|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Restorasyonda Autocad
merhaba şuan stajdayım ve autocadde scalle ilgili sorunum var.Autocadde fotoğrafı aktarıp 3 pencere rölevesini çıkartmam gerekio,fotoğrafı çekerken 1m işaretleyip çektim,fotoığrafı sürükleyip autocade attım scalela sadece o kısmı 1mye getirebiliorum,resmin tamamını seçmio.resmin tamamını nasıl ölçekleyebilirim ?teşekkürler...
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
scale komutuna giriniz
autocad'e getirdiğiniz resmi seçiniz. sonra enter'a basınız base point isterken R tuşuna basınız resimde 1m olan yerin uç noktasına tıklayınız sonra resimdeki 1m olan yerin ikinci noktasına tıklayınız sonra 100 değeri giriniz. artık resim üzerinde diyelim ki gerçekten 55 cm olan yer AutoCAD'te de 55 birimdir. (resminizde 1 m lik bir cetvel yoksa mesela orada bir kapı var ve kapının gerçekte 92 cm olduğunu biliyorsunuz o zaman 92 cm'nin bir ucuna sonra diğer ucuna tıklayıp 92 yazın yeterli.) Bir de bana özel mesaj ile soru yazmayınız forum dururken. Kolay gelsin.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|