|
|
#1 |
|
Ziyaretçi
|
merhaba arkadaşlar, ben autocad te yazıları kalınlaştırmak istiyorum. eğer bana yardımcı olursanız sevinirim.....
![]() |
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
textstyle'dan yeni bir style yaratıp, istediğiniz gibi değiştirin. sonra dimstyle'a girip, text sekmesinde yeni hazırladığınız textstyle'ı atayın.
dimstyle'da text sekmesinde ölçünüzün yazı tipiyle ilgili değerlere (textstyle ve yükseklik) ulaşabilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ziyaretçi
|
ben yazının kalın olmasını istiyorum. yazıya yükseklik veya text değeri verdiğimde yazı ölçü olarak büyüyor, yazı ölcüsü büyümeden kalınlaştırmak istiyorum... inşallah anlata bilmişimdir..
![]() |
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
o zaman dimension text te kullandığın text style kalın bi font olacak Arial ya da Arial Black gibi
umarım anlamışımdır... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ziyaretçi
|
İsdedİĞİmİz DeĞerİ Vererek KalinlaŞtira BİleceĞpİmİz Komut Varmi Veya BaŞka Bİr Yol ÇÜnkÜ Senİ DedİĞİn Yolla Sadece Bellİ Kalinlik Oluyor..buda Benİm İÇİn Yeterlİ DeĞİl....teŞekkÜrler....
![]() |
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
text style'daki font style'ı bold olarak ayarlamayı deneyin..
bunun dışında bir kalınlık seçeneği yok benim bildiğim kadarıyla. bir de text width ile oynayabilirsiniz. o da yazıyı yayvanlaştırır. acaba hala yanlış mı anlıyoruz sorunuzu ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
Şu yazını düzetirmisin rica etsek 2 gün düzgün yazdın sonra yine bir büyük bir küçük... okuyabilmek için monitöre yapışıyorum...
istediğin yazının lineweight özelliğini kullandığından daha kalın yaparsan en azından yazıcıdan kalın olarak alırsın.... |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ziyaretçi
|
yazı için özür diliyorum. büyük harflerle yazınca oluyor. arkadaşlar söylediğiniz yollarda denedim fakat nasıl yazıya değer verip büyüldüyorsak. ben büyültmeden değer verip kalınlaştırmak istiyorum...
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
daha önce de anlattım ama detaylandırayım..
komut satırına "st" yazın. new deyin. adına örneğin arialb deyin. sonra font bölümünden arial black seçin. ve close deyin. komut satırına "dimstyle" yazın. kullanmakta olduğunuz dimension style'ı seçip, modify deyin. buradan text sekmesine geçin. hemen üstte text style kutucuğu olmalı. bu kutucukta yeni hazırlamış olduğunuz arialb stilini seçin. ok diyerek kapatın. ölçülerinizin yazıları olabilecek en kalın hale gelmiş olmalı. bundan kalını okunaklı olmaz.. değer vererek kalınlaştırmak gibi bir seçenek yok, hatta word'de bile yok sanırım.. normal var, bold var.. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|