|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
soru1-chamfer / soru2-scale
* Chamfer veya fillet yapmak istediğimiz iki çizgi birleşmiyorsa (z değerlerinin 0 olmasından olabilir) Z değerini çoklu seçimlerde flatten den yaptığımız gibi birkaç çizgiye uygulamak istiyorsak çizgileri toplu seçip properties penceresinden z değerlerini 0 yağmamız yeterli oluyo.
1-Bir zamanlar pratik komutlar altında bilmeyenler öğrensin diye yazmıştım da şimdi kendim bunları yaptığım halde bazı çizgilerde chamfer ve fillet yapamıyorum (hatta çizgilerin z değerleri 0 zaten) neden kaynaklanıyor olabilir, çok zaman kaybettiriyorlar yaaa. 2-Scale ile ilgili sorum da bana gelen bir projeden daha önce bir tip oda alınmış ve üzerinde çalışılmış (küsarıtlı bir ölçekte büyütülerek) ben şimdi bu küsüratlı büyütülmüş odayı istediğim ölçekte (küsüratı olmadan) küçültmek istiyorum, bunu nasıl yapabilirim. Anlatabilmişimdir inşallah.... 2004 kullanıyorum. İiiii çalışmalar.... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Rastgele ölçülü bir varlığı bilinen bir ölçüye getirmek için SCALE komutunda reference seçeneği kullanılır. Detaylı bilgi:
http://www.taliasoft.com/yorum/?p=52 Chamfer ya da fillette varlıkların hepsi 0 da ise yine de yapamıyorsan sebepleri: 1 - iki varlık aynı UCS de çizilmemiş olabilir. 2 - Biri LINE diğeri PLINE olabilir. Başka bişey söyleyemiyeceğim. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
scale ok
Teşekkürler tokero scale tamam (üstelik çok kolaymış) . Ama chamfer ve fillet da hala tık yok zaten çizgilerin ikiside line ama ucs den kastınız ne onu anlamadım doğrusu. Ne yapmam gerektiğini anlatırsanız sevinirim... Sorun UCS de diilse araştırmaya devam etmem lazım, çünkü şu aralar bu sorunla sık sık karşılaşıyorum. İşimi zorlaştırıyor ve zaman kaybettiriyor.
Hoşçakalın... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
fillet için radius, chamfer için de distance mesafeleri büyük geliyor olabilir mi? önce onu kontrol edin.
yine yapmıyorsa neden yapmadığını anlatan bir cümle çıkar komut satırında. orada ne diyor? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Chamfer yada fillet yapılamayan nesneleri patlatmak çözüm olabilir, bazı çok parçalı polylinelar birleşmeyebiliyor.
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bazen çizgiler birleşiyor görnseler bile aralarında çok çok ufacık kopukluk olabilir. Çok basit bir yöntemle bazen bu tip sorunları çözüyorum.
Çizginin birinin üzerine tıkla, mouse ile bir ucunun yerini değiştir, sonra yine eski yerine.. ama bu sefer diğer çizginin endpoint'ini tutarak yerleştir. Ondan sonra fillet / chamfer yapmaya çalış. (ve diğer arkadaşların söyledikleri.. radius, chamfer mesafesi büyük olabilir...)
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
herkese çok teşekkür ederim
Merhabalar,
1. Çizgilerimin ikiside line 2. Dist değerlerim 0 3. z değerlerim 0 4. Polyline olmadıkları için patlatmakta çözüm diil. Command satırında ki yazı: Lines are non coplanar Arkadaşlar bu kadar çaresizim. Verdiğiniz bilgileri daha önce denemiştim, ama yine de çok teşekkür ederim. Ancak Melody' nin bahsettiği tutma noktalarıyla oynamakta bir çözümmüş. O şekilde işlem yapılabiliyor. Ama benim sizlerden ricam bu işi kökten çözebilmek. Yani projemdeki tüm çizgileri bir komutla birleşebilir hale getirebilmek. Bu konuda ne yapabilirim. Koca otel projesinde tek tek tutma noktalarıyla oynamak veya trim yapmak vs. zaman alıyor, üç beş çizgiyle başım belada diil binlerce çizgiden neredeyse yarısı bu şekilde. Herkese iiii çalışmalar..... Önerilerinizi bekliyorum, bunun bi şekilde çözümünü bulmam, bulmamız lazım (herkesin başına gelebilir)En son dcilek tarafından düzenlendi : 02-05-2006 12:00. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
çizgileriniz aynı düzlemde değiller. AutoCad bunu söylüyor. çizgilerin "start z" ve "end z" değerlerini 0 yaptığınıza emin misiniz? bunun için properties panelini kullanabilirsiniz. aslında ilk mesajda yazmışsınız ama belki gözünüzden kaçmıştır.
herşeyi seçip properties panelinden z leri tekrar sıfırlamayı deneyin bence. sonra da kontrol için ön görünüşten bir bakın çizime, herşey 0 hattında mı diye..
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
evet zler 0
Yaaa mesela birleşmeyen iki çizgiyi birlikte seçiyorum stard z'leri 0 end z'leri 0 yani bütün proje için de aynısını yapabilirim o önemli diil. Ama bu iki çizgi nasıl olur da tüm işlemlere rağmen (melody'nin yöntemi ve trim vs) hala birleşmez. İnanın Autocad'i çok seviyorum ama böyle durumlarda nefret geliyo. Hele bir de projeyi hafta sonuna kadar bitirmek zorundaysanız......
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
views/3d views/top seçin. ucs/w seçin, ve z'leri tekrar kontrol edip, tekrar fillet yapmayı deneyin. belki ucs'iniz farklı olduğu için z'leri farklı gösteriyordur. bu da olmazsa dosyanızı gönderin bir bakayım, eğer isterseniz tabi
hebedebe(at)hotmail.com
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
sorunun precision kaynaklı olduğu anlaşıldı. yani z değerlerinin ikinci basamaktan sonrası 0 olmadığı için fillet problemi yaşanıyormuş. flatten edildiğinde herşey normale dönmüş olacak, geçmiş olsun
![]()
|
|
|
#12 |
|
Forum Üyesi
|
İlgilenen herkese teşekkürlerimi iletiyorum. Sayenizde bir dertten daha kurtuldum. Hepinize sorunsuz ve iiii çalışmalar dilerim...
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|