|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
ölçü değerini değiştirme
Merhabalar
merak ettiğim bir konu var Autocad de çizdiğimiz bir obje örneğin bir regtangle bunu ölçülendirdik ölçü değerlerini değiştirdiğimizde objenin boyutunuda değiştirebilirmiyiz solidworks kullanan arkadaşlar bilir birde mecanical desktopun dimensiyon ayarlarında vardı sanırım o özellikler normal Autocad de yapılabilirmi? Cevap veren arkadaşlara çok teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
2006 nın dinamik blok özelliği dışında istediğin gibi bir özellik bulunmamakda.
yada bir lisp yazabilirsin
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
Merhabalar,
Yanlış anlamadım ise sorunun cevabı burda.Yeni açılan bir sayfada dimassoc (2) olarak gelir.Yani oluşturduğun ölçü nesne ile ilişkilendirilmiştir.Bunun anlamı nesnenin boyutunda veya konumunda bir değişiklik yapıdığında ölçüde bu değişiklikten etkilenecektir.Ölçülendirdiğin çizimlerin yerlerini değiştiremiyorsan ölçülerinin bazılarının bozulma ihtimali vardır.Bu durumu engellemek için ölçülerini oluşturmaya başlamadan önce dimassoc(1) olarak ayarlamanız yeterlidir. Dimassoc(0) Ölçüler patlatılarak oluşturulur. Dimassoc(1) Ölçüler nesne ile ilişkilendirilmez. Dimassoc(2) Ölçüler nesne ile ilişkilendir İnşallah çok geç kalmamışımdır. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
merhaba. bir çizim yaparken 1 metreyi 1 olarak girerek çiziyorum. ölçü verirken haliyle 1 diye yazıyor. ama ben 100 yazmasını yani santim olarak vermesini istiyorum yardımcı olursanız sevinirim. daha sonra bunları tek tek düzeltmem gerekiyor. bu zaman kaybını önleyecek bir yöntem var mı? şimdiden teşekkürler
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Bildiğim kadarıyla auto Cad'de cm, m yada inch yerine birimler vardı. birimler de yerine göre cm yerine göre de m olarak düşünülüyordu. Mutlaka bunun başka bir yolu vardır ama başınıza gelen durum bana olsaydı alttaki yolla çözme yolunu seçerdim. Anladığım kadarıyla sizin yapmanız gereken çiziminizi 100 kat büyütmek ve diğer çizimleri de bu orana göre yapmak.
|
|
|
|
#6 | |
|
Forum Üyesi
|
Alıntı:
Dimesion Style Modify Primary units' in içinde dim units değerini 100 vermeniz lazım sizde 1 kalmış olmalı ve metre olarak ölçü veriyor. |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
bire bir çizerseniz projeyi ölçeği değiştirmek gibi bir sorununuz olmayacaktır.Yani bir metreyi 100 cm alarak çizin.tekrar değiştirmeniz gerekmez.
Kolaylıklar... |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
teşekkürler |
|