|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
tiff sorunu
Arkadaşlar öncelikle kolay gelsin,
Daha önceden attach ettiğim tiff dosyalarını şimdi göremiyorum. Ama başka bilgisayarda açabiliyorum. Bilgisayarıma format atmıştım. Neden olabilir yardımcı olursanız sevinirim... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
yeni format attıysanız ekran kartınızın sürücüsünü kurmamış olabilirsiniz. ya da başka bir hardware veya sürücü sıkıntısı olabilir. belki bu yüzden kaldırmıyordur.
(imajı reload etmek falan gibi şeyleri yaptığınızı varsayıyorum.) tif genelde çok yüklü bir format olduğu için belki jpeg ya da bmp'ye çevirseniz görünür ama imaj kalitesi nispeten daha düşük olacaktır tabi.. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
yeniden reload yada yeniden attach etmiyor, sorun orda zaten "image file not valid" diyor.
ekran kartımin sürücüsüde kurulu bu arada.. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
ben de bir keresinde bu sorunla karşılaşmıştım. sanırım dosya çok büyük olduğu için oluyordu. bmp kullanmak zorunda kalmıştım. jpeg de olmamıştı yanlış hatırlamıyorsam. çözümü kesin budur diyemiyorum ancak şunları öneriyorum:
-tif kaydederken sorduğu sıkıştırma seçeneklerini değiştirmeyi deneyin. layer compression'da discard layers gibi bir seçenek olmalı onu aktif hale getirin. -dosyayı küçültmek için çözünürlüğü düşürebilirsiniz, ya da dediğim gibi jpeg ya da bmp deneyebilirsiniz. -bir de başka bir bilgisayarda attach edip, daha sonra dosyayı kendi bilgisayarınızda açmayı deneyebilirsiniz. aklıma gelenler şimdilik bunlar, umarım sorun çözülür. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
başka bilgisayarda sorun olmuyor zaten..
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
2007 kurdum orda görebiliyorum aynı tiff leri, ama 2004 te gözükmüyor deli olucam
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
1- .tif .tga .jpg hiçbirimi görünmüyor yoksa sadece .tif mi
2- rasterlerin çerçevesi görünüyormu 3- görünüyorsa içi boşmu yoksa dosya yolumu yazılı 4- yada hiçbirşeymi görünmüyor.
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
1- .tif .tga .jpg hiçbirimi görünmüyor yoksa sadece .tif mi
2- rasterlerin çerçevesi görünüyormu 3- görünüyorsa içi boşmu yoksa dosya yolumu yazılı 4- yada hiçbirşeymi görünmüyor. komut satırına IMAGEFRAME değerini 1 yap
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
http://usa.autodesk.com/adsk/servlet...linkID=2475323
http://usa.autodesk.com/adsk/servlet...linkID=2475323 burada sorununuzla ilgili birkaç şey yazıyor. lzw ile sıkıştırılmış tif dosyaları problem çıkarıyor sanırım. kaydederken "no compression" ya da "zip" seçmeyi denediğinizde sorun kalmayacağını sanıyorum. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
|
Arkadaslar ilginiz için teşekkür ederim.
saveas yapip image compress non la kaydettim düzeldi. Ama hala başka bilgisayarda Autocad 2004 te görmesi çok enteresan... |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
rica ederim, ben de yeni birşeyler öğrenmiş oldum, kolay gelsin
![]() |
|