|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
MERHABA ARKADAŞLAR
ÖNCELİKLE BU SİTEYİ YAPANLARA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. HAFTALARDIR AUTOCAD LE İLGİLİ SORULARIMI SORABİLECEĞİM BİR SİTE ARIYORDUM TESADÜFEN BULDUM VE HEMEN KAYIT OLDUM. ARKADAŞLAR BENİM SORUM: 3 D KATI MODELLERLE UĞRAŞIYORUM. BASİT BİR RECTANGLE OLUŞTURUP BUNA EXTRUDE UYGULUYORUM. OLUŞAN 3 BOYUTLU KUTUNUN ÜZERİNE HERHANGİ BİR ÇİZİM UYGULAYACAĞIM , ÖRNEĞİN BAŞKA BİR BOX ÇİZECEĞİM ÜSTTEKİ BOX I ÇİZECEĞİM ZAMAN OSNAP OTOMATİK OLARAK ALTTAKİ KUTUYA KENETLENİYOR.YANİ KUTUNUN ÜZERİNE BAŞKA BİR NESNE ÇİZMEMEME İZİN VERMİYOR. ÇİZSE BİLE İLK ÖNCE ÇİZDİĞİM KUTUNUN İÇİNE ÇİZİYOR.ACABA BİR SİSTEM DEĞİŞKENİNİMİ DEĞİŞTİRDİM BİLEMİYORUM. YAN YANA ÇİZDİĞİM İKİ NESNEYİ UNİON KOMUTU İLE DE BİRLEŞTİREMİYORUM. BİRLEŞTİRSE BİLE BUNU İÇ İÇE YAPIYOR.CEVAPLARINIZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
yönetici
|
ikinci cizdigin nesnenin elevation'ı bir önceki objenin yüksekliğine eşit olursa kutunun üst yüzeyine çizebilirsin. (yanlis anlamadıysam elevation vermemişsin ikinci cizdiğine)
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
3 boyutlu çizim
Değerli hocam bu sorun sadece 3d solidlerde olmuyor bütün 3 boyutlu çizimlerimde var yani surfaces le çizdiğim bir box ın üst köşesinden bir line çizmeye başlayıp entere bastığımda line box un altından başlıyor.Bu normal AutoCad 2000 programında olmuyor.Ben Mecanical Desktop 4 kullanıyorum.Acaba bu program bu tür çizimleri destelemiyormu.Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
güven. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|