|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Linetype scale?
Selamlar;
Bir sayfada linetype scale ı değiştiremememizin sebebi ne olabilir? Aynı çizimi başka bir sayfaya copy-paste yöntemiyle taşıdığım zaman linetype scale ını değiştirebildiğim halde çizimin asıl sayfasında değiştiremiyorum ama küçük bir de not düşeyim 1 den küçük değerleri giremiyorum 1 den büyük değerleri kabul ediyor İyi çalışmalar... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
denemekte fayda var
Merhaba,
Bence Format-Linetype Manager ayarlarından kaynaklanıyor olabilir.Dosyaya özgü bişi olduğuna göre, orjinal dosyada bu ayarlara bakın derim. ISO pen width seçeneği var burdaki değer, çizgi tipinizde ki değerin üstünde olabilir.Onun için küçük olan değerleri kabul etmiyor olabilir. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
ISO pen width seçeneğini nerede oladuğunu sorabilirmiyim peki
![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Farklı ölçeklerde yapılan çizimlerde aynı çizgiyi kullanabilmek için farklı dosyalarda linetype scale değiştiriliyor, en azından bizim yapma sebebimiz bu. Anlatımım karışık olmuş olabilir, örnek vereyim:
1/50 çıktısını alacağınız bir plan çizdiniz, burada dashed, dashdot, vb farklı çizgi tipleriniz var ve görüntü açısından bazı çizgilerin linetype scale'ını da değiştirmiş olabilirsiniz. (Dosyanın lts'sini 50 aldığımızı varsayalım) Bu çizimin bir bölümünün 1/5 detayı istendiğinde, başka bir dosyada, dosyanın lts'sini 5 yaptığımız vakit, hiçbir objenin lts'sini değiştirmemize gerek kalmadan projede aynı ifadeleri elde etmiş oluruz.. umarım örneğim anlaşılmıştır..
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
Linetype Manager penceresinin sağ alt köşesinde
global scale factor current object ISO pen width şeklinde alt alta sıralı yaa ondan olup olmadığını tam bilmiyorum, deneyin belki düzelir, çünkü global scale factor ve current object scale değerleriyle oynadığımızda ISO pen width değeri de otomatik değişiyor. Varsayım yani benimki.... Denemekte fayda var... Hatta sorunu çözünce yazarsanız sevinirim başımıza gelirse ne yapacağımızı bilelim dimi ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
Melody açıklamaların için çok teşekkür ederim ama ben bunları çook iyi biliyorum ama sorun çok daha farklı onlarla alakalı değil tekrar teşekkürler...
dcilek bende sorunun oradan kaynaklandığını sandım ama değilmiş sanada teşekür ederim ![]() |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|