|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
çizimdeki tüm blockların isimleriyle listelenmesi
çizimdeki tüm blockları isimleriyle nasıl görebilirim?list"Lİ" komutu bi işe yarar mı?
teşekkürler, |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Hayır, LIST komutu ile göremezsin...
RENAME komutuna gir... Orada solda BLOCK tuşuna tıkla ve çizimdeki tüm BLOCK'larını gör... ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Insert komutu da işe yarar.
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
Evet, Melody haklı.... INSERT komutu ile de görebilirsin ama, RENAME komutunda BLOCK dışında seçenekler de var
![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
veya aatribute extrac yap... exel veya txt formatında döküm alırsın hatta hangi bloktan kaç adet olduğunu veya bloklara fiyat bilgisi vb yaptığın işe göre atamalar yaptıysan onların toplamlarını da alabilirsin
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
Selamlar
Quick select komutu işine yarar... |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
ve şimdi autocad 2007de field özelliğine object name niteliği atandığında otomatik olarak
yazılıyor benim merak ettiğim bunların sayısını nasıl alabileceğim tabi autocad içerisinde olmak kaydıyla
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba,
Autocad 2007 kullanıyorsan bu adrese git işine yarayacaktır: http://www.taliasoft.com/yorum/?p=65 Kullanmıyorsan ATTRIBUTE extract kullanabilirsin. Kolay gelsin |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
Bence pratik komutları inceleyin o forumda block sayma ile ilgili (quick select, bcount, excele taşıma vs. vs.) komutlardan bahsediliyor.
İiii çalışmalar... |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Üye
|
Attribute extraction kullanabilirsin. Çok faydalı bir komuttur. Çizim içerisinde bulununa blokların listesini ve kaçar adet olduklarını dışarıya excel formatında aktarabiliyor. Blok sayısının dışında blokların renk, layer yerleşim noktası yada içerisinde bulununa attribute değeri gibi bilgileride dışarıya atabiliyor.
Burada ki linkte gerekli anlatımı bulabilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
çok teşekkür ederim arkadaşlar
ama ben dışa aktarım istemiyorum autocad içinde hazırlayacağım bir tablo içerisinde blokları adı ile listelemek istiyorum yani autocadin içinde çözmek istiyorum field tarzı bişey olsun istiyorum
|
|
|
#12 |
|
Üye
|
Verdiğim likteki yazıyı okursan orada dışarıya aktarmak yada autocad içerisinde kullanmak için iki farklı seçenek olduğunu görebilirsin. Tam senin istediğin özellikleri barındıran bir komut.
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Arkitera Üyesi
|
Evet gerçektende bunu atlamışım
haklıymışsın hakkatende autocad içine tablo olarak atabiliyorsun hatta oluşturduğun tabloya notification (doğru yazdıysam) atarsan (sağ tıklayarak) blok sayısını çizim içinde değiştirdiğinde sağ alt köşede uyarı baloncuğu çıkıveriyor peki ama bu baloncuk diyorki blok adeti değişti güncellemek için bana tıkla bu işlemi nasıl otomatik yaparız yani niye soruyorki ben kimi çizimlerde bunu manuel olarak güncellemek istemeyebilirim bunun bir yolu varmı acaba gerçi bu hali ile bile çok işime yarıyacak ... ha birde bir arkadaşıma bahsettim bu özellikten ve bana şöyle bir cevap verdi "ya iki bloğu üst üste koymuşsam blok adeti fazla blok saymış olmazmı evet ama sende dikkati ol birader desem de dinletemedimbunu engellemenin bir yolu varmı acaba yani iki bloğu en azından aynı katman içerisinde üst üste koymayı önleyecek bir şey yardımın için tekrar teşekkür ediyorum
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|