|
|
#46 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
İlk formatta yazılanları da sorunsuz hale getirmeye çalışıyoruz.
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
|
#47 |
|
Forum Üyesi
|
Koordinatlar2007
biolight kardeş Koordinatlar2007.xla dosyası için teşekkürler.
yalnız noktalar üzerindeki yazıların hepsi x ekseni doğrultusunda aynı hizada yapılabilirmi. Ayrıca ENH profil çizimi konusunda da yardımlarını bekliyorum. |
|
|
|
|
|
#48 |
|
Forum Üyesi
|
AutoCAD'de makro yardımı
AutoCAD sayfasında oluşturduğum çizim ve yazıların tamamını seçip (ctrl+A) grup yapıp,
sonrada yaptığım bu grubu sağ tıklayarak seçeneklerden (properties) geometriden scale x’i 0.5 , scale y’yi 0.25 yapmak istiyorum. Bunu yapacak makroya ihtiyacım var. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler |
|
|
|
|
|
#49 |
|
Forum Üyesi
|
Grup Makrosu için acil yardım
AutoCAD'de oluşturduğum çizim ve yazıları seçip grup yapıp,
sonrada bu grubun scale x’ini 0.5 , scale y’sini 0.25 yapmak için gerekli olan makroyu yapacak kimse yokmu? Bu işi lisp ile yapıyorum ancak bunu makro ile yapmak istiyorum. makro yapmak için gerekir diye ekte bu lispi de gönderiyorum Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler |
|
|
|
|
|
#50 |
|
Arkitera Üyesi
|
Slm Öncelİkle Çİzİmİ SeÇİp Block Yapacaksiniz Ama Bunu Yaparken Pİck Poİntten Faydalanin.daha Sonra Insert Komutundan Bu BloĞu ÇaĞirirken X Ve Y DeĞerlerİne Scale Yapmak İstedİĞİnİz Rakamlari Yazarsaniz İstedİĞİnİz ÖlÇÜde Gelİr.
|
|
|
|
|
|
#51 |
|
Forum Üyesi
|
makro
arch-ne kardeş autocad makro konusunda bilgim az. Yukarıdaki söylediklerini makro şeklinde yazarsan memnun olurum.
|
|
|
|
|
|
#52 |
|
Arkitera Üyesi
|
Arch arkadaşın anlattığı yöntem makro değil direk olarak block komutunun kullanımı.
|
|
|
#53 |
|
Arkitera Üyesi
|
lisp ile yapmak yada makro ile yapmak neyi değiştirir ki
+ konu ile ilgisiz olmuş eğer lispte bir değişiklik istiyorsanız yapabilirim
|
|
|
#54 |
|
Forum Üyesi
|
makro gerekli
yaptığım çizimin öncesinde makro kullanıyorum.
bu istediğim makroyu da önceki kullandığım makronun içine adapte edip çizimin tamamını makro ile yapmış olacağım bu yüzden yukarıda örneğini verdiğim lispi makroya dönüştürmek istiyorum. |
|
|
|
|
|
#55 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
konu ile değilde @mehoza nın kendi sorduğu soru ENH ( Enerji Nakil Hatı (doğrumu ?)) profil çizimi sorusuyla alakalı esasın da @mehoza ENH ı başka bir başlık altında sormalıydı. şimdi bende biraz konuyu değiştireyim bari olmuşken tam olsun lips konusunu bilmiyorum ama uzakdan baktığım kadarı ile sadece AutoCAD de kullanılmakta Excel de ki kullanıcı tanımlı fonksiyonlar gibi macro dediğimiz ise esası VBA bir çok programda kullanabilir kendin bizzat program oluşturabilirsin Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
|
#56 |
|
Forum Üyesi
|
arkadaşlar anlaşıldı bu makro konusunu pek bilen yok
|
|
|
|
|
|
#57 |
|
Forum Üyesi
|
grup yapıp özellikleri değiştiren makro
İstemiş olduğum makroyu temin ettim.
Bana yrdımcı olan olmayan herkese teşekkürler. Başka arkadaşlra da lazım olur diye ekte makroyu gönderiyorum. Makro autocaddeki çizimi grup yapıp X ekseni ölçeğini 0,5 Y ekseni ölçeğini 0,25 ile çarpıyor En son mehoza tarafından düzenlendi : 31-03-2007 18:05. Nedeni: ek |
|
|
|
|
|
#58 |
|
Forum Üyesi
|
grup makrosu
grup makrosu ektedir
|
|
|
|
|
|
#59 |
|
Forum Üyesi
|
Haritacıların kullandığı netcad dan arsanın kordinatlarını yazan arsanın biçimini gösteren bi veri cıktısından,x ve y yi girerek o arsayı autocad e tam olarak nasıl aktarabilirim.
![]() |
|
|
|
|
|
#60 |
|
Forum Üyesi
|
arkadaşlar benim bir sorum var çizdiğim katı modelin ölçülerini excel e atmak istiyorum.
bunu aslında list komutuyla bayaa uğraşıp koordinatlarını alarak yapıyorum ama çok zor oluyor.malum list komutu belirli sayıda satırı hafızasında tutuyor bu yüzden hepsini bir alamıyorum çizimdeki kadı model sayısı yüzlerce olunca bayaa kasıyor beni.bu koordinatları excele veya text olsa bile olur almanın bir yolu yokmu? şimdiden teşekkürler. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|