|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Break at point
Selamlar
Break at point komutunu aldıktan sonra tekrar almak için space tuşunu veya sağ tuş repeat yöntemini kullandığımda break komutunu alıyor break at point değil bunun komut tuşuna gitmeden tekrar Break at point olarak almak için özel bir ayar varmı şu anda çok sık kullanmak zorunda olduğum bir komut ve bu işimi daha hızlı yapmamı sağlayacakta ... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
**Düzelttim, şimdi olması lazım
tekrar icin space bastiktan sonra f ve space e basmak istemiyor musunuz yani? komut satirina: (defun c:bp() (command "break" pause "f" pause "@")) yazildiginda "bp" diye bir komutunuz olur. onu kullanip, space bastiginizda o tekrarlanir. En son omr tarafından düzenlendi : 08-10-2005 14:58. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
"Taurus_NE"nin sorusu benim de uzun zamandır yaşadığım bir dert ve maalesef ne "omr"nin ne de "rocktuel"in cevaplari ise yaramiyor. Aslinda sanirim "rocktuel" soruyu yanlis anlamis.
Rocktuel, sen mouse'ta sag tus ile tekrar en son komutun aktif hale getirilmesini anlatmışsın. Ama bizim sorunumuz bu değil. Sorun şu ki... break-at-point komutunu bir kere yaptıktan sonra (mouse veya klavyeden enter ile) komutu tekrar etmek istediğimizde sadece break olarak algılanıyor komut, break-at-point değil. "Omr"nin cevabını ise denemeye çalıştım ama olmadı. ![]() Yardımcı olursanız sevinirim.
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
Melody haklı sorum bu değil hem screen menuyü biliyorum soruma cevap değil yinede sağolun başka fikri olan varsa sevinirim
İyi çalışmalar |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
Break at point i yanlis anlamisim. hic kullanmamistim da pardon. Yukarda degisiklik yaptim.
Melody, yeniden deneyebilir misiniz? (defun c:bp() (command "break" pause "f" pause "@")) denerken daire cizdim, olmadi. neden dairede calismiyor bu komut acaba? En son omr tarafından düzenlendi : 08-10-2005 15:00. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
Soruyu yanlış falan anlamadım...
SCREEN MENÜ açıkken, kullanılan komut ve alt parametreleri sağda görünürler.. komuttan çıksanız bile hala görünmeye devam ederler... Yapacağınız tek şey üzerine giderek tıklamak.... Örnek vereyim: CIRCLE komutuna tıkladığınız anda altında tüm seçenekler görünür. Komuttan çıktığınızda hala açık kalır. Dolayısı ile hemen gidip TTR seçeneğine tıklarsanız komut otomatik olarak CIRCLE TTR olarak devreye girer.... Break komutu için de aynı şey geçerli... |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
İyide screen menüye gidene kadar komut çubuklarınada giderim aynı zamanı alır hem screen menü yer kaplıyor ekranda ben 19" kullandığım halde varlığı rahatsız ediyor ben özel bir ayar varmı dedim melody beni anlamış ama maalesef oda çözümü bilmiyor
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
[quote=rocktuel]Soruyu yanlış falan anlamadım...QUOTE]
Bu kadar kızmana gerek yoktu Sayende yine yeni birşeyler öğrendim ama bizim sorunumuza başka bir çözüm daha çok faydalı olacaktır. Teşekkürler...
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba, 'Break-at-point' komutunun tekrarlanamaması ile yaşanmış sorunları pek çok kişi 'mouse'un sağ tuşunu kullanarak aşabilmiş....Ancak Taurus_NE bunun sorununu çözemediğini belirtmiş. Bu durumda nasıl bir çözüm daha önerebileceğimi bilemiyorum. Ancak Autodesk 'break' komutunun 'break-at-point' komutuna dönüştürülerek kullanıldığı durumlarda makronun hatalar yarattığını tespit etmiş ve sayfasında bir kaç metod yayınlamış. Bunun probleminizin tam cevabı olması olasılığını bilemiyorum, yine de bir göz atabilirsiniz. Autodesk 'snaps'in aktif olduğu durumlarda 'break' komutunun hatalar verdiğini tespit edip 'snaps' i 'break' işlemleri esnasında devre dışı bırakan bir makro hazırlamış. Daha önce de belirttiğim gibi probleminizi tam hedef almış bir çözüm gibi görünmese de incelemek ve makroyu kullanmak belki bazı diğer hataları ortadan kaldırabilir... Link:http://usa.autodesk.com/adsk/servlet...linkID=2475323 Sayfadan alıntı: ------------------------------------------------------------------------- Skip Main Content and go to Footer Contents.Break macro does not function correctly Published date: 2003-03-07 ID: TS73758 Applies to: AutoCAD® 2004 AutoCAD® 2002 Issue When you use the BREAK command with the Break at Point button from the toolbar or with the @ symbol used as the second point, the results are not as you expected. Solution This problem occurs when the Break at Point command is executed with object snaps activated. Use one of the following methods to work around this problem: Method #1 Manually turn off object snaps before you use the BREAK command. Method #2 Replace the macro in the Break at Point toolbar button with the following text: ^C^C(setq os (getvar "osmode"))(setvar "osmode" 0)(command "_break" pause "f" pause "@")(setvar "osmode" os)(princ) This macro will turn off object snaps, start the BREAK command, and reset the object snaps when the BREAK command is terminated. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
tools->options->user preferences->windows standard behaviour
burda sag klike repeat ozelligi ataninca bahsedilen sorun olusuyor. sag klikle shortcut menu actirirsaniz o menude en ustte repeat (break at point) gozukuyor benim yukarda yazdigim komutla da space ile de sag klik repeate ayarlanmissa onla da oluyor... rocktuel usta, screen menuyu ben kullanamadim. listedeki ttr ye basinca komut satirina ttr yaziyor. yani once circle a basmam gerekiyor. biseyi yanlis mi yapiyorum, bi dugme mi acik ya da kapali? En son omr tarafından düzenlendi : 08-10-2005 19:00. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sevgili Asteria ve Omr,
Cevaplarınız için teşekkürler. Shortcut menuyu kullanmaya bir türlü alışamadım, beni yavaşlatıyor, o yüzden Break-at-point komutu gerektiğinde 2. defa elimi iknoa götürmeyi tercih etmek zorunda kalacağım ![]()
|
|
|
#13 |
|
Arkitera Üyesi
|
nayir buna izin veremem.
![]() versiyonunuz lt degilse yukardaki duzeltilmis komut ise yaramali. komut satirina (defun c:bp() (command "break" pause "f" pause "@")) yazip bp komutunu kullanmaniz ille de ise yaramali diyorum. (ya da ise yaramiyorsa nedenini anlamam gerekiyor) |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Arkitera Üyesi
|
Yarın iş yerindeki makinamda deneyeceğim... ama komut satırına kadar çok şey yazana kadar ikona bir daha tıklamak daha kolay sanki
(kızma lütfen) ![]()
|
|
|
#15 |
|
Arkitera Üyesi
|
?şaka mı anlamadım.? onu bir kere yazıyorsunuz. sonra bp diye komutunuz oluyor.
komut kullanacaginiz zaman bp yaziyorsunuz. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|