|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
raster image sorunu
Merhabalar
raster image ile iki adet jpeg resim ekledim bu resimleri biri biri üzerine bindirmek istiyorum yani en üsteki resimi şeffaf yapmak istiyorum.üstdeki resmi seçip modify/object/image/transparency i seçip komut satırında "on" u seçiyorum ama üsteki resim transparant olmuyor. Eksik yaptığım bir şeylermi var . Cevap verenlere şimdiden çok teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
reference/image transparency düğmesinin bir imageyi nasıl şeffaf yaptığını benden başka merak eden yok herhalde ustalar bir bakabilirmi teşekkürler.
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
image konusunda pek bilgi sahibi değilim ama bildiğim kadarı ile aktarayım ilk olarak resimlerin saydamlığını kullanabilmem için *.jpeg degil *.gif olması gerekli biraz ilkel bişi olacak ama yinede anlatayım windows daki paint programında bir gif uzantılı resmi aç menu den Resim - Öznitelikler(Ctrl+E) tıkla açılan pencere de en altta saydamlık göreceksin (jpeg dosyalarında bu kısım aktif değil) yani kısaca resim dosyaları gif olmalı ve saydam olmasını istediğin rengi seçmelisin ardından bu resmi autocad e aktarıp transparency özelligini on yaptıgında istediğin olacaktır. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
sayın biolight dediğiniz gibi paint de bir gif uzantılı dosya açtım ve resim/özniteliklerde en altta sadece siyah ve beyaz gibi seçenekler var şeffaflıkla ilgili bir seçenek göremedim sonra bu gif uzantılı resimi autocad de açtım transparan ayarını on yaptım yinede şeffaf olmadı.teşekkürler
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
bende bir baktım ancak anladıgım su transparency mode on olursa alttaki çizgiler gözüküyor off olursa gözükmüyor sonucta autocad resim editörü değil bence bahsettiğin işi önce photoshop gibi bir programda yap sonra autocade insert et
gerçi bu işi iyi bilen arkadaslar sana eger autocad te yapılabiliyosa yolunu göstericektir. iyi çalışmalar |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ben Pc ( win98 + autocad200 ) de test ettiğimde oluyor.
Ekteki gif dosyasını AutoCad e aktarıp bir test edebilirmisin. Not: Saydam renk olarak siyah kullandım. emin olmamakla birlikte kullandığın image lar ilgili bir problem olabilir. bu konuda daha bilgili arkadaşlar yardımcı olacaktır sanırım. Kolay gelsin. Düzeltme: Gif dosyası direk gözüktüğü için zip dosyası olarak ta eklendi. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
evet açtım sadece arka plan şeffaf oluyor ben işin mantığını yanlış anlamışım komple image şeffaf olacak sandım.çok teşekkürler
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|