|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
3d den 2d ye
Ustadlarım bu soru daha onceden sorulmus olmalıdır fakat arastırdım bulamadım (becerıksızım galıba). 3d modellenmıs bır bınanın herhangı bır gorunusunu 2d ye cevırmek ıstıyorum bunun bı komutu varmıdır acaba. cevaplar ıcın sımdıden tesekkurler
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
...
sanırım tamamıyle kameranın açısı ile alakalı bir durum. en azından archicad için konuşuyorum. 3d çizimde kamera açılarını istediğiniz yönde ayarladığınızda 3d çizimi 2d de çizim şeklinde görebilmeniz mümkün. nasıl olduğuna gelince archicad de, 3d ekranındayken Image --> 3D Projection Settings i tıklıyorsun ve açılan pencerede Side Wiew den istediğin açıyı elde etmen mümkündür. bunun dışında diğer programlarda da buna benzer çözümler olduğu kanısındayım. (bilmediğimden ötürü)... eğer sorunuzuda yanlış anladı isem kusura bakmazsınız artık
kolay gelsin ...
Sen seni üzme ! En son etic tarafından düzenlendi : 27-10-2005 01:30. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
solview ve soldraw komutlari. basta biraz ugrastirir ama cok faydali.
solview ile secenekler sunuluyor, kesit, ortografik, "auxilary" gorunusler almak mumkun. bu komutla beraber uc layer olusuyor, mesela hidden layer ile arkadaki cizgileri kesik(dashed) gostermek, gizlemek vs. mumkun. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
..
architectural desktop 2004 te yanlıs hatırlamıyorsam (su an program kurulu olmadıgından emin değilim ama) *window* sekmesinin altında bulunan * hiddenline * komutuylada 3 boyutlu bi modelin 2 boyutlu fotografını cekebiliyordun.. *view* sekmesinden istediğin görünüşü yakalayıp fotografını cekebilirsin..sonrada iki boyut olarak tıkladıgın yere yapısır..
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
dxb
dxb isimli bir configurasyon vardır.
plot configurasyonları gibi tanımlanır. buradan faydalanabilirsin. yapamazsan haber ver yardımcı olayım ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
TeŞekkÜrler
Aslında Autocad ıcın sormustum ama kabul edıyorum hata bende bunu belırtmelıydım. .Yınede degerlı cevapları ıcın sevgılı "etıc" ve sevgılı "sınans" arkadaslarıma tesekkurlerımı borc bılırım.
Sevgılı "omr" arkadasım soyledıgını uyguladım ve olumlu bır sonuc aldım . sanada cok tesekkur edıyorum. "Anıtra" arkadasım bahsettıgın konuyu duymustum ama cok yabancı kaldım. Detaylı bır sekılde acıklarsan sevınırım. Tekrar tesekkurler
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
...
sevgili HABIPCELL,
dikkatsiz olan benim. konunun Autocad başlığı altında açılmış olduğuna dikkat etmem gerekirdi nezaketiniz için asıl ben size teşekkür ediyorum. sevgiler ...
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|