unutma komuta girmeden seçiyorsun objenin tanımlama noktaları "mavi renkte yanar" (defoult) aradığın menu o olmalı ++++++++++++++++++++ sarkan menülerden / tools / options / user preferences/ windows standart behavior / shurtcut menus in drawing area / right-click customization/edit mode/ (eğer bir veya daha fazla obje seçilmişse "sağ klik" 'in anlamı) / short cut menu işaretli olmalı. Çalışmalarınızda başarılar dilerim. (neden hala bu forumdaki sorulara cevap veriyorum hiç bilmiyorum, ilk başlarda hiç işim yoktu, şu aralar baya işimde var. sanırım bağımlılık yaptı. umarım bir gün bi yararını görürüm.)
Ars Longa, Vita Brevis En son orhunkeskinbicak tarafından düzenlendi : 02-11-2006 12:14. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
tüm araziye tek tek zeminkatlarını yerleştirmişsem (blok halinde) ve mimari proje revizyona ugramışsa kimsenin canı yanmadan bloklarımı nasıl değiştirebilirim? blok ismi aynı kaydederek bi dönem bu işi başarmıştım ama autocad 2007nin konuyla ilgili ayrı bi azizliği mi var çözemedim? bilen varsa şimdiden teşekkürler..
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yönetici
|
Sayın Oya Pakyürek
Eğer bir forum varsa, bu forumda mesela Orhun Keskinbıçak herhangi bir karşılık beklemeden bazen bilmece gibi soruları eksik kelimeleri yerlerine koyarak cevaplıyorsa, hiç ara vermeden alakasız bir konuyu yeni konu başlığı açmadan sorsanız ileride aynı sorunu yaşayan birinin bu cevabı bulması ne adar imkansızsa sorunuzu bu başlık altınada sormanız da o kadar azizliktir. Forum kurallarını okumak bu kadar zor olmamalı diyor ve forum kurallarını okuyanlara ve uygulayanlara şimdiden teşekkür ediyorum.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
teşekkürler
hemen okuyorum teşekkürler.
|