|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Dimstyle Export sorunu
Merhabalar
yeni bir ölçü style oluşturuyorum sonra bu ölçü style yi diğer dosyalarımda kullanmak üzere express menu/dimension/Dimstyle export dan dim uzantılı ölçü style mi saklayacağım bir dosya oluşturuyorum. Sonra yeni dosya açıp bu ölçü style kullanmak istiyorum yine express menü/dimension/Dimstyle import dan önce oluşturduğum dim uzantılı dosyayı seçiyorum ama önceki yaptığım ayarlar gelmiyor eksik yada yanlış yaptığım birşeyler var herhalde. Bu express dimension menüdeki export ve import kısımlarını nasıl doğru kullanabilirim.Cevap veren arkadaşlara şimdiden çok teşekür ederim. ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
desing center
ctrl+2 ile gelen pencere ile
herhangi bir dwg dosyanın içinden geçerli dosyana ölçü stili aktarabilirsin.
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Dosyanıza getireceğiniz dimstyle ile aynı isimde bir dimstyle zaten dosya içinde mevcutsa AutoCad eski olanı doğru olarak kabul eder, yani yenisini eskisinin üzerine yazmaz. "Purge" komutuyla eski dimstyle'ı silin sonra tekrar deneyin. Bir de eski dosya ile yeni dosya arasında birim farkı olabilir. Yani birisi mm. diğeri cm. ile çalışılmış olabilir. Onu da dimstyle içinden değiştirmelisiniz.
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Export / import larla uğraşacağına taşımak istediğin ölçü tipinden bir adet yaptığın ölçüyü copy + paste ile diğer dosyaya atabilirsin. Ama önce diğer dosyadan purge ile mevcut ölçüyü temizlemen veya rename ile adını değiştirmen gerekli..
Sonra da yeni getirdiğin ölçünün özelliklerini almasını istediğin ölçüleri match properties ile değiştirebilirsin.
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
Küçük bir ihtimal ama bazen dalgınlık olabiliyor, ölçü stilinizi getirdiğinizde onu seçmiyor, (current style) yapmıyor olabilir misiniz?
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|