|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
ölçülendirmede 1x45º nasıl yazabilirim?
Arkadaşlar merhaba;
Ben Autocad'e yeni başladım. Ölçülendirme yapıyorum ve ölçü text'ini bir türlü tutturamadım. 1x45° veya Ø işareti gibi işaretleri nasıl koyacağımı bulamıyorum. Yardımcı olur musunuz? Autocad 2000 kullanıyorum. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Windows'ta başlat menüsünde proglamlar/donatılar/sistem araçları/karakter eşlem açın. Buradan istediğiniz karakteri seçip kopyalayın ve AutoCad'de text içine yapıştırın.
AutoCad içinden bunu yapmak da mümkündü sanki ama nasıl olduğunu hatırlayamıyorum. Ölçüler için de, bu ayarları dimstyle'dan yapın. Orada text size dahil tüm ayarları bulacaksınız. Forumda ölçülendirme ile ilgili çok soru soruldu. Arama yaparsanız sorularınızın büyük çoğunluğuna yanıt bulabilirsiniz sanıyorum. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
Ölçülendirmeyi yaptıktan sonra onu uygun yere bırakmadan sağ tuş mtext seçeneğini tıklayıp yazının yanında tekrar sağ tuş sembol olan kısmı işaretlersen istediğin sembolü koyabilirsin ayrıca en çok kullanılar derece ve çap işaretidir bunlarında kısayollarını yazayım
Derece : %%d Çap : %%c Çap için ayrıca Alt tuşuyla birlikte 0216 yazarsan yine işareti atabilirsin... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
bu işlemler için enkolay yöntem arkadaşların da dediği gibi ascii kodları www.asciitable.com adresinden bulduğun sembollerin (alt tuşuna basılı tutarak) yanındaki numarayı girersen alt dan elini kaldırdıktan sonra rahatlıkla yazabilirsin
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
Arkadaşlar çok teşekkür ederim sizlere. Eksik olmayın, çok makbule geçti.
Aslında başlangıçta tereddütlüydüm. Böylesi basit soruları cevaplamak isteyebileceğinizi doğrusu pek düşünmüyordum. Ama cevaplar gelince; dediğim gibi çok makbule geçti. Tekrar teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
Önemli olan sorunun basit olup olmaması değil mantıklı ve forum kurallarına uygun olması tabii birde anlaşılır olursa ne ala
![]() |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|