|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
eğimli yüzeylerde hatch
Arkadaşlar öncelikle herkese kolaygelsin..
Eğimli yüzeylere nasıl hatch uygulayabilirim..örneğin iç bükeybir cama cam taraması nasıl yaparım.daha açık şöle anlatayım..Örneğin cam çiziyorum 3 boyutlu sonra camı patlatıp cam gibi gözükmesini sağlamak için tarama yapıyorum. ama içbükey bir a camda bunu nasıl yapabilirim.?? İyiçalışmalar
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
eyimli bir tarama yapmanın yolu yok ancak çizebilirsin
arc ları z yönünde üst üste kopyalayabilirsin örneğin yada izometrik görünümde solidlerin arkası görünsün istiyorsan 3d solidine seffaf meteryal atayıp shadeli çıktı alabilirsin shade modu seffaflık kalite ayarları tools/options/system/properties/render optionsdan yapılabilir
Ars Longa, Vita Brevis En son orhunkeskinbicak tarafından düzenlendi : 27-04-2006 18:10. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Efenim Şöleki Shade modu şeffaflık derecesiyle oynadığımız zaman tüm nesneere etki ediyor ben sadece cama etki etmesini istiyorum..Amacım zaten 2 boyuttan anlamayan insanlara 3 boyutlu olarak göstermek..Bahsettiğim gibi birşekilde bunu beceriyorum işte katıyı patlatıyorum sonra yüzey oluşturup bir tarama atıyorum ama zahmetli ve eğimli yüzeylerde bunu yapamıyorus..
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|