|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Hatch Pattern
Merhabalar
Alaturka kiremit Taramasına ihtiyacım var olanlar gönderebilirmi yada bedava indirebileceğim site adresini bilenler varsa yazarsa çok sevinirim.Teşekkürler. Güven. guvenboy@mynet.com |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
hatch pattern
Öncelikle kendini yapabilrsiniz.Tabii pek kolay olmaz. Sadece bir yıldız için yapmak için şöyle 20 25 satır kod yazmak grekebilir. Ancak çok az yer kaplar ve kolayca ğrenilebilir.
Bazı AutoCAD yardım sitelerinden aranabilir. Ayrıca fill pattern de yapabilirsiniz. Nasıl mı. Post Script patternler acad.psf isimli dosya bulunrular. Bu dosyaı edit ederek yapabilirsiniz. Neyse post scripti boşveriniz. acad.pat dosyası içinde bir pattern berlilersiniz. formül şu angle, x-origin, y-origin, delta-x, delta-y [, dash-1, dash-2, ...] örnek verelim mesela 45 derecelik bir çizgi hatch için (aynı örnek help'te de var. daha detaylı bilgili oradan alın aşağıdaki kodu acad.pat içinde yazın ayasofya diye bir pattern olur *ayasofya, 45 derecelik çizler çizer 45, 0,0 0,0.5 (boşluklara tikkat etiniz.) böylece 0.5 aralıklı çizgiler elde ettiniz. Alın size pattern Haaa ben alaturka kiremit çizicem diyosanız ben helpi söyledim artık oradan çalışınız. biraz çalışmak gerekli:-)))
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|