|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Objeleri mirror yaparken istedigim ölçüde nasıl mirror yapabilirim.Yani Objeyi 20 cm ileriye mirror yapamak istiyorum.Böyle bir özellik var diye biliyorum ama bir türlü bulamıyorum.Teşekkür ederim.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
selam, soru çok net değil ama anladığım kadarıyla yanıtlamaya çalışayım.
nesneyi 20cm ileriye mirror yapacaksan mirror ekseni olarak nesneden 10cm uzaklıkta bir eksen belirtmelisin. böylece 10cm+10cm=20cm öteye aynalamış olursun. bunun da en kolay yolu nesneyi hangi yöne doğru aynalayacaksan o yöndeki kenarı 10cm offsetle ve bunu eksen olarak kullan. umarım yardımı olur eğer farklı bişeyse sormak istediğin biraz daha detaylı yazarsan yardımcı olmaya çalışalım. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
evet ..
celebra nın dediği gibi yapabilirsin ancak buradaki önemli nokta mirror yapacağin şeyin x veya y eksenlerine paralel olup olmadığı. eğer çiziminiz belli bir açıyla yerleştirilmiş ve bunu mirror yapıyorsanız, hangi noktaya göre 20 cm olduğu önem kazanıyor. kolay gelsin ...
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
Teşekkürler ama bende eksen çizerek yapıyorum zaten eksen çizmeden sadece uzaklık ölçüsünü yazarak oluyormu diye sordum sanırım olmuyor
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
Tabiki olur...
Mirror işleminde seçimi yaptıktan sonra senden SPECIFY FIRST POINT OF MIRROR LINE dediğinde, CURSOR (Mouse hareketi ile oynayan imleç) çizim alanı içinde iken ve bir parmağınızla SHIFT tuşuna basılı tutarken, MOUSE SAĞ TUŞUNA klikleyin... Çıkan listede en başlarda FROM seçeneğini bulun ve ona TUŞLAYIN... Ardından obje üzerinde referans tutabileceğiniz bir noktayı işaretleyin... FROM BASE POINT diye soracaktır... İşte burada @ işareti kullanarak istediğimiz biçimde tanımlayabiliriz.... Örneğin: @100,0 (X yönünde 100 birim ötede) Yani sağda @-90,0 (-X yönünde 90 birim ötede) Yani solda @0,45 (Y yönünde 45 birim ötede) Yani yukarıda @0,60 (-Y yönünde 60 birim ötede) Yani aşağıda @100,250 (X yönünde 100 birim ötede, Y yönünde 250 birim ötede) Yani sağ yukarıya doğru diyagonal Veya, @100<30 (30° yönünde 100 birim ötede) gibi... Kolay gelsin... ![]() |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|