|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Bak uzantılı dosyalarımı dwg' ye dönüştüremiyorum.Büromda iki bilgisayar var,ikisindede aynı autocad yüklü.Birinde BAK dosyasının adını değiştirip sonuna dwg yazınca ,dosya dwg'ye dönüşüyor.Aynı işlemi diğer bilgisayarda yapıyorum tık yok.Mutlaka bir izahı ve çözümü olmalı.YARDIM YARDIM YARDIM...
![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Makinalarınızın birinde dosya uzantıları görünür haldedir ve siz ondaki dosyanızı değiştirebiliyorsunuzdur. Diğerinde ise dosya uzantıları gizli durumdadır, siz de onları değiştiremiyorsunuzdur.
Windows explorer'ı açtığınızda, üst bölümde Tools / Folder Options bölümüne girin. View bölümünde 2. grupta, "hide extensions for known file types" bölümü vardır. Oradaki işareti kaldırmanız gerekli.
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
yine olmadı
windows explorer'e nerden ulaşacağımı bilemiyorum,dolayısı ile bu bilgi işimi görmedi.yinede ilgilendiğiniz için teşekkürler...
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
dosya uzantılarını göster.
dosya uzantıları o dosyanın hangi program ile açılaçağını belirler.
soy adıdır. windows dosyayı uzantısına göre değerlendirir ve hangi program ile açacağına karar verir. .bak dosyası .dwg dosyasının bire bir aynısıdır ve uzantısı değiştiği anda windows tarafından AutoCAD ile ilişkilendirilir. ve birlikde açar. herhangi bir klasörünü aç örneğin belgelerim sarkan menülerden (üstde) dosya / düzen / sık kullanılanlar/ araçlar / yardım yazıyor araçlar > klasör seçenekleri ... ne gir yine üst kısımda sekmeler var genel / görünüm / dosya türleri / çevirimdışı dosyalar senin görünüm kısmına girip "bilinen dosya türleri için dosya uzantısını gizle" kutusun işareti kaldırman gerekiyor. uzantısını değiştirmek istediğin .bak dosyasını bul ve u zantısını dwg yap iyi çalışmalar
Ars Longa, Vita Brevis En son orhunkeskinbicak tarafından düzenlendi : 20-04-2006 15:19. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
sayın orhunkeskinbıçak - çok teşekkür ederim,hem ilginiz hem çözümünüz için...
![]() |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|