|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Nasıl daha hızlı çizebilirim?
Nasıl daha hızlı çizim yapabilirim?
Klavye kullanarak mı yoksa fare kullanarak mı daha hızlı çizim yapabilirim? Hızlı çizim yapmanın püf noktaları nelerdir? Forumdaki arkadaşların değerli fikirlerini bekliyorum. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bence klavyeyi kullanarak daha hızlı cizebilirsin (kendim klavyeyi kullanıyorum) tabii bu arada komutların klavyedeki kısa yol komutlarını bilmen gerekir. Hızlı cizim yapabilmen için bol bol cizim yaparak ancak pratik kazanabilirsin.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Evet klavye kısayollarını kullanmak mouse dan daha hızlı çizmeni sağlar. Tabi çok çizim yapmak lazım. Ne kadar çok çizersen o kadar pratik kazanırsın. Autocad de bir çizimi yapmanın birden fazla yolu vardır. En kısa yolu bulmak da senin çalışmana kalmış bişey
![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
:p
klavyeyi kullanarak ama kısa yolları bilmen gerkli
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ben çok az komutta klavyeyi kullanıyorum, onun harici herşeyi ikonlarla yapıyorum ve çok rahatım.
Bence sen de her türü denemelisin, sana hangisi daha kullanışlı geliyorsa onu uygulamalısın.
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
Bende klavye kısayol tuşlarını kullananlardanım çünkü ikona gidince gözümü çizimden ayırmak bir an dikkat kaybına neden oluyor bende....
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
selamlar öncelikle klavye kullanma seni daha hızlı hale ama kısa yolları bilmen kaydyla şöyle yapabilirsin kavyenden F3' e bas pgp dosyasını autocad taratır sayfa açılacaktır 8 sayfa onlardan çıktı al ve en çok kullandıgın komutları oradan işaretle ve bol bol çizim yap ki alışasın bide en son sayfaya geldigin de bir bölüm daha oradanda kendine göre kısa yollar oluşturabilirsin.iyi çalışmalar
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
*klavyeyi kullan
*bol çizim yap *komut alt parametrelerine dikkat et kolay gelsin... |