|
|
#1 |
|
Ziyaretçi
|
merhaba arkadaşlar autocad 2007 kullanıyorum ve katı model olarak diş çizmek istiyorum(yani görünümün diş görüntüsüne sahip olmasını istiyorum) bana yadımcı olursanız sevinirim....yardımlarınız için teşekkürler.... |
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
diyeceklerki burası mimari bir forum. ben demiyorum ama
köpek dişimi, fil dişimi, insan dişimi ?
LOFT komutu ile herhangi bir objenin belirli aralıklar ile kesitini çizip modelleyebilirsin.
Ars Longa, Vita Brevis En son orhunkeskinbicak tarafından düzenlendi : 18-05-2006 16:32. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ziyaretçi
|
evet haklısın orhunkeskinbicak , somuna yada adaptöre diş açma istiyorum...senin gönderdiğin dosyyı açamadım. bana konuyu biraz açarsan sevinirim üç boyutu yeni öğreniyorum ve anlamakta güçlük çekiyorum... |
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
bu 3d solid imalatdamı kullanılacak bire bir aynımı olması gerekiyor diş sipral şekildemi gidecek yoksa benzese yetermi
revolve ve exturude komutlarını dene eğer 2007 kullanıyorsan gönderdiğim dosyayıda açabilmen gerekirdi. daire en kesitli herhangi bir objenin eksenel yarım boy kesitini (kapalı polyline) 360 derece döndürürsen revolve komutu ile (dişli en kesitini)
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
uğraşma bi lisp bul, halletsin, uğraşmak istiyorum dersen ben tek bi yol biliyorum, silindir+silindirin üzerine helezon yapıp poliline 3d ile onun üzerine diş profilini extrude etmek, ama gerilerde kalmış da olabilirim
. neyse anlatamadım, kolay gelsin ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yönetici
|
Sevgili orhun
hızlı cevabınız için teşekkürler dosyayı download bölümüze koyarsanız sanırım çok kişi faydalanır. Hem de download bölümümüz şenlenir. Sadece bunu değil paylaşıma açık her dosyaınızı kategorsinide ekleyebilirseniz memnun oluruz. Bekliyoruz. Bu arada konu başlığı autcad 2007 idi ancak konu başlığı konuyu açıklamalı lütfen konuyu açan arkadaş dikkat etsin yoksa geri dönüp bir şey ararken bulmak çok ozr oluyor forum kullanışsız oluyor kolay gelsin.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ziyaretçi
|
Sevgili orhun göndermiş olduğun dosyayı açtım ve çok işime yaradı sonsuz teşekkürler.
1 ) ben autocad te resmi üç gürünüş ve katı modeli aynı antete yerleştirmek istiyorum. bana yartımcı olursanız sevinirim .... 2 ) katı modellemede oluşturulan boruyu kısaltıp veya uzaltmak istiyorum böyle bir komut varmı? ...stretch komutu gibi... 3) katı modellemede ölçülendirirken olçü görünümleri kesişim noktalarından yakalıyor fakat görünüm olarak farklı yerde görünüyor bu sorunlarımı nasıl çöze bilirim..... lısp ten bahsediliyor bana konuyu açarsanız sevinirim ve nasıl program yapılıyor... sevgiler ve saygılar...... ![]() En son AYLA2 tarafından düzenlendi : 02-06-2006 10:47. |
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
Layout
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
Solid edit
2006 ve daha düşük versiyonlarda solid edit tool barında move face özelliğini kullanarak solidlerin boyu uzatılabilir
2007 için ise gripler kullanılarak dahi solidboyları yeniden düzenlenebiliyor
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
solid ölçülendirme ü boyutlu ölçülendirme
AutoCAD de ölçüler iki boyutlu objelerdir
ve herzaman gecerli çizim düzleminizde türetilir.(UCS) user cordinat system)
|
|
|
#11 |
|
Üye
|
Aynı kağıt üzerinde birden fazla görünüş basmak istiyorsan layoutta kağıdın üzerinde birden fazla paper space tanımlaman yeterli.
Hatta kağıdını eşit 4 parçaya bölmek istiyorsan mv komutundan sonra 4 girip antetin içini dolduracak büyüklükte bir dikdörtgen çizersen antetin içi 2x2 olacak şekilde 4 kutuya bölünmüş olur ve bu kutuların içinde gerekli düzenlemeyi yaparak istediğin çıktıyı eldebilirsin. Çıktı almakla ilgili aşağıdaki linklerde oldukça fazla bilgi bulabilirsin. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Üye
|
Parçaya diş açmak içi Autocad 2007 ile birlikte gelen helix komutuyla oldukça kolaylaştı. 2007 öncesi versiyonlardaysa lisp yazar helis çizdirip bu helisin üzerinde de vida profilini ekstrude edince sonuç alına biliyor.
Autocad 2007 kullanarak vida çiziminin anlatımını aşağıda ki adreste görebilirsin. Vİda çizimi |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Üye
|
Vida çiziminde son nokta
İşinize yarayacağını umarım yazarken biraz ter döktüm çünkü http://www.taliasoft.com/yorum/?p=107 |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Arkitera Üyesi
|
düzeltme gerektiriyor
;;;çok güzel olmuş eline sağlık
;;;ancak şöyle bir düzeltme gerekiyor umarım kızmazsın ben düzelttim ;;;ydişsiz üksekliği 0 girince hata veriyordu ;;;-1 ile 0 ın çarpılmasından doğan hata veriyor ;Dişsiz bölüm için silindir çiziliyor. (if (/= hh 0)(command "_cylinder" "0,0,0" "d" d (* -1 hh))) (setq silindir2 (entlast))
Ars Longa, Vita Brevis En son orhunkeskinbicak tarafından düzenlendi : 15-06-2006 17:08. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Üye
|
Orhun uyarın için teşekkürler. O hata 0 ile -1 in çarpılmasından değilse silindirin yüksekliğinin 0 olmasından kaynaklanıyor. Sıfır yükseklikte silindir çizemiyor
![]() Sitede ki dosyayı düzelttim. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|