|
|
#1 |
|
yönetici
|
layer setleri
Autocad'de layerları Photoshop'taki gibi gruplandırmak mümkün mü? Örneğin Layer A setinin içinde 1'den 10'a kadar farklı layerları gruplayayım. Layer A off yapılınca 1-10 layerları da off olsun vs.. böyle bir güzellik var mı şu anda? (ben bırakalı epey oldu da autocad'le çizmeyi. garip gelebilir bu soru size)
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
layer filter
Evet layerlerı filtreleryerek kolay seçim yapabilir bu layer filtre özelliklerini seçip anında kolay seçim haline getirebilirsin. Bu filteryi ufacık bi script ile bir buton haline getirmek de mümkün. Denedim oldu.
Layer filter diye bakabilrisiniz AutoCAD'te Oh ne güzel Rennie sorsun ben cevaplıyım. Forum bu şekil devam etsin. Biz buna körlerle sağırlar birbirlerini ağırlar diyoruz. Okuyan yok galiba buraları ben de bakamsam olucak demek ki.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ziyaretçi
|
Bir yöntem de ben söyliyeyim bari..
Express Tools'larda Layer Manager diye bir bölüm var. Oradan istediğiniz kadar değişik gruplar oluşturabilirsiniz. Diyelim ki büyük bir plan çiziyorsunuz. 1/500 de görmek istediğiniz layerları bir grup yapabilirsiniz, 1/200 için ayrı bir grup, 1/50 için ayrı bir grup... Ama bunlar Photoshop'taki gibi olurlar mı bilmiyorum, çünkü Photoshop'u bilmiyorum ![]() |
|
|
|
#4 |
|
yönetici
|
peki grupları herhangi bir layera yaptığım işlemleri de uygulayabiliyor muyum? yani grubu layer kutucuğunda görüp on-of-freeze-thaw diyebiliyor muyuz?
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ziyaretçi
|
Grubu layer kutucuğunda göremiyoruz. Ama Layer Manager'da istediğimiz grubu restore ederken, yani güncel hale getirirken, hangi özelliklerini istediğimizi işaretliyebiliyoruz. Sadece on / off olma durumunu veya sadece renklerini, vs vs kullanabiliyoruz.
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|