|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
objeyi ismiyle seçme
Autocadde 3dsmax de olduğu gibi layerlar ile seçim olsa/olmalı veya varmı bildiğim kadarıyla yok..2007 de böle bir şey varmı acaba?
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
tam anlamadım galiba
Doğru anladıysam layerları Quick selectten seçebiliyosun. Biraz daha açıklarsan bildiğimiz bişi ise yardımcı oluruz.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
birde expesstools yüklü autocad lerde
ssx (lisp) komutunu deneyin qselectden daha hızlı ve kullanışlı
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
ssx
yaaa arkadaşım ben bu ssx' i denedimde seçim yapmıyor. Block alt seçeneğine giriyorum bazı blockları bulamıyor mesela. Layer alt seçeneğinde de aynı şey var seçim yapmıyor. Yanlış bişi mi yapıyorum acaba. Herhangi bi seçenek için açıklama yazabilir misin? Daha pratik ise onu kullanırım demiştim ama yapamadım galiba. Yardımcı olursan sevinirim...
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
alt seçenekleri karıştırmadan ssx yazdıktan sonra herhangi bir obje seçiyorsun
ardından enter aynı özellikdeki tüm objeleri secer ardından sana obje entity sini verir komutdan sonra örneğin silmek istiyorsun erase "p" yapıyorsun yada move "p" yada herhangi bir komut içindeyken select objects dediyinde 'ssx yazıyorsun ve seçiyorsun ardından enter (üstden tırnak komut içinde komut çalıştırmaya yarar örneğin eskiden zoom real time yokken move komutu içinde pan yapmak için 'pan yazardık takıl kafana göre kal sağlıcakla alt seçenekleri sonra denersin hatta hiç deneme alt secenekler yerine qselect ti kullanmaya devam et
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
Quick Select'in başka bir versiyonu "filter" komutu ile de layerları, objeleri, vb herşeyi seçebilirsin. (autocad R14'ten beri)
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
tam olarak açıklarsak:
Ben mesela "la" komutuyla layer penceresini açıyorum sonra atıyorum "wall" isimli layerı seçiyorum sonra layer panceresini kapattığım zaman "wall" layerı ile çizilmiş tüm çizgiler objeler yüzeyle katılar artık neyse onları seçim içersine alıyormu..3dsmax kullananlar bilir.. Umarım biraz daha açıklayıcı olabilmişimdir..Sizin öenerilerinizi bi denicem.. Cvplar için teşekkür..
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
quick select ile yapmak istediğimi başardım tşkr..
..ancak filter komutuyla layerı seçiyorum sonra komuttan çıkınca seçimde kalkmış oluyor..bunu biraz daha açarmısınız..
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
filter komutu
filter komutunda seçmek istediğiniz objelere dair özellikleri "add to list" ile üstteki listeye ekleyin. apply deyin, ve seçim yapın. filter komutu sizin seçtiğiniz yerdeki objelerden, belirttiğiniz özellikte olanları filtreleyecektir.
Quick select'ten farklı olarak filter komutunda birden fazla parametreyi tek seferde belirleyebilirsiniz. örneğin: 0layer'ındaki, çapı 50 birim, z değeri 250 birim olan daireler gibi.. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
|
Quick selectte çoklu seçim
Quick selectten daha önce bahsetmiştim galiba... Quick selectte çoklu seçim yapabiliyoruz. Yani önce toplu olarak bir bloğu seçtiniz ilaveten (ilk seçimi sıfırlanmadan, onun üzerine işlemin devam etmesini istiyosunuz) başka bir bloğu daha seçmeniz lazım ilk seçiminizden sonra properties penceresindeki toggle value of pickadd sysvar butonu var ona tıklayarak üst üstte istediğiniz kadar seçim yapabiliyosunuz.Bilmem anlatabildim mi, biraz karışık oldu galiba.
Üstteki satırları pratik komutlar altında yazmıştım. Gözünüzden kaçmış galiba. Yani Quick selectte de çoklu seçim yapılabiliyor. Quick select i iyice inceleyin bence bana çok pratik geliyor yada alışkanlıktan galiba benim vazgeçilmezim... ![]() Belirtmeyi unutmuşum ilk seçiminiz kalıyor üstüne seçiyo yani ayrı isimlerde 10 bloğunuz var sırayla hepsini seçiyosunuz. Seçim yaptıkça diğerleri iptal olmuyo... Aslında belirtmişim ama neyse fazla tekrar göz çıkarmaz En son dcilek tarafından düzenlendi : 11-04-2006 11:07. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
Arkadaşlar komutları kullanmayı başardım..sorunum çözüldü..aslında sorun demek pek doğru olmaz daha "pratik ve hızlı" çizim yapmak için bu komutlar gayet kullanışlı..tekrar teşekkürler..
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
|
Birşey değil 3. boyut
![]() Quick Select ile filter kardeş 2 komuttur aslında. R14'te filter vardı, R2000 ile arayüzü değişti ve Quick Select oldu. Ama ben bir türlü alışamadım ona ve sevgili "filter"ımı bırakamadım.. eee naaparsınız, "her yiğidin yoğurt yiğişi farklıdır" diye boşuna dememişler ![]()
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|