|
|
#1 |
|
Üye
|
Autocad de extrude sorunu!!!
arkadaşlar autocad de dairesel formlar çizip extrude yapıp 3dmax e gönderince, dairesel objelerin kenarları kırık olarak çıkıyor, dairesel formu orjinal hali ile max e getirmenin yolu nedir, 2boyutlu yüzeylerde surftab1, surftab2 komutları ile dairesel formlardaki yuvarklaklığı yüzey sayısı ile ayarlayabiliyoruz, extrude içinde benzer bir ayar varmı bilen varsa çok makbule geçecek, teşekkürler...
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
isolines olabilir.
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Üye
|
Alıntı:
bilen yokmu ![]() |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba
Dosyaları Max'e "File Link Maneger" ile alıyorsanız; Attach sekmesinden dosyanızı seçtikten sonra Preset sekmesine geçin, orada alttaki seçeneklerden "Last Used Settings" i seçip sağ taraftaki Modify'ı tıklayın. Orada "Surface deviation for 3d Solids" değerini düşürün (standart değer 1 dir) mesela 0.1 bile oldukça iyi bir sonuç verecektir ama çok daha hassas bir sonuç isterseniz 0.01 i deneyebilirsiniz. Eğer "Import" ile çağırıyorsanız; Gelecek ilk menüde yine "Surface deviation for 3d solids" seçeneği vardır, yine aynı adımları uygulayarak bu problemi aşabilirsiniz. İyi Çalışmalar... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
Tekrar Merhaba
Birşey eklemeyi unuttum; bu değeri çok fazla düşürürseniz sahnenizdeki poligon sayısı artacağından - ki eğer, bu tip eğrisel yüzeyli nesneler çok ise sahnenizde katlanarak artacaktır - bilgisayarınız ağırlaşacaktır, dolayısıyla render süreniz de uzayacaktır. Bilmenizde yarar var diye düşünüyorum. Bence deneyerek, sizin için makul bir sonuca vardığınızda daha fazla düşürmeyin bu değeri. İyi Çalışmalar... ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Üye
|
çok teşekkürler ayhan hocam, dediğini yaptım düzeldi, file link manager ile çağırdım solid değerini 0.1 yaptım olmadı 0,01 yaptım düzeldi, mimari çizim yaptığım için çok fazla dairesel nesne yok o yüzden 0.01 olmasında sakınca yok galiba tekrar teşekkürler, bu arada import menüsünde solid değerleri ile ilgili bir menü yok max7 kullanıyorum daha üst versiyonlardamı var acaba??
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|