|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
block pick point/acill
Merhabalar,
Yaaa arkadaşlar bir yerde görmüştüm sanki ama şimdi lazım yaa bulamıyorum forumda. Konu; var olan block un tutma noktasını değiştirmek. Yani şu an elimdeki projede bir bloktan tonla var ama tutma noktaları acayip bi yerde ben bunu başka blockla değiştirdiğimde doğal olarak acayip yerlere uçuyolar. Benim değiştireceğim block un tutma noktasına getirmem lazım ki şu anda ki yerlerinde kalsınlar.(küçük farklar olduğunda hallediyordum daa bu çok acayip bişi oluyo). Offf anlatamadım galiba yaaa sizler anlamaya çalışın nolur. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
eğer blok rotation'ları çok değişken değilse (örneğin genelde 0,90,180 ve 270 derece ise) 4 hamlede pick point'i düzgün yere oturtabilirsiniz.
pick point'i yanlış olan bloğun pick point'i ile sizin yeni vereceğiniz pick point arasına bir çizgi çekin. bloğu patlatıp, pick point'i belirlediğiniz yerden seçerek aynı isimle blok yapın. (redefine edin) blokların yerleri kaymış olacak. şimdi bu bloklardan rotation 0 olanları filter ya da quick select ile seçip move deyin. başta çizdiğiniz çizginin bir ucundan (eski pick point) diğer ucuna (yeni pick point).. diğer rotation değerleri için de teker teker cizgiyi rotate ederek blokları move edin. aklıma gelen en uygun yöntem bu.. ancak blokların rotation değerleri çok farklıysa bununla uğraşmak istemeyebilirsiniz. değiştirmek istediğiniz bloğu 0,0,0 noktasına rotation 0 olacak şekilde yerleştirin. patlattıktan sonra değişiklikleri yapıp aynı isimle pick point 0,0,0 olacak şekilde tekrar blok yapın. çalışırken zorluk çıkarabilir ama anı kurtarmak için bunu tercih edebilirsiniz. belki üst versiyonlarda ya da benim bilmediğim bir yöntem vardır.. aslında text'ler için express tools içinde justify text komutu var ama bloklar için böyle birşey bulamadım ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
2006 ve 2007 de block editör ile pick pointi bloğun istediğiniz yerine kolaylıkla taşıyabiliyorsunuz. ayrıca buradan bir çok farklı düzenlemelerde yapmanız mümkün
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|