|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
merhabalar
autocad 2004 de raster üzerinde yaptığım solıd taramayı, altta rasterın görünmesi için şeffaf yapmak istiyorum, birkaç yol denedim ama yapamadım.Yardımcı olursanız sevinirim. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
hıms ...
şeffaf hale nasıl getirildiğini bilmiyorum ama benim normal çizimlerde kullandığım ve taramaları en altta göstermek maksadıyla kullandığım bir komut var. böyle solid taramaları en altta göstermek yani diğer çizgileri üste taşımak maksadıyla.
alta atacağım taramayı seçiyorum. sonra tools ---> display order ---> send to back umarım yardımcı olur ... kolay gelsin !
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
tesekkürederim etic
söylediğin yöntemi biliyorum hatta kullandığım bir yöntem fakat istediğim bu değil solıd taramayı attığımda, alttaki tıff formatındaki raster resmi görebilmeliyim. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
rica ederim. benim dediğim yöntemde raster ön plana çıkıyor. solid alta gidiyor. yani raster görünüyor ama solid görünmüyor. senin dediğin şeffaflık olayı beni aştı
kolay gelsin.
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
merhaba aynı derdin bir benzeride bende var 2006 kullanıyorum ve 3d görünümde bazı nesnelerin şeffaf olmasını istiyorum ama bu işlemlerin renk seçim kutuları ile ilgili olduğunu sanmıyorum çünkü baya baktım sanırım bir view menüsü özelliği olmalı learning asistanda bişeyler var ama çözemedim sende bir bak istersen
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
bir yöntem buldum aslında istediğin şeyin tam tersi ama projeni bilmediğimden işine yarayıp yaramayacağı senin taktirin Transparency komutunu kullandığında istediğin "resmi" şeffaf yapabiliyorsun
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
Cikti Alirken
selam arkadaslar ben1m b1ld1g1m kadar1yla c1kt1 al1rken koyuluk oran1na gore gray shades kutucugundak1 (250-255 aras1ndak1 renkler) renkler1 secerek seffaf hale get1reb1l1rs1n1z
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
solid tarama yerine bu alanı belli bir hacmi olan kütleye çevirsen diyorum daha sonra bu alana bir kaplama eklesen yani artık bu alan 3d bir nesne oluyor... sonra kaplamanın saydamlığıyla oynasan belki işine yarar nerde ve nasıl kullanacağını bilemediğim için sadece bir fikir...
|
|
|
#10 | |
|
Forum Üyesi
|
Alıntı:
KALEM SETİ CTB DOSYANI AC İLGİLİ RENGİN SCREENİNG DEĞERİNİ 100 DEN 30 25 15 DÜŞÜR İSTEDİĞİN ŞEFFAFLIK ORANINI AYARLA |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Forum Üyesi
|
Unutmadan Plotter Inin Renk BÖlÜmÜ En Az 256 Renge GÖre Ayarli Olmasi Gerekİr.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Forum Üyesi
|
kalem seti CTB dosyasını bulamıyorum, nasıl yapacağımı açıklar mısın
teşekkür ederim |