|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Alan Hesabı
Arkadaşlar Merhaba .Lütfen bana yardım edin. Ben alan hesabı yaparak çıkan sonucu otomatik alanın ortasına yazan bir kısa yol arıyorum. Yani area dedikten sonra köşeleri belirtmemle kendiliğinden çıkan sonuç alanın ortasına yazılsın gibi. Şimdiden teşekkürler
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
bunu "area" komutunun butun ozelliklerini kullandirarak tek komutla yapmak biraz zor. fakat simdilik ayri bir komut ayarlayabiliriz:
customize menusunde, komut yerine (command "text" "j" "c" pause "" "0" (rtos (getvar "area") 2 0)) yazarsiniz. her area komutundan sonra bu custom komutu kullanirsiniz. bu komut size hesaplanan alani nereye koyayim diye sorar. area isleminden sonra iki tıklık iş oldu. tek komutta nasil hallederim diye dusunuyorum; cok secenekli ve sinirsiz nokta secmeli komutlari customize menusunde arka arkaya baglamayi henuz cozemedim. [ |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
alan hesabı
omr kardeş sağol.daha tam yapamadım ama en azından bir yol bulduk
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Lisp Gonderiyorum
sevgılı 3e muhendıslık sıze daha onceden yazılmıs bır lsp dosyası gonderıyorum. Bunu appload edıp yukledıkten sonra. m2 komutu ıle calıstırabılırsın. aradıgın ozellıklere sahıptır umarım. benım cok ısımı goruyor
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
faydali bir program, tesekkur ederiz.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
sayın habib lispi yükledikten sonra kapalı alanda bir nokta seçmem isteniyor seçtikten sonraki yapılacak işlemi anlatabilirmisiniz ben beceremedim teşekkürler
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
Anlatayim
m2 komutunu gırdıgımızde bızden kapalı bır alan ısteyecek. Hesaplanmasını ıstedıgımız alana (pıck poınt) tıklayoruz ve sonuc m2 tıkladıgımız m2 yazıyor.
HA BİRDE sanırım kullanamamanızın sebebını buldum. 1-"m2" adında bır layer acmanız gerekıyor 2-"text style" den "text height" ayarlarının yapılmıs olması lazım
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|