|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
blok arkasındaki çizgiyi gizleme
Merhabalar....
Autocad ten çok şeymi istiyorum bilmiyorum ama ,umarım sorumun cevabını bulabilirim. Bir bloğun arkasına gelen çizgilerin gözükmemesini istiyorum. Örneğin banyo detayları çizerken seramik derzlerinin önüne bir dolap bloğu koyduğumda dolabın kapladığı yüzeydeki çizgilerin gizlenmesi gerekiyor.Hem sadece seramikleri gösterir çizimler hemde tefrişli çizimler yaptığım için böyle birşey mümkünse işim kolaylaşacaktır. Autocad 2006 kullanıyorum. Yardımlarınız için herkese teşekkürler... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
bloğun dış hatlarından kapalı bir polyline çizin. (içinde arc olmaması gerekiyor.) daha sonra wipeout deyin ve buradan p deyip (polyline) çizdiğiniz polyline'ı gösterin. polyline'ı silmek isteyip istemediğinizi soracaktır. evet diyebilirsiniz.
wipeout komutu görünmez bir raster image oluşturur. şimdi bloğunuzu patlatın. wipeout objesine send to back deyin. ve bloğu yeniden tanımlayın. bütün bloklara bring to front dediğinizde blok altında kalan herşey wipeout'un da altında kaldığı için görünmez olacaktır. wipeout komutu express tools içinde olsa gerek. express yoksa boş bir imaj dosyası yaratıp (beyaz fonlu) bunu da aynı wipeout gibi kullanabilirsiniz. ancak dosya biraz şişebilir. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
teşekkür
Teşekkürler Hebedebe
Bu forumu çok seviyorum. ![]() |