|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
circle kopyalamak?...
merhabalar,
autocadde amorf formdaki plan sınırı için eşit aralıklarla circle kopyalamam gerekiyor. offset komutunun belli bir aralıkla kopyalama işlevini, circle için uygulamaya çalıştım ancak ozaman circle çapı büyüyor. ayrıca circle hatch edip denedim ama meğer offset hatchde işe yaramıyomuş. belli aralıklarla circle kopyalamanın yolu hakkında bilginiz var mı? ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sanırım aradığın komut: Array
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
tesşekkürler evet o yolla çözüyorum
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Amorf şekli polyline haline getirip, divide komutunun block yerleştirme seçeneği ile yapabilirsin.
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
divide komutunu daha önce kullanmamıştım ama işi epey kolay halletmeme yardımcı olabilirmiş. bundan sonrası için güzel olur... teşekkürler..
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
selamlar:))
multilayn da yapsan olur.
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
amorf seklin ne olduğunu bilmiyorum ben
ama dairelerden oluşan bir çizgi tipi için aşağıdaki kodu acadiso.lin dosyasına ekleyin yeni çizgi tipiniz daire hazır. *DAIRE,daire OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO A,.00254,-2.54,[CIRC1,ltypeshp.shx,x=-2.54,s=2.54],-5.08 *KUTU,kutu A,.00254,-2.54,[BOX,ltypeshp.shx,x=-2.54,s=2.54],-5.08 acadiso.lin dosyasını bilgisayarınıza aratarak bulabilirsiniz. C:\Documents and Settings\(sizin_kullanıcı_adınız)\Application Data\Autodesk\AutoCAD 200...\(sizin_versiyon)\enu\Support\acadiso.lin ltscale komutu ile dairenin boyunu ayarlayabilirsiniz. kolay gele
Ars Longa, Vita Brevis En son orhunkeskinbicak tarafından düzenlendi : 18-04-2006 15:57. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|