|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
arkadaşlar DXF dosyasında çizdigim birçok kesit plan vs. içinden bazı detayları kopararak mesela bir pencere detayı vs. yeni açtıgım DXF dosyasına almak istiyorum bu mümkünse nasıl olur? teşekkür ederim.......
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
secmek ve tasimak istedigin objeleri oncelikle sec...daha sonra EDIT 'den "copy with base point" secenegine tikla ve yeni dosyana gidip yine edit 'ten "Paste to Original coordinates" de.....
soruna gore aradigin bu diye dusunuyorum... sorununu bu cozmezse biraz daha detayli bilgi ile farkli cozumlerde mumkun.. iyi calismalar |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
bu arada copy with base point dedikten sonra sayfa uzerinde herhangi bir noktaya tiklaman gerekicek. unutmusum yazmayi..
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
sn ahmet,Uyguladıgım yöntem sizin dediginiz gibi fakat paste komutundan sonra 1/2 sn kadar kum saati görünüyor fakat tasımak istedigim detay yapışmıyor....saygılar
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
2. dosyaya yapistirma islemini yaptiktan sonra komut satirinda gorunmesi gereken satir
"_pasteorig" dir.... eger bunun yerine baska bir sey soyluyor.. veya herhangi bir hata veriyor ise dediginiz gibi sorun cikmistir...... 2. bir durum ise sayfanin tanimli limitlerinin actiginiz yeni dosyadan (default limitlerden) daha buyuk olmasi olasiligidir....... "_pasteorig" cikmis ise islem yapilmis ama buyuk oldugu icin goruntulenemiyor demektir. Bunuda "ZOOM EXTEND" ile test edebilirsin... konutmari bilmediginizi farzediyorum ve kisa yol olarak aciklamak istiyorum z ENTER e ENTER ZOOM/EXTEND veya z ENTER a ENTER ZOOM/ALL eger islem yapilmis ise cizimleriniz ekrana gelicektir. eger biliyor isen sadece bir hatirlatma olarak farzet ve mazur gor... bunun disinda eger hata veriyor ise komut satirinda hatayi yazabilirsen bilgim cercevesinde yardimci olmak isterim... iyi calismalar |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
selam
kardeş ctrl + c yapıp öbür sayfaya geçtikten sonra ctrl + v yaparsan eğer kopyalanması lazım ama ölçü çizgileri dağılabilir onun sebebini bende bulamadım daha
![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
slm
ozaman taşımadan önce dda (DIMDISASSOCIATE) yapıp kopyalarsanız ölçü çizgileri yarinde olacaktır |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
sorun var bence .
|
|