|
|
#1 |
|
Ziyaretçi
|
Merhaba ArkadaŞlar, Dosyam Fazla Çİzgİ YoĞunluĞundan Dolayi Maİl Ortaminda GÖnderemİyorum, Winzip LedİĞİm Zaman 10 Kb Dan 3 Kb İndİre Bİlİyorum. Fakat Yİne İŞİme Yaramiyor Dosyayi Autacad Ortaminda SikiŞtira BİleceĞİm Her Hangİ Bİr Komut Var Mi? Varsa Benİ Bİlgİlendİrİrsenİz Sevİnİrİm. Yardimlarinizdan Dolayi TeŞekkÜr Ederİm..
En son architurk tarafından düzenlendi : 14-04-2008 11:11. |
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
AutoCad ortamında fiziksel bir sıkıştırma yok bildiğim kadarıyla. Ama çizim içerisindeki kullanmadığın blockları, çizgi tiplerini vs. silmek için Purge komutunu kullanabilirsin.
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Purge
Purge komutuyla dosyanızdaki kullanılmayan layer, blok vs.leri silebilirsiniz. Belki dosya boyutunuz bu şekilde küçülür. AutoCad içerisinde herhangi bir sıkıştırma yöntemi yok. Winrar gibi bazı sıkıştırma programlarıyla dosyanızı parçalara bölebilirsiniz. Tabi karşı tarafında bu programa sahip olması gerek dosyayı açabilmesi için.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba,
Autocad File menüsünden e-transmit komutunu kullanarak dosya sıkıştırabilirsiniz. Bu komutu seçmeden önce çiziminizi Save edin. Komut karşınıza "Create Transmittal" diyalog penceresini çıkaracaktır. Bu pencereden Transmittal Setup.. penceresine girerek tüm ayarları yapabilirsiniz. e-transmit yaptığınız çizimi fontlar, ölçü ayarları ve varsa External Referansları ile birlikte c:\temp dosyasının içine zip olarak sıkıştıracaktır. Buna benzer konularla ilgili daha fazla bilgi arıyorsanız http://www.taliasoft.com/makaleler.htm adresine bakabilirsiniz. Orhan Toker Taliasoft |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ziyaretçi
|
ArkadaŞlar Yardimlariniz İÇİn TeŞekkÜrler....
|
|
|
|
#6 |
|
Ziyaretçi
|
Autocad Te Dosya SikiŞtirma
E-transmit Komutu File Komutu Altinda GÖrÜnmÜyor. EĞer File Komutu Altina Gedİrmemİzİn Bİr Yolu Varsa, Bİlgİlendİrİrsenİz Sevİnİrİm.
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
Benim yukarıda anlattığım Autocad 2006 daki şekliydi. E-Transmit Autocad 2000 ile gelmiş bir özelliktir.
Daha eski versiyon kullanıyorsanız bu komutu bulamazsınız. Kolay gelsin |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ziyaretçi
|
Autocad Te Dosya SikiŞtirma
TeŞekkÜr Ederİm Benİm Autocad İm 2000lt ..
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
e-transmit sorunu
Autocad 2007 kullaniyorum, cizimlerimizde bircok resim ve bir iki xref bulunuyor. Bu cizimi yollayip baska bilgisayada actigimizda ekledigim resimler gorunmuyor. e-transmit yapmak gerekiyormus ancak onda da ekteki uyariyi veriyor. Bu problem nasil cozulebilir?Ya da e transmit disinda baska bi cozum var mi?
Tesekkurler |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
E-ttansmit yapacağınız klasörün var olduğundan ve yazılabilir olduğundan emin olun gibi bir şey söylüyor. Eğer direkt cd/dvd'ye yazdırmaya çalışıyorsanız önce bilgisayarınızda yeni bir klasör açıp oraya, daha sonra oradan cd/dvd'ye aktarmayı deneyin.
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|