|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
koordinat ve komut gösterimi
Değerli arkadaşlar autocad 2006 da imleçin yanında sürekli komut, uzaklık billgileri ve koordinat gösteriliyor bunu kaldırmayı bir türlü başaramadım alışkın olmadığım için beni rahatsız ediyor bilenler anlatırsa sevinirim . Bir de 2006da iki harfli komut kısaltmalrını klavyeden girdiğimde çok hızlı yazarsam sadece ilk harfi algılıyor mesela ex yazarsam e algılıyor (daha önce böyle bir sorun yoktu) bu da çok zor bir durum belki imleçin yanında değil doğrudan komut satırına yazılsa bu durum çözülür diye düşündüm ama belki başka bişeyden kaynaklanıyordur . Çalışmalarınızda başarılar....
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
kardeş kolayı var. Bende sevemedim senin gibi.
DYNMODE yaz enter yap. şunlardan uygun olanı seç 0 All off 1 Only pointer input on 2 Only dimensional input on 3 All on yada bu işi görsel olarak yapmak istersen şu yolu takip et. Shift'e basarak sağ tıkla açılan pencere de en altta Osnap settings var onu tıkla gelecek olana pencereden sağda dynamic input sekmesi vardır, unu seç zaten her şeyi göreceksin. istediğini iptal et. Birde seçim yaparken alanların yeşil ve mavi görünmemesinisde ayarlayabilirsin. bunun içinde op yaz enter yap gelen pencereden selection sekmesine gel. oaradan da visual effect settings e gel gerisini sen halledersin kolay gelsin |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
Çok teşekkürler yardımın için nerdeyse 2004e dönecektim şimdi herşey harika
![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
autocad 2006
ayrı iki komut girdigikten sonra 3. girecegim komut onceden girdigim komutlar arasındaysa, cagirmak icin, ust ok tusuna bastiginizda 2006 dan onceki surumlerde geliyordu.Simdi yukardaki aciklama dahilinde DYNMODE kapandiginda bile ben onceden girdigim komutlari olculeri yeniden getiremiyorum.Buna bir cozumu olan var mı?Ust ok tusuna bastiginizda cizim alanında herhangibir nedenle tıkladıgınız nokjtaların koordinatları sırayla geliyor.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
bende ise komut satırı boş iken önceki girdiğim komutlar geliyo
komut içinde iken daha önceden girilen nokta kordinatı geliyor. doğrusu bir şekilde düzelttim diye hatırlıyorum ama nasıl düzeltdiğimi hatırlamıyorum tools/options un içinden biryerlerden düzeliyordu daha cok girilen eski komutlar için değilde relatif kordinat için kullanıyordum ben örneyin @0,0,20 şimdi kullanamıyorum gerçi 2007 de ortomode z yede kilitlendiği için benim problemim çözüldü eski girilen komutlarında klavye kısa yolu var zaten ama yinede bu eski doskey i hatırlatan özelliğin ufakda olsa bir güzelliği vardı.
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|