|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Attribute yapamıyorum
Merhabalar
çizimime Attribute eklemek istiyorum ama olmuyor.Define Attributes den tag: Mahal prompt: Oturma Odası Value: 18 Yapmak istiyorum bu değerli yazdıktan sonra pic pointle yerleştirmek istediğim noktayı seçiyorum ve OK diyorum. Ama çizimde sadece mahal bölümü yani tag görünüyor bu mahal ismini çift tıklayınca edit attribute penceresi geliyor burada bu tag, prompt ve value yi değiştirebiliyorum ama çizimimde sadece tag bölümündeki mahal ismi görünüyor diğer değerleri göremiyorum.Eksik yada yanlış yaptığım şeyler var herhalde.Bu diğer bölümleri (prompt value) nasıl çizimimde görebilirim.Cevap veren arkadaşlara şimdiden sonsuz teşekkürler ederim. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Öncelikle attribute yaptıktan sonra onu doğru bir şekilde kullanabilmek için bu attribute'u bir blok içine alman lazım. Blok yapıp onu insert ettiğinde, oluştururken "value" da yazdığın değer otomatik olarak gelir, değiştirmek için üzerine çift tıklaman gerekir.
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
attribute tag: attribute'un ismidir. (örn: kot) blok içine atılmadan önce tag değeri görünür.
attribute prompt: attribute insert ederken komut satırında sizin karşınıza çıkmasını istediğiniz komut/yazıdır. (örn: kotu giriniz.) attribute value: sizin gireceğiniz default değerdir. sonradan değiştirilebilir olan kısım budur. (örn: ±0.00) attdef komutuyla tanımladığınız attribute'u (gerekiyorsa diğer çizgiler ya da diğer attribute'lar ile birlikte) blok yaparsınız, ve çift tıklayıp değiştirirsiniz. değişebilen tek kısım value'dur. yani tag ve prompt yardımcı elemanlardır diyebiliriz. birden fazla değişkeni olan bir blok tanımlayacaksanız (örn: mahal ismi, mahal no, ve toplam alandan oluşan tek bir blok için 3 adet attribute tanımlamalısınız.
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Merhabalar,
Aynı 2 pencere bloğunda bir tanesinde bütün değerler çift olmuş fakat diğeri düzgün, bilgisi olan varsa yardım edebilirse sevinirim. teşekkürler.. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|