![]() |
|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
CAD çizimini el çizimi haline dönüştürmek veya cad de çizgiler ile doku elde etmek
Evet sanırım biraz eskitme ile uğraşmış arkadaşlar ne demek istediğimi anlayacaktır.
Squiggle tarzı programlardan bahsediyorum. Görmüş geçirmiş binaların duvarlarını dümdüz çizince yada çizimde biraz çizgi stili isteyince bu tür programlar oldukça pratik olabiliyor. Hangi programları kullanıyorsunuz? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
selamlar
bu foruma herhangi bir yanit gelmemis ama ben merak ettim acaba bu konuyla ilgili birseyler bulabildinizmi..ilginç geldi paylasirsaniz sevinirim tesekkurleer... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba ,
CAD çizimlerine elde çizilmiş görüntüsü vermek için kullanılan programlardan bazıları; Google'da ' CAD to hand-drawn ' girişi size pek çok program linki verecektir İyi çalışmalar ................................................................................ ................. Bir kaç link: 1. K4 CAD Solutions - AutoCAD ® Utilities - Free Downloads http://www.k4cadsolutions.co.uk/autocad_utilities/ 2. Squiggle 5.3 (Create Hand Drawn Effects For Your CAD Drawings!) ( 15 gün ücretsiz deneme süresi ) http://www.aay.com/squiggle.htm 3. VectorWorks v11.5 Ana link.: http://www.nemetschek.net/ Download link: http://www.nemetschek.net/downloads/index.html ................................................................................ ... Tam tersini yapmak için . ................................................................................ .. yani. ( ‘ paper to cad ‘ , ' hand-drawn to cad ') http://www.convert2cad.com/conversion.htm En son asteria tarafından düzenlendi : 10-04-2005 09:04. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Hangi yazılımı kullanıyorsunuz?
Max içinde ink'n'paint diye bir malzeme vardı. Help'ten aratınca açıklaması çıkıyor. Biraz süreyi uzatıyor ama çok hoş şeyler yapabiliyor. Rhinoceros için ise Penguin diye bir render motoru var. Sketch-up tünüyle bu amaç için yapılmış zaten Autocad için ise........ Bunun dışında da mevcut görüntülerin işlenmesi için Photoshop filtrelerine bakabilirsin. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Pardon ya coşmuşum gidiyorum.. Burası Autocad forumuymuş.
![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yönetici
|
Lütfen yazdıklarım için bana kızmayınız....
Açıkçası ben bu iş için program kullanılması taraftarı değilim. Perspektif bilginiz çok mu kötü o zaman sadece wireframe bile olur 3d perspektif alıp elinizle üzerinden geçiniz ki ben genelde direkt perspektif çiziyorum. şimdi ukalalık yapmış odlum belki ama (pek istemezdim) bence biraz el de kırılmalı. kızmak yok. ha şu olur. Paint gibi programlarla iş yapılabilir. O zaman güzel hele hele Alias Studio Tool'u öve öve bitiremem. Neyse durum budur.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
neden program kullanilmasin ki önermli olan elin kag1da geçirdigi degil kafadaki görüntüdür çok iyi hatirliyorum 3 yil evvel hocalarin birkaçi cad kullananlara ates püskürürlerdi üstünden elle çizeni de tehdit ederlerdi... kim bilgisayar bilmeden mezun olup is bulabilecegini saniyor ki?? muhalefet edilecegine bilg labaratuvarlari için ödenek ayrilmasi yönünde baski yapilsa çok daha basarili insanlar yetisirdi.... bence sonucu iyilestirmek için her yola gidilmeli.... görüntü elle çizerek daha çekici gerçekçi vb bir vasfa kavusacaksa o zaman elle çizilmeli...
saygilar... |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Forum Üyesi
|
Alıntı:
AutoCad de düzensiz-yamuk-eğri çizme yöntemi ne yazık ki çok sınırlı ve hantal. (En azından benim bilgimde) Sketch gibi komutlar bulunmakla birlikte, sanki bu amaçla yapılmamış komutlar ayrıca polyline üretmemesi büyük sorunları beraberinde getiriyor. Neyse herkese iyi çalışmalar Not: Bir resme yapılacak müdahale tabiidirki resimsel bazda olur. Bunun için yukarıda program tavsiye edenlere teşekkür ederim. Fakat bu soruyu Vektor tabanlı programlar için sormuştum. |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bahsedilen programları bilgisayarıma kuramadım.
Ama makinelerde yaptığımız çizimleri biraz daha sempatik hale getirmenin bence bi kötülüğü yok. Tabi elle yapılan çizimlerin yeri ayrı ama zamandan tasarruf için gerektiğinde bu yazılımları da kullanalım.Son olarak auto cad 2007 sanırım rander ayarları içinde bu tür uygulamalar artık yapılabiliyor.
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|